banner94

MAKALE - BİR EFSANENİN HİKAYESİ

Dünyanın Sporunda bu hafta, kariyerinin son yıllarına gelen ancak zirveden hiç inmeyen, bu sezon oynadığı 32 maçta, 33 gol 15 asiste imza atan, bana göre birinci kimilerine göre Dünya’nın ikinci en büyük oyuncusu olan, ama kimse için ilk iki dışına çıkmayan, yaşayan efsane var: LionelAndresMessiCuccuttini.

Eşi benzeri olmayan oyunu, top sürüşü, oyun zekası, pasları, asistleri, sayısız golleri ile Messi’nin ilginç hayatını okurken çok etkileneceksiniz.

LionelMessi, 24 Haziran 1987 yılında dünyaya geldi. O yıllarda Dünya Kupası şampiyonu ünvanıülkesi Arjantin’deydi.  Dünya’nın en büyük futbolcusu ise yine bir Arjantin’ligösteriliyordu ; Maradona. Şimdilerde ise biz O’nun Maradona’dan büyük olup olmadığını tartışıyoruz. Çok ilginç bir hayat öyküsüne sahip Messi, futbola 6 yaşında tesadüfen oyuna girdiği mahalle takımı maçıyla başladı. O maçtan önce anneannesi Messi’ye ‘’Sen dünyanın en büyük oyuncusu olacaksın’’ demiş.  9 yaşına kadar mahalle takımında oynayan Leo, 9 yaşında NevelsOldBoys’a katıldı ve 11 yaşına kadar oynadığı takımın yıldızı elbette kendisi oldu.

Hormon eksikliği ile mücadele eden Messi, yıllarca bu hastalığının tedavi süreciyle uğraştı. Maddi durumu iyi olmayan ailesi de bu masrafları karşılayamayınca, babası önce ülkesindeki kulüplere daha sonra Barcelona  scoutlarına videolar gönderdi. Barcelona’dan çağrılan Messi burada deneme antremanlarına çıktı ve 13 yaşında o dönem ki Barcelona Teknik Direktörü Rexach , Messi’nin tedavi masraflarını karşılayıp kulübe alınması gerektiğini söyledi.

Artık LionelMessi Barcelona oyuncusuydu. İlk zamanlar uyum sağlamakta zorlansada henüz 13 yaşında  İspanyol deviyle 8 yıllık anlaşma imzaladı. Yıllar boyu süren tedavisiyle güçlenen Leo, yaptıklarıyla herkesi etkiledi ve hızla A takıma yükseldi. O yıllarda İspanya Milli Takımına alınmak istenen Messi, çok garip bir hikayeyle Arjantin Milli takımına alındı. Barcelona’nın Arjantinli aşçısı, Arjantin Teknik Direktörüne verdiği CD ile Messi’nin üzerine ilgilerini çekti ve Leo’yu Arjantin Milli Takımı’na kazandırdı.

16 yaşına geldiğinde Frank Rijkard onu A takıma aldı. Ronaldinho önderliğindeki Barcelona’da henüz 17 yaşındayken ilk maçına çıktı. O yıllardan itibaren Milli takım ve Barcelona’da ödüller almaya başlayan Messi’nin ilk maçı 16 Kasım 2003’teki Porto hazırlık maçı oldu.

Messi ilk resmi golünü ise 17 yaşında Albacete’ye karşı attı. Ronaldinho’nunasistiyle attığı bu golle La Liga’da gol atan en genç Barcelona’lı futbolcu oldu. Ancak bu rekoru 2 yıl sonra kendi asistiyleKrkic’e attırdığı golle egale edildi.

Rijkard’ın görevden ayrılmasıyla Barcelona’nın başına günümüzün en iyi antrenörlerindenGuardiola Barcelona B takımından geldi. Gelir gelmez meşhur tiki-taka futbolunu takıma enjekte etti ve bu hamlesiyle Ronaldinho, Eto gibi yıldızlarla yollar ayrıldı. Artık Messi takımın lideriydi.

Yıllardır oynadığı Barcelona’da bir an olsun düşmeyen formu, saha içi ve saha dışında ki hareketleriyle örnek bir futbolcu olan Messi, o yıllardan günümüze kadar her maç kendisine futbol severleri hayran bırakmayı başarıyor.

Arjantin Milli takımıyla istediği hiçbir başarıyı yakalayamasa da ,akıl dolu oyunu, hızı, tekniği ile 5 kez Dünyanın en iyi oyuncusu, 9 kez La Liga şampiyonluğu, 6 kez İspanya Kupa şampiyonluğu, 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 46 kez gol krallığı ve sayısız başarılarıyla yaşayan bir efsane.

Güncel istatistikleri ise 803 maç, 657 gol, 218 asist.

Messi’nin doğduğu yılın bir numarası olan Maradona ise yıllar sonra şunları söyler ; ‘’ Benim yerimi alan bir futbolcu var. Hangi oyuncu olduğunu biliyorum. Onu farklı kılan başka bir şey var. O bir lider.’’

Bizler O’nu, Dünyanın en yetenekli futbolcusunu, canlı olarak izleyebildiğimiz için çok ama çok şanslıyız.

Umarım daha uzun yıllar bu çizgisiyle daha sayısız başarıdan başarıya koşar ve her gol sevincinde ona henüz 6 yaşındayken sen dünyanın en iyisi olacaksındiyen anneannesine selamını yollar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner83

banner26