banner94

ŞAMPİYON GALATASARAY ! - 5 GÜNDE 2 KUPA !

Şampiyon Galatasaray!  Galatasaray bitime 1 hafta kala rakibi Başakşehir’i evinde 2-1 yendi ve tarihinin 22. Şampiyonluğuna ulaştı. Hafta içi Türkiye Kupasında da Akhisarspor’u yenen sarı kırmızılılar 5 günde 2 kupaya ulaştı. Dile kolay!

ŞAMPİYON GALATASARAY ! - 5 GÜNDE 2 KUPA !

Şampiyon Galatasaray!  Galatasaray bitime 1 hafta kala rakibi Başakşehir’i evinde 2-1 yendi ve tarihinin 22. Şampiyonluğuna ulaştı. Hafta içi Türkiye Kupasında da Akhisarspor’u yenen sarı kırmızılılar 5 günde 2 kupaya ulaştı. Dile kolay!

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Mayıs 2019 Pazar 23:50
752 Okunma
ŞAMPİYON GALATASARAY ! - 5 GÜNDE 2 KUPA !

Şampiyon Galatasaray!  Galatasaray bitime 1 hafta kala rakibi Başakşehir’i evinde 2-1 yendi ve tarihinin 22. Şampiyonluğuna ulaştı. Hafta içi Türkiye Kupasında da Akhisarspor’u yenen sarı kırmızılılar 5 günde 2 kupaya ulaştı. Dile kolay!

Saha içi saha dışı pek çok krizle uğraşan , yaşadığı santrfor ve stoper sıkıntıları, ibra edilmeyen yönetim ve daha neler neler.. Şampiyonluğun hikayesi anlatmakla, yazmakla bitmez. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Süper Lig tarihinin en uzun iç saha yenilmezlik serisi, kriz yönetimleri , kurt hoca Fatih Terim ve  bana göre en önemlisi kulübün kupa kültürü ‘’winner’’  oluşu şampiyonluğu getiren temel faktörler.  8 puan gerideyken burada defalarca yazdığım gibi, işin içine stres, baskı girince Galatasaray’ın tecrübesi de devreye girdi ve müthiş taraftar desteği ile mutlu sona ulaştı. Başta Sofien Feghouli ,Belhanda  ve Muslera olmak üzere özellikle bazı futbolcuların takıma ağırlığını koyması da bu hikayenin önemli bir parçası.

Fatih Terim’e ise ayrı bir parantez açmak lazım. Kazandığı 8 lig zaferiyle bu alanda en fazla şampiyonluk yaşayan isim olan Terim, sarı kırmızılı camiada toplamda 19. kupasını kazandı. Terim, Süper Lig’de en çok şampiyon olan teknik direktör unvanını da elinde bulunduruyor. Onun bu ünvanı da taraftarı ve takımına büyük motivasyon sağlıyor.

Ekonomik olarak da kasasını dolduracak olan Galatasaray’ın oturmuş kadrosu ve mali yapısının Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’a göre iyi durumda oluşu, gelecek sezona da en hazır girecek takım olacaklarını şimdiden gösteriyor. Başakşehir’in ise ben bir daha bu seviyeye çıkabileceğini hiç sanmıyorum. 3 sezon üst üste son ana gelip şampiyonluğa ulaşamamaları, kulüpte ciddi bir psikolojik yıkım oluşturacaktır. Taraftarı da olmayan kulübün önümüzdeki sezon 4-5. sıraları hedefleyeceği kanaatindeyim.

Galatasaray’ın kazanma kültürü, son anlarda bir şekilde kazanacaklarını düşünmeleri, özellikle final maçlarında kaybetmeyi hiç akıllarına getirmemeleri bu hafta hem Akhisar, hem Başakşehir maçlarında kupaları alacaklarını hissettirerek oynamalarını sağladı. Bu his, bu motivasyon yıldız transferlerle bile sağlanamaz, bu bir kültür.

5 günde 2 kupa gibi ulaşılması zor bir başarıya imza atan Galatasaray’ı bir kez daha tebrik eder, haftaya ‘’Dünyanın Sporu- Sezon Analizi’’nde  şampiyonluğun hikayesiyle bu başarıyı detaylı analiz edeceğiz.

Haftanın diğer önemli maçında Trabzonspor ile Beşiktaş karşılaştı. Maçı 2-1 kazanan Trabzonspor, 3.lük iddiasını son haftaya taşıdı. Bu sezonun özellikle ligin ikinci yarısının en göze hoş gelen futbolunu Trabzonspor oynadı. Yusuf , Abdulkadir gibi birçok yetenekli ve hatta bence seneye yurtdışına gitmeleri gereken gençleri yetiştiren bordo mavililer, bu ekonomik sıkıntıda 2-3 tane sağlam transfer yaparsa seneye daha iddialı duruma gelebilirler. Beşiktaş’ta ise Şenol Güneş’ten sonra göreve kimin geleceği temel gündem. Lucescu söylentileri olsa da , Beşiktaş için doğru seçimin Sergen Yalçın olacağına inanıyorum.

Düşme hattında ise kazanan çıkmadı. Tam da beklediğim gibi, Bursaspor ve Göztepe golsüz berabere kalırken, bu sonuçla Ankaragücü’nün pazartesi oynayacağı maçta alacağı 1 puan takımımız için yeterli olacaktır.

Denizlispor 1.ligde şampiyon olurken, Gençlerbirliği ise ligi ikinci sırada tamamladı ve Süper Lig’e yükseldiler. Play-offlarda ise eşleşmeler Osmanlıspor-G.Gaziantepsor , Hatayspor-Adana Demir Spor şeklinde oldu.

Avrupa’da, beş büyük ligde şampiyonluğun son belli olduğu yer BundesLiga oldu. Bayern Münih mutlu sona ulaşırken, Dortmund’un beklediği mucize gerçekleşmedi ve panzerler üst üste 7. Şampiyonluğuna ulaştı. Dortmund ve Liverpool’un bu sene güzel bir belgeseli çekilebilir.

Basketbolda ise Final Four heyecanı yaşadık. Tarihte ilk kez iki temsilcimizle katıldığımız , Avrupa’nın zirvesinde Fenerbahçe Beko 4. olarak hayal kırıklığı yaratırken, Anadolu Efes ise sezonu 2. sırada bitirdi. Avrupa’nın şampiyonu ise CSKA Moskova oldu. Final Four’da iki takımla temsil edilmek ülkemiz için çok önemliydi. Normal sezonu lider bitiren, şampiyonluğun en önemli adayı olan Fenerbahçe Beko’nun birbirinden kötü oynadığı iki maçı da kaybetmesi, önümüzdeki sezon yapılanmaya ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Anadolu Efes geçen sene sonuncu bitirdiği, Euroleague’i bu sene 91-83 kaybetti. Bu müthiş başarı, Avrupa ikinciliği, Efes’e çok yakıştı. Temennim ne kadar başarılı olsa da kurum kültürüne yakışan bir koçla yola devam etmeleri. İnşallah seneye iki takımımızla daha büyük başarılar elde ederiz. Şimdi takımlar, lig şampiyonluğuna dümeni kırdılar.

HAFTANIN OLAYI

5 günde 2 kupa kazanan Galatasaray’ın başarısı tartışmasız haftanın belki yılın olayı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Tüm sezon basketbol severlerin beklediği, takımların bu hafta için hazırlandığı Final Four’da sezonun açık ara şampiyonluk favorisi Fenerbahçe Beko’nun sezonu 4.sırada bitirmesi.

İNENLER

Fenerbahçe Beko

Altınordu

Real Madrid

Abdullah Avcı

ÇIKANLAR

Galatasaray’ın şampiyonluk sayısı

Ünal Karaman

Adana Demirspor

Anadolu Efes

Son Güncelleme: 20.05.2019 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26