banner94

DERBİDE ZAFER BEŞİKTAŞ'IN

Derbide teknik direktörü iyi hazırlanan takım kazandı, Galatasaray Rize’de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. Formula 1’de tarihi bir kaza izledik. Gündem yoğun, ligde kartlar yeniden dağıtıldı.

DERBİDE ZAFER BEŞİKTAŞ'IN

Derbide teknik direktörü iyi hazırlanan takım kazandı, Galatasaray Rize’de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. Formula 1’de tarihi bir kaza izledik. Gündem yoğun, ligde kartlar yeniden dağıtıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
30 Kasım 2020 Pazartesi 09:45
364 Okunma
DERBİDE ZAFER BEŞİKTAŞ'IN

Derbide teknik direktörü iyi hazırlanan takım kazandı, Galatasaray Rize’de şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu gösterdi. Formula 1’de tarihi bir kaza izledik. Gündem yoğun, ligde kartlar yeniden dağıtıldı.

Müthiş derbide kazanan 15 yıl sonra Beşiktaş oldu. 15 sene önceki skorla yine Kadıköy’de 4-3 kazanan Beşiktaş, 2005’den sonra yine 4-3 kazanarak tarihi tekerrür ettirdi. 2005’de sahada olan Sergen Yalçın 2020’de antrenör olarak kazandı.Bu skor ligde yaratılan algının aksine, Fenerbahçe’nin tek şampiyonluk adayı olmadığını ve şu an için şampiyonluğa en uzak takımlardan biri olduğunu gösterdi. Kadıköy’de 4 gollü yenilginin tek faturası Erol Bulut’a yazar. Serdar Aziz ve Caner’siz başlayan Erol Hoca defanstaLemos’un zayıflığı ve Caner’in bu maçlarda ki hırsından yoksun çıkmış oldu.  Böylece maça olması gerektiği defans hattıyla çıkmayan Fenerbahçe’de takımın en iyisi Gustavo’da kötü başlayınca maç bir anda 2-0’a geldi. İlk yarı bitmeden golü bulan sarı lacivertliler devreye 2-1 mağlup girdi. Bu gol aslında takımı ateşleyecek goldü birde üstüne ikinci yarının başında Beşiktaş 10 kişi kaldı. Ancak Fenerbahçe o kadar organizasyonsuz ve birbirinden habersiz oynadı ki hiçbir varlık gösteremedi. Tüm bunların yanında Gökhan’ın yürüyecek halinin olmaması,  oyuna giren Mert Hakan’ın sezon başından beri açık ara takımın en kötü futbolcusu olması birde üstüne Cisse’yi çıkarıp Ademi’yi oyuna sokması Erol Bulut’un hata üstüne hata yaparak Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürmesine neden oldu.

Kısacası Fenerbahçe hiç de şampiyonluğun tek adayı değil. Erol Bulut yönetiminin ilk önce bu gerçeği farkedip, takımını mücadele etmeden kazanamayacağını net bilmesi gerekiyor.  Bu yenilgi ile iki senede Fenerbahçe’nin ezeli rakiplerine yıllardır konuşulan yenilgisiz serileride sonlanmış oldu. Kadıköy’de 5 maçta sadece 2 kez kazanabilen Fenerbahçe’de bazı işler sil baştan görüşülmeli.

Beşiktaş’ta futbolcu Sergen Yalçın efsanesi Teknik direktör Sergen Yalçın efsanesine dönüşecek görünüyor. Özellikle büyük maçlarda takımını çok iyi hazırlayan Sergen hoca geçen hafta Başakşehir’i bu hafta Fenerbahçe’yi yendi ve hala ilk haftadan beri yazdığım vasat kadrosu ile 1 maçı eksik olmasına rağmen 4. sıraya yükseldi. Bu net bir şekilde Teknik Direktör başarısıdır. Tabi ki her maç bu tempoyu koruyamayıp kaybedeceği puanlar olacaktır ancak bu disiplinle takımı yönetmeye devam edebilirse, Sergen Yalçın bu ligin kilit isimlerinden biri olur. Beşiktaş galibiyeti net haketti. Bakalım bu teknik başarı bu kadroyu bu seviyede tutabilecek mi? Beşiktaş gaza bastı ve liderlik yolunda sol şeride geçti.

Galatasaray deplasmandaÇaykur Rizespor’u 4-0 yendi ve puanını 20’ye çıkardı. İyi oyunla farklı kazanan sarı kırmızılılar, Falcao’nun yokluğunda Diagne’nin hat-tricki ve Taylan’ın güzel golü ile sonuca gitti. Sezon başı istediği transferleri yapamayan Fatih Terim’in kadrosuyla alternatif çözümler üretmesi gerektiğini sezon başında yazmıştım. Bu maç tam da öyle bir oyun izledik. Nasıl ki geçen hafta Kayseri’de öne geçince yaptığı hatalı değişiklikler ile galibiyeti veren Terim, bu maçta geçen haftanın aksine oyun planı ile maçı rahat aldı. Derbi haftasında çok önemli 3 puanı cebine koyan Galatasaray’a bir diğer güzel haber de Muslera’dan geldi. Yine bir Rize deplasmanında sakatlanan Muslera aylar sonra takımla çalışmalara başladı. Haftayı 20 puanlatamamlayan Galatasaray son 5 haftada 4 galibiyet aldı ve averajla 2. Sıraya yükseldi. Kuşkusuz bu durum Fatih Terim başarısı.

Ankaragücü Trabzonspor’a haftanın açılış maçında 1-0 mağlup oldu. Önceki haftaların aksine bu maçta daha iyi mücadele eden temsilcimiz yine galibiyete ulaşamadı.8 haftada 2 puan alabilen Ankaragücü için ligde devre arasına kalmadan umutsuzluğa düşmemek için acil galibiyet serisine ihtiyaç var ancak bu galibiyetlerin hangi maçlarda olabileceğine dair yorum yapmak imkansız.

2022 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda 4. Maçına çıkan A Milli Basketbol Takımımız Hollanda’yı 73-71 yendi ve grupta 4. Maçında ilk galibiyetini aldı. 4 takımlı grupta diğer rakiplerimiz Hırvatistan ve İsveç. İlk 3 takımın çıkacağı grupta son maçlarımızı Şubat ayında oynayacağız. Öte yandan ShaneLarkin Hırvatistan ve bu maçla Milli forma ile ilk maçlarına çıktı ve Hollanda karşısında 23 sayı 9 asist ile yıldızlaştı.

Formula 1 bu hafta Bahreyn’de idi. Şampiyon Hamilton’ın kazandığı yarışa, henüz ilk turdaki tarihi kaza damga vurdu. RomainGrosjean ilk metrelerde kontrolü kaybedip bariyerlere çarptı ve aracı alev topuna döndü. Yaklaşık 30 saniye sonra alev topunun içinden çıkan Fransız pilot mucizevi bir şekilde kurtuldu. Bu mucizenin sebebi özellikle son 10 yılda Formula 1 araçlarının geldiği kusursuz güvenlik seviyesi. Son yarışın yıllar sonra ülkemizde koşulması ile ilgi tekrar artan Formula 1’de  gelecek sezon  tarihin en yoğun takvimi olacak. Şu an için ülkemizin bulunmadığı yarış takviminde sadece 1 yarışın nerede yapılacağı henüz belli değil. Nisan ayında yapılacak yarışa ya Portekiz ya da ülkemiz ev sahipliği yapacak.

Bu hafta spor tarihimiz boyunca başarıya alışık olmadığımız Jimnastik dalından büyük bir başarı geldi. Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Ritmik Jimnastik Grup Milli Takımımız, Ritmik Jimnastik Avrupa Şampiyonası’nda ‘3 çember 2 labut’ aletinde şampiyonluğu elde etti  ve ülkemiz bu kategoride ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Diego Maradona’nın ölümü dünya sporunun 1 numaralı gündemi. Pele ile birlikte gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olan Maradona 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. Sayısız başarı ve hala videolardan izlediğimiz müthiş futbolu ile Maradona asla unutulmayacak.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26