banner94

ZİRVEDE FARK KAPANDI

Şampiyonluk yarışında 7 takımın 4’ü puan kaybedince zirvede puan farkı daraldı. 7. Beşiktaş ile zirve arasında fark 6’ya düştü. Düşme hattında ise temsilcimiz Ankaragücü rahat bir nefes aldı.

ZİRVEDE FARK KAPANDI

Şampiyonluk yarışında 7 takımın 4’ü puan kaybedince zirvede puan farkı daraldı. 7. Beşiktaş ile zirve arasında fark 6’ya düştü. Düşme hattında ise temsilcimiz Ankaragücü rahat bir nefes aldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
10 Şubat 2020 Pazartesi 00:00
305 Okunma
ZİRVEDE FARK KAPANDI

Şampiyonluk yarışında 7 takımın 4’ü puan kaybedince zirvede puan farkı daraldı. 7. Beşiktaş ile zirve arasında fark 6’ya düştü. Düşme hattında ise temsilcimiz Ankaragücü rahat bir nefes aldı.

Beşiktaş Sergen Yalçın döneminde 2 maçta 6 puana ulaştı. Evinde Gaziantepspor’u 3-0’la geçen siyah beyazlılar puanını 36’ya çıkardı ve geriden de olsa zirve takibini sürdürdü. Beşiktaş haftaya en zorlu fikstüre giriyor ve sırasıyla Başakşehir, Trabzonspor, Alanyaspor, Ankaragücü ve Galatasaray ile oynayacak. Bu kritik virajdan alacağı puanlar Beşiktaş’ı  26. Hafta sonunda ligin zirvesinde bile görmemizi sağlayabilir. Abdullah Avcı ile tam zamanında yolları ayıran siyah beyazlılar, Sergen Yalçın’ın getirdiği rüzgar ile sezonu iyi bir yerde bitirecektir ancak bunun ilk 3 olacağını sanmıyorum. Sergen Yalçın’ın takıma getirdiği en önemli özellik baskı yapılması. Oyuncuların gözü sürekli topta ve kaybettikleri an yapılan baskı ve top rakipteyken alan daraltılması olumlu oyun değişiklikleri oldu. Gaziantepspor’un ilk yarıda kapanması ve bir türlü bu kapanmanın açılamaması ise şu an için çözülmeyi bekleyen sorunlar arasında. Boateng’in ciddi katkısı ve Sergen’in müthiş oyun zekası ile Beşiktaş ummadığımız yerde sezonu bitirirse sürpriz olmaz.

Fenerbahçe evinde ligin formda ekibi Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı ve şampiyonluk yolunda çok ciddi bir yara aldı. Maç sonu ise konuşulan yine hakem oldu. Haftalardır sadece Fenerbahçe maçlarında uygulanan kuralların yanına maçın son dakikalarında bariz penaltının verilmemesi ve VAR’dan da bu pozisyon ile ilgili uyarı gelmemesi maç sonu gündemin ana maddesi oldu. Öyle ki sadece Fenerbahçe taraftarının tepkisi ile kalmayan gündeme, Beinsports, Aspor ve TRTSpor gibi yayıncı kuruluşlar ile tüm spor yazarları Fenerbahçe’nin hakkının yendiği konusunda birleşti. Futbol için bir nimet olan VAR hakemliğinin ülkemizde becerilemediği ortada. Tüm kamera açıları önündeyken neden orta hakemi uyarmadığı ve bu pozisyonda orta hakemin düdüğü ağzına götürüp neden çalamadığı merak konusu. Dünyanın Sporunu takip eden okuyucularımız bilir ki, hakem hatalarına girmeden maçları dilimiz döndüğünce burada yorumluyoruz ancak bu hafta ki  tüm kamuoyunu birleştiren bu art niyetli hatayı dile getirmeden olmazdı. Sonuçtan bağımsız maça dönersek, devşirme stoperJailson’un ciddi maçlarda defosu ortaya çıkıyor. Jailson’danstoper yaratma, Guardiola’nınMascherano’dan stoper yaratması gibi olmazdı ve olmuyor. İdeal defans dörtlüsünün yakalanamaması ise Ali Koç yönetiminin 2 senedir başarısızlığı. Klasik değişiklik olan Ferdi ve Deniz’in oyuna girmesi ile de düğüm çözülmedi ve puanlar paylaşıldı. Kruse, Vedat ve Rodrigues etkisizse ve Ozan de hücumda etkisizse Fenerbahçe kazanamıyor. B planı ise sezon başından beri ciddi maçlarda işlemiyor. Erol Bulut ise takımını çok akıllı ve iyi oynattı. Ancak futbol yine hakem hatalarının gölgesinde kaldı.

Galatasaray, Kasımpaşa deplasmanında3-0 kazandı. Ligde son 5 haftada 15 puan toplayan ekip bu sonuçla zirveyle arasındaki puan farkını 3’e düşürmeyi başardı. Maçın hemen başında bulduğu golle oyun hakimiyetini ele geçiren sarı kırmızılılar üstünlüğü maç boyu sürdürdü.Çok rahat bir futbolla maçın henüz ilk yarısını 3-0 önde tamamlayan Galatasaray, rakiplerinin puan kaybettiği haftayı değerlendirdi ve zirve takibini sürdürdü. Galatasaray için olumsuz sayabileceğimiz tek şey kazandığı maçlarda gollerin olmadığı anlarda aslında etkili bir oyun sergilememesi. Örneğin maçın ilk yarısında 2 isabetli şutta 3 gol buldular. Trabzonspor ve Fenerbahçe’nin oynadığı futbolu oynayamama açığını Fatih Terim’in şampiyonluk yolunda ki tecrübesiyle kapatıyorlar. Kazandığı sürece sıkıntı olmayan Galatasaray rakibi Fenerbahçe’yi geçerek 5. Sıraya yükseldi.

Haftanın zirveyi yakından ilgilendiren maçında Sivasspor ve Başakşehir 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla maç fazlasıyla Sivasspor liderliğini sürdürürken, Başakşehir haftayı 3. Sırada tamamladı. Trabzonspor deplasmanda Gençlerbirliği’ni 2-0 yendi. Maça Trabzonspor’un kazandığı penaltı damga vurdu. Trabzonspor bu galibiyetle son 5 maçını kazandı. Bordo mavililer ertelenen Malatyaspor maçını kazanırsa liderliğe yükselecek.

Ankaragücü’müz ohh dedi ve tam 14 hafta sonra derin bir nefes aldık. Deplasmanda Malatyaspor’uOrgill’in golü ile 1-0 yenen temsilcimiz 17 puana ulaştı ve 1 sıra yükselerek, düşme hattına Antalyaspor ve Konyaspor’un da yaklaşmasıyla umutlandı. Devre arası yapılan transferlerin etkisi geçen haftadan kendini göstermişti. Bu hafta da çok iyi oynamasakta kazanmayı bildik. Artık Ankaragücü’müz için iyi oyun değil 3 puan önemli. Takımımız 17 puanla 16. Sırada.

VAR sistemi hakkında;

Yazımın Fenerbahçe bölümünde, Fenerbahçe’ye yapılan bilerek olduğu herkes tarafından hem fikir olunan hatalardan söz ettim. Bu bariz hataların yanında diğer takımlara da yapılanlardan bahsetmek gerekir. Örneğin Beşiktaş’ın maçında Gökhan Gönül’ün doğrudan rakibine tekmesi VAR’da incelenmeden Gaziantepspor aleyhine hakemi aldatmak olarak sonuçlandı. Trabzonspor’un son dakikalarda golcüsü Sörloth’un kırmızı kartından önce hakem düdüğü çalmış olsa belki de Sörloth kırmızı kart görmeyecekti. Nerdeyse tüm takıların aleyhine bir sürü örnek sayılabilir. Her hafta ve her maçta bu hataların yapılıyor olması,  şehitlerimizin olduğu, deprem, çığ, gibi doğal afetlerde onlarca can kaybı yaşanan, ülkece moralimizin bozuk olduğu şu dönemde çok sevdiğimiz futbolu bu hale getirenlerin görevlerini derhal bırakmaları gerekir. Kimin şampiyon olduğu kimin kazandığı önemli değil, oynanan ligin futbol severler tarafından rahat,  gerilimsiz izlenmesi önemli.

Avrupa’da ligimizde olduğu gibi çoğu maç hava şartlarından dolayı ertelendi. Premier Lig hafta içi fikstürü ile devam edecek.

Kadınlar Voleybol liginde derbi haftasıydı. Sultanlar Ligi 15. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe Galatasaray’ı 3-0 yendi.

NBA’de KobeBryant anılarak sezon devam ediyor. All Star’ın yaklaştığı şu dönemde lig liderleri Lakers ve Bucks formda devam ediyorlar. Bu hafta temsilcimiz Furkan Korkmaz kariyer rekorunu kırdı. 76’ers’ın sahasında Memphis’i 119-107 yendiği maçta Furkan 34 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 1 blokluk performansıyla galibiyette başrolü oynadı.

HAFTANIN OLAYI

ShaneLarkin’in Türk vatandaşı olması ve 12 Dev adam kadrosuna dahil oluşu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun tüm kurullarıyla birlikte, ülke futbolu kaostayken istifa etmemesi.

İNENLER

Türkiye Futbol Federasyonu

Nihat Özdemir

Merkez Hakem Kurulu

VAR Sistemi

ÇIKANLAR

Anadolu Efes

Alanyaspor

Ankaragücü

Beşiktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26