banner94

YOL SORUNU BİTMEYECEĞE BENZİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Ankara Caddesi Üzerinde bulunan Esnaflar ile 08.01.2013 Salı günü toplantı yaptı.

YOL SORUNU BİTMEYECEĞE BENZİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Ankara Caddesi Üzerinde bulunan Esnaflar ile 08.01.2013 Salı günü toplantı yaptı.

08 Ocak 2013 Salı 22:53
1414 Okunma
YOL SORUNU BİTMEYECEĞE BENZİYOR

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal Ankara Caddesi Üzerinde bulunan Esnaflar ile 08.01.2013 Salı günü toplantı yaptı.

Kızılcahamam Belediyesi Pansiyon Evleri Restorantın da düzenlenen yemekli toplantıya Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce ve Ankara Caddesi Üzerinde Bulunan ( Kızılcahamam Giriş Köprüsü ve PTT önüne kadar olan Bölge)  Esnaflar katıldı.

Toplantıda Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Kızılcahamam şehir içi trafik uygulamasında Ankara Caddesi üzerindeki esnafın birtakım tereddütlerinin olduğunu, Halk Bankasının taşınmasıyla birlikte birtakım sorunların olduğu ve bu konuda neler yapılabileceğini konusunda konuşmak için buraya toplandık dedi. Esnaflar ile soru cevap şeklinde konuşan Belediye Başkanı Coşkun Ünal Kızılcahamam şehir içi trafiğinin gayet yerinde ve doğru bir karar olduğunu ve bu konu ile ilgili bir komisyon oluştuğunu, tüm kararları bu komisyonun aldığını ve yapılacak değişiklikler ile ilgili tek yetkili trafik komisyonunun olduğunu dile getirdi. 

Toplantının ana konusu olan şehir içi yeni trafik düzenlenmesinde geri adım atılamayacağını dile getiren Başkanı Coşkun Ünal sadece bir takım iyileştirme çalışmalarının yapılabileceğini ve bu iyileştirme çalışmalarını da oluşturulan Trafik komisyon Üyelerinin yapabileceğini belirtti. Ankara Caddesi üzerinde ki esnafların ortak kararları, mevcut Ünsal sokağa dönen kavşaktaki trafik Işıklarının PTT önüne getirilmesi ve İlçeye girişin buradan itibaren tek yön uygulamasının başlaması oldu. Diğer husus ise Çeltikçi dolmuşlarının Dolunay Fırını arkasındaki boşluktan kalması ve Toki servisinin burada bir durağının olması konusunda önerilerde bulunuldu.

Kızılcahamam şehir içi Trafik düzenlenmesinin tamamen yanlış olduğunu söyleyen bir grup esnafa cevap veren Belediye Başkanı Coşkun Ünal ; Geçtiğimiz aylarda bir anket yaptırdığını ve 1070 kişiden %80’i memnun olduklarını dile getirirken sadece %20 si memnun olmadığını ileterek, bu yüzden doğru alınmış bir karar olan bu trafik kararının dönüşü olmadığını, Kızılcahamam Trafiğine kayıtlı olan 6500 araç olduğunu ve gün geçtikçe araç sayısının arttığını söyledi.

Süreli Park uygulamasına geçilmesini talep eden Esnaflar ilk olarak esnafın kendi aracını getirmemesi kararının alınmasını ve Süreli park uygulanmasında 30 dakikadan sonrasına para cezası veya her saat için bir miktar bedel belirlenmesi uygun olacağı söylendi. Süreli park için Trafik komisyonuna böyle bir teklifin olduğunu ileteceğini ve bu cadde için nasıl bir iyileştirme yapılması gerektiği konusunda İlçemiz Trafik Komisyonuna danışılıp buradan çıkacak karar ile hareket edilmesini gerektiğini söyleyen Başkanı Coşkun Ünal bir Belediye Başkanı olarak eşit düşünme şartının olduğunu söyleyerek çıkan ortak kararda İlçe halkımızın ve Esnafımızın en rahat şekilde yaşamlarını sürdüre bilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Toplantı sonunda, trafikte süreli parkın getirilmesini isteyen ve imza toplayan Cengiz Topel caddesi Esnafı ile 10.01.2013 Perşembe günü bir toplantı düzenlenip bu uygulamadaki görüşlerinin alınmasına karar verildi.

Trafik komisyon tarafından daha önce alınan kararlar aşağıdadır;











Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
melehat 2013-01-10 19:17:18

aynı tas aynı hamam yazın iki ay trafik sıkışıyor diyeşu vatandaşın çektiğine bakın özel idarenin orda bekle karşıdan arabalar geçecek kuyruk öylesine korna çalanlar,bomboş kimse yok ışıklarda bekle iki ay harici kızılcahamam ölü şehir gibi bırakın insanlar özgürce rahatça aracı ile gezsin

banner89

banner83

banner26