banner94

YENİ SINAV SİSTEMİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATILDI

KIZILCAHAMAM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SINAV SİSTEMİNİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATTI

YENİ SINAV SİSTEMİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATILDI

KIZILCAHAMAM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SINAV SİSTEMİNİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATTI

uğur demirbaş
uğur demirbaş
13 Ocak 2018 Cumartesi 17:13
538 Okunma
YENİ SINAV SİSTEMİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATILDI

KIZILCAHAMAM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ LİSELERE GEÇİŞTE UYGULANACAK YENİ SINAV SİSTEMİNİ TÜM ORTAOKULLARA ANLATTI

İlçemiz sınırları içinde bulunan ve çevre ilçeler olan Kahramankazan ve Çamlıdere’ye de hizmet vermekte olan Kızılcahamam Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehberlik bölümü öğretmenlerinden Ş. Betül AKYAZI ve Uğur KAYA ilçemiz sınırları içerisinde bulunan tüm sekizinci sınıf öğrenci ve velilerine liselere geçişte uygulanacak yeni sınav sistemiyle ilgili bilgi verdiler. Salı günü Perihan Erdoğan Ortaokulunda başlayan seminerlere Kızılcahamam İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli KARAKUŞ da katıldı. Seminerlerin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, yenilenen lise kayıt sistemi nedeniyle öğrencilerimizin kaygılanmamasını, disiplinli ve sıkı bir çalışmayla istedikleri okullara yerleşebileceklerini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her türlü desteği öğrencilere sunmaktan mutlu olacaklarını belirtti. Ayrıca sınavla alan okullara yerleşemeyen öğrencilerimizin evlerine en yakın ve istedikleri okullara yerleşebileceklerini de belirtti. Geçmiş yıllarda ilçemizin göğsünü kabartan öğrencilerimizin olduğunu, öğrencilerimizin bu yıl da bu başarıyı tekrar edeceklerine inandığını dile getirdi. Daha sonra söz alan Kızılcahamam Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa ÇELİK, her şeyin çok azmetmek ve sıkı çalışmayla başarılabileceğini, asla pes etmemeleri gerektiğini öğrencilere anlattı.

Daha sonra seminerlerde görevli rehber öğretmenler Uğur KAYA ve Betül AKYAZI seminerlerini gerçekleştirdiler. Yenilenen sınav sistemi hakkında Betül AKYAZI şunları söyledi: Bu sistem isteyen öğrencilerin sınava girmesini, isteyenin de girmemesine olanak sağlıyor. Türkiye genelindeki liselerin (600-800) tanesinin sınavla alacağını geri kalanın ise adrese dayalı olarak öğrenci kabul edeceğini belirtti. Bu sistemle hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını ve öğrencilerin istedikleri okullara gitmelerinin kolaylaşacağını belirtti. Daha sonra söz alan Uğur KAYA sınavın detaylarını şöyle açıkladı: “Sınavın 2 Haziran 2018’de yapılacağını, sınavda sözel ve sayısal bölüm olmak üzere iki oturum olacağını belirtti., Sözel bölümde toplam 50 soru 75 dakikada cevaplanacak. Sayısal bölümde ise 40 soru için öğrencilere 60 dakika verilecektir. Ayrıca sınavda 3 yanlış bir doğru cevabı götürecektir. Sorulara baktığımız zaman uzun ve zaman açısından sıkıntı yaratabilecek nitelikte olup geçmiş yıllardaki TEOG sınavından belirgin şekilde farklılık gösteriyor diyerek sözlerini noktaladı.”

Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileriz.

Rehber öğretmenlerimiz tarafından toplam 7 okulda yapılan seminerlere 250 öğrenci ve 85 velimiz katıldı. Yenilenen Lise Kayıt Sistemi hakkında tüm öğrencilerimizin bilgilenmesi sağlandı.

Son Güncelleme: 13.01.2018 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2018-01-15 11:22:46

emeği geçenlere teşekkür ederiz çok aydınlatıcı bir çalışma yapıldı.

banner89

banner83

banner26