banner94

YAĞMURA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Eylül Ayı yürüyüş etkinliği, Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleşti.

YAĞMURA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Eylül Ayı yürüyüş etkinliği, Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleşti.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
28 Eylül 2014 Pazar 21:48
741 Okunma
YAĞMURA RAĞMEN YÜRÜDÜLER

Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Eylül Ayı yürüyüş etkinliği, Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleşti.

Sağlıklı beslenme ve obeziteye dikkat çekmek için yapılan yürüyüşe Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Kazan İlçe Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Ünlü ve vatandaşlar katıldı. Ellerinde balonlar ve uçurtmalarla yürüyüşte yer alan küçük çocuklar da etkinliğe ayrı bir renk kattı. Yürüyüş başlamadan önce sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için katılımcılara elma dağıtıldı. Yürüyüşe katılanlar ellerinde “Sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz, Ankara yürüyor obezite bitiyor, dengeli besleniyoruz hareket ediyoruz” gibi sloganların yazılı olduğu dövizler taşıdılar.

Kurtboğazı Barajı'nın girişinde başlayan “Obeziteye Karşı Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü kesintisiz yağan yağmura rağmen devam etti ve katılımcılar bir süre yürüdükten sonra baraj içinde bulunan piknik alanına ulaştı. Yürüyüşe katılanlar burada piknik yaparak yorgunluk attı.

Yürüyüşe katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan burada yaptığı konuşmada; Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Eylül Ayı yürüyüş etkinliğini Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu yağmurlu günde aileleriyle bu yürüyüşümüze katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye sağlıkta önemli adımlar attı. Beklenen yaşam süremiz 76’lara geldi. Dolayısıyla daha çok kronik hastalıklar göreceğiz. Bunların önüne geçmek için iki önemli stratejimiz var. Bunlardan birisi sağlıklı beslenme diğeri de fiziksel aktivite yapmak. Bu yüzden her ayın son pazarında yaptığımız yürüyüşlerimizi bundan sonra hafta sonu olarak planladık ve bunu Sayın Başbakanımıza sunduk kendisi de bize tam destek verdi” diye konuştu.

Kazan Belediye Başkanı Ertürk de yerel yönetimler olarak çağın hastalığı obeziteyle mücadele adına böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Yağan yağmura rağmen sağlığın daha önemli olduğuna dikkat çekmek için bu yürüyüşe katıldık. Amacımız sağlıklı yaşam noktasında toplumumuzda bir farkındalık oluşturmaktır. İnanıyorum ki Türkiye sigara ile mücadelede kazandığı başarıyı obezite ile mücadelede de gösterecektir” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney; Halk sağlığı kurumu ve Belediyemiz ile birlikte İlkini Haziran ayı içinde Kızılcahamam soğuksu Milli Parkında düzenlediğimiz Türk Sağlığı Beslenme ve Hareketli Hayat programını yağan yağmura rağmen Kurtboğazı Barajı’nda gerçekleştirerek halk sağlığı yürüyüşünü tamamladık. Emeği geçen Halk Sağlığı kurumuna Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’e ve Katılımcılara teşekkür ediyor Sağlıklı günler diliyorum dedi.

Etkinliğin sonunda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Özkan yürüyüşe katkılarından dolayı Kazan Belediye Başkanı Ertürk’e teşekkür plaketi verdi.






























































Son Güncelleme: 28.09.2014 22:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26