banner94

UMRE KAYITLARI İÇİN ACELE EDİN

Geçtiğimiz yıllarda Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ücretsiz Umre yolculuğu programı bu yılda düzenleniyor.

UMRE KAYITLARI İÇİN ACELE EDİN

Geçtiğimiz yıllarda Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ücretsiz Umre yolculuğu programı bu yılda düzenleniyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Kasım 2013 Çarşamba 22:48
1115 Okunma
UMRE KAYITLARI İÇİN ACELE EDİN

Geçtiğimiz yıllarda Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen ve Ücretsiz Umre yolculuğu programı bu yılda düzenleniyor.

Kızılcahamam Belediyesi aracılığı ile Hayırsever vatandaşların finanse ettiği ; son bir yılını ilçemizde ikamet eden , ekonomik durumu iyi olmayan, eşi ile birlikte veya yalnız 100 vatandaşımızı Şubat 2014 içerisin de Umre ziyaretine gönderecek…

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Coşkun Ünal “ İslam’ın şartlarından olan ve hali vakti yerinde olan müminlerin yerine getirmesi zorunlu olan hac farizesi her Müslüman’a nasip olmayan bir İslami vecibedir. Amacımız hali vakti yerinde olmayan içinde Allah Aşkı , Resulullah sevgisi ve Kutsal topraklar gitmek için yanıp tutuşan kardeşlerimizin bu isteğini yerine getirmektir. Şunu çok iyi biliyorum ki Cenab-ı Allah Kutsal topraklara götürmeyi nasip ettiği kullarına bizi aracı kılarak onlara bu ziyareti nasip etmiştir. Şimdiden buralara gidecek kardeşlerimizin ibadetlerini ve ziyaretlerini Cenab-ı Allah kabul etsin , hayırlı olsun diyorum “dedi..

Ocak 2014”de Kızılcahamam Belediyesi aracılığı ile hayırsever vatandaşlarımızı finanse ettiği Ücretsiz Umre Ziyaretine gidebilme kriterleri şöyle belirlendi;

1. Son 1 yıl içerisinde Kızılcahamam’da ikamet etmiş olmak.( Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – Nüfus Kayıt örneğinde adres değişikliği tarih itibari ile gözükecek)

2. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (Önlü-Arkalı yan yana fotokopi)

3. 2014 yılı itibariyle 45 yaşını gün , ay ve yıl olarak doldurmuş olmalı  (1969 doğumlu), 70 yaşını geçmemiş olmak .(1944 yılı doğumundan büyük olmamak)

4. Mali durum Belgesi maaş bordosu (Ekonomik durumunu belgeleyen bütün belgeler – Aylık geliri en az 1.000.00 tl üzerini aşmayan oturacak kadar 1 evi ve 1 arabası olan kişiler)

5. Hiç Hac ve Umre vazifesi yapmamış kişiler. Daha önce hacca – umreye şahsen veya görevli olarak gitmiş olmamak.

6. İlçe Tapu müdürlüğünden gayrimenkul beyanı belgelenmesi.

Söz konusu umre kayıtları için başvuran kişilerin bu şartlara rivayet etmeleri bu işin Allah Rızası için olduğunu unutmamaları gerekmektedir. Gitmek isteyip de maddi durumları elvermediği için gidemeyen kişilerin haklarına girilmemelidir.

Müracaatlar Kızılcahamam Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Müdürlüğü , Basın-Yayın Halkla İlişkiler Birimine 10.10.2013 tarihinde başlayıp  08 Kasım 2013 Cuma günü mesai bitimine  kadar yapılacaktır.

Başvuruları Belediye tarafından kurulacak komisyon değerlendirilecek.

100 kişilik kontenjanın aşılması durumunda , ücretsiz Umre ziyaretine gitmeye hak kazananlar gecen yıllarda olduğu gibi İlçemiz Kaymakamı Belediye Başkanımız, Belediye Meclis Üyeleri ve İlçemizin ileri gelenleri önünde yapılacak çekilişle belirlenecektir…

İstenen Belgeler;

2 Adet Fotoğraf, Nüfus cüzdanı Fotokopisi yan yana çekilecek, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Mali durum Belgesi ( Maaş Belgesi)  Ekonomik durumunu belgeleyen bütün belgeler, İlçe Tapu müdürlüğünden gayri menkul kaydı olup olmadığıyla ilgili belge.

Gecen yıl kuraya giren ve kuradan çıkmayan kişiler evraklarını ve müracaatlarını yenilemek zorundalar.


Son Güncelleme: 06.11.2013 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26