banner94

SÜRPRİZ SONUÇLARIN OLDUĞU HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe geleneğini bozmadı, liderlik şansını değerlendiremedi. Galatasaray etkisiz futboluna devam etti ancak kazanmayı bildi. Beşiktaş çıkışını sürdürürken, Trabzonspor evinde mağlup oldu.

SÜRPRİZ SONUÇLARIN OLDUĞU HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe geleneğini bozmadı, liderlik şansını değerlendiremedi. Galatasaray etkisiz futboluna devam etti ancak kazanmayı bildi. Beşiktaş çıkışını sürdürürken, Trabzonspor evinde mağlup oldu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
04 Kasım 2019 Pazartesi 00:41
256 Okunma
SÜRPRİZ SONUÇLARIN OLDUĞU HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

Fenerbahçe geleneğini bozmadı, liderlik şansını değerlendiremedi. Galatasaray etkisiz futboluna devam etti ancak kazanmayı bildi. Beşiktaş çıkışını sürdürürken, Trabzonspor evinde mağlup oldu.

Haftanın açılış maçında Galatasaray evinde Çaykur Rizespor’u 2-0 yendi. Maç belkide bu sezon izlediğimiz en sıkıcı 3 maç arasına girer nitelikteydi. Gol sıkıntısı çeken sarı kırmızılılar bu maçta da rakibin kendi kalesine ve penaltı golleriyle sonuca gitti. Bu tarz maçlarda önemli olan 3 puan ancak Galatasaray’ın hiç umut vermeyen futbolu ile bu sezon hiçbir maçı kazanma garantisi yok. Terim maça revize kadroyla çıktı ancak takımda kim oynarsa oynasın Muslera dışında, ne yapacağını bilen, takımı ateşleyen bir kişi bile yok. Durağan futbolu ile Fatih Terim takımından çok uzak bir görüntü sergileyen Galatasaray’da Real Madrid deplasmanı öncesi kazanılan bu 3 puan suları durulttu. İlginç olan haftalardır olumsuz yönde eleştirdiğimiz Galatasaray ile iyi futbol oynuyor dediğimiz rakibi Fenerbahçe arasında ki puan farkı 1’e düştü.

Beşiktaş 2 dakikada bulduğu 2 golle Antalyaspor’udeplasmanda 2-1 yendi ve son 4 maçta 10. puanını almış oldu. Derbi galibiyeti ile adeta lige geri dönen siyah beyazlılarda ligin başında ki gibi kötü futbol yok ancak iyi oynadığı da söylenemez. Abdullah Avcı camiaya umut dolu mesajlar verse de kendini taraftara ispatlaması için devre arasına kadar bu performansı sürdürmesi gerekir. Beşiktaş’ta yılların tecrübesi Atiba’ya ayrı değinmeliyim. 36 yaşındaki Atiba’nın genç takım arkadaşlarına adeta ders verir futbolu takdire şayan.

Galatasaray ve Beşiktaş’ın bu hafta ortak özelliği iyi oynamadan kazandıkları 3 puanlar oldu. Ancak iyi oynamadan iyi bir sezon geçirmek mümkün değildir. Terim ve Avcı’nın oyuncuların formlarını yükseltmeleri gerekiyor.

Fenerbahçe liderlik için çıktığı Kayserispordeplasmanında artık adeta genlerine işlemiş olan geleneğini bozmadı ve bu fırsatı tepti. Maç tipik düşme hattında yeni teknik direktör değiştirmiş takımın direnci sonucu kazandığı bir maç oldu. Umut Bulut bir Fenerbahçe maçını daha boş geçmezken, Adebayor’un inanılmaz performansı maça damga vurdu. Bu sonuçla Fenerbahçe lider Alanyaspor’un 2 puan gerisinde 4. Sırada kendine yer buldu. Maçta net fırsatlar yakalayan ve kötü oynamayan Fenerbahçe ileri hat durunca B planının olmamasının bedelini ödedi. Rodriges-Vedat-Moses üçlüsü etkisizleştiğinde iyi görünen kadroda skoru değiştirebilecek bir oyuncu olmadığı da açığa çıkıyor. Mevlüt’ün tanınmaz görüntüsü ve kanat yedeği Deniz’in etkisizliği Fenerbahçe’nin ilk 11 ile sonuca gitmesi gerektiğini gösteriyor. Son şampiyon olduğu sezonlarında ki Webo, Semih gibi skora direk etki edebilecek bir oyuncusu yok. Kaleci Altay ise belki gelecek vaad ediyor ancak bu gelişim sezonunda tam bir saatli bomba. Bu sonuçla 10 hafta sonunda 3.yenilgisini alan Fenerbahçe taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış oldu. Son 13 İstanbul dışı deplasmanda sadece 2 galibiyet alabilen Fenerbahçe bu istatistikle şampiyon olamaz.

Ligde 10. Hafta geride kaldı, ilk 3 sırada 4 büyükler yok..

Temsilcimiz Ankaragücü’nde olaylı kongre sonrası başkan değişti. Fatih Mert yeni başkan oldu ve ilk icraatı maç bilet fiyatlarını düşürmek oldu. Fatih Mert’e başarılar diliyorum, umarım Ankaragücü’müz hakettiği yere, özlediğimiz eski günlerine artık döner.

Premier Ligde lider Liverpool yenilmiyor. Aston Villa deplasmanında son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 kazanan Liverpool’un sezon başından beri yanında olan futbol şansı bu maçta da devam etti. Leicester City’de Çağlar iyi futbolunu bu hafta bir de golle süsledi ve CrystalPalacedeplasmanından 3 puanla dönmeyi başardılar.Everton sahasında Tottenham’ı Cenk Tosun’un 90. Dakikada attığı golle 1-1 berabere kaldı.

BundesLiga’daülkemize benzer bir puan durumu söz konusu. Lider M’gladbach 10 hafta da 7 galibiyetle zirvede ve ligde ilk 10 sürekli değişiyor.  Haftanın sürpriz sonuçlarından biri de burdan geldi. E. Frankfurt sahasında Bayern Münih’i 5-1 mağlup etti. Bayern’in en son hangi takımdan 5 gol yediğini bulabilmek için uzun uzun tarih sayfalarına bakmak gerekir.

NBA’de heyecan devam ederken bu sezon Furkan’lı 76ers dışında şimdiden yenilgisiz takım kalmadı. Sezonun ilk 5-6 maçı geride kaldı ve yıldızı Curry’nin sakatlandığı Golden State 6 maçta 1 galibiyet alabildi. Uzun yıllar sonra ilk kez şampiyonluk favorisi olarak lige giren Lakers ise 5 maçta 4 galibiyetle lige girdi.

Voleybolda ise derbi haftasıydı.  Sultanlar Liginde Eczacıbaşı ile Fenerbahçe karşılaştı. Maçı  3-2 Eczacıbaşı kazandı ve ligde 6’da 6 yaptı.

HAFTANIN OLAYI

Avrupa’daki temsilcilerimizden Çağlar, Cenk ve Ozan Kabak ve Enesbu hafta attığı gollerle takımlarına hayat verdiler. NBA’de ki temsilcilerimizden Furkan Korkmaz’ın son saniye üçlüğü ile 76ers Portland’ı yenmeyi başardı ve namağlup tek takım olmayı sürdürdü.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Bu hafta ligimizde Fenerbahçe ve Trabzonspor, İspanya’da Barcelona, Almanya’da Bayern Münih, İngiltere’de Manchester United, Fransa’da Paris SG maçlarını kaybetti.

İNENLER

Golden StateWarriors

Denizlispor

Manchester United

Fenerbahçe Beko

ÇIKANLAR

Miami Heat

Chelsea

Sivasspor

Valladolid

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26