banner94

SPORDA DOPDOLU GÜNDEM

Ligler bitti ancak gündem yoğun. Milli maçlar, TFF seçimleri, UEFA ve Şampiyonlar Ligi finallerinin yanında transfer dedikodularının da artmasıyla yoğun bir haftayı geride bıraktık.

SPORDA DOPDOLU GÜNDEM

Ligler bitti ancak gündem yoğun. Milli maçlar, TFF seçimleri, UEFA ve Şampiyonlar Ligi finallerinin yanında transfer dedikodularının da artmasıyla yoğun bir haftayı geride bıraktık.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
03 Haziran 2019 Pazartesi 02:31
304 Okunma
SPORDA DOPDOLU GÜNDEM

Ligler bitti ancak gündem yoğun. Milli maçlar, TFF seçimleri, UEFA ve Şampiyonlar Ligi finallerinin yanında transfer dedikodularının da artmasıyla yoğun bir haftayı geride bıraktık.

Milli Takımımız kritik Fransa ve İzlanda maçları öncesinde iki hazırlık maçı yaptı. İlk hazırlık maçında Yunanistan’ı 2-1 yenen Milliler, ikinci maçta ise Özbekistan’ı 2-0’la geçti. Şenol Güneş’in gelmesiyle mağlubiyet yüzü görmeyen millilerimiz, yakaladığımız güzel jenerasyonla ümit verici, zevk veren futbol oynamaya da devam ediyor.  Şimdi önümüzde Euro 2020 elemelerinde Konya’da 8 Haziran Fransa ile karşılaşacak takımımız,  11 Haziranda ise deplasmanda İzlanda’ya konuk olacak. Bu iki maçtan çıkabilecek 6 puan mucize, 4 puan bu grupta bizi rahatlatır, 1 puansa bana göre üzmez. Bu maçlar öncesinde moraller yerinde, tek olumsuzluk Cenk Tosun’un Yunanistan maçında sakatlanması sonucu oynayamayacak olması.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Chelsea – Arsenal Bakü’de karşılaştı. Maçı 4-1 kazanan Chelsea Kupa 2’yi Londra’ya götüren ekip oldu. Böylece uzun bir aradan sonra Chelsea Avrupa’da kupa kazanırken, teknik direktör Sarri ise sonunda emeğinin karşılığını aldı. Pas ve dikey futbol, 4-3-3 oyunu Premier Ligde istenilen başarıyı getirmedi ancak UEFA kupasını kaldırttı. Chelsea’nin yıldız ismi Eden Hazard bu maçla takımına veda etti. Yüksek ihtimal Real Madrid’e gidecek olan Hazard’ın transferini bekleyip göreceğiz. Arsenal ise tam ne oynadığı belli olmayan bir futbol sergiledi. Mesut Özil’in de düşüşü sürüyor. Unai Emery’nin taktik arayışlarını sezon boyu oturtamaması, bu sezon başarıyı getirmedi. Bu arada Arsenal’in kupayı alamaması, Şampiyonlar Ligindeki temsilcimiz Galatasaray’a 1.1 Milyon Euro daha kazandırdı.

Şampiyonlar Ligi finalinde ise bir başka iki İngiliz ekibi karşı karşıya geldi. Liverpool ve Tottenham finalinde kazanan 2-0’la Liverpool oldu. Belki en kötü 3 final arasına girebilecek olan finalde ilk gol 28. saniyede kazanılan penaltı sonucu Salah’la geldi. İkinci gol ise maçın sonlarında Origi’den geldi. Premier Ligde 97 puan toplayıp, şampiyonluğu 1 puanla kaçıran Liverpool,sezonu Avrupa’nın en büyük kupasıyla kapattı ve 6. kez bu kupayı müzesine götürmeyi başardı.  Liverpool bu sezon futbol dünyasına şu dersi verdi : İyi futbol için iyi kaleci sağlam defans gerekir. Alison Becker ve Van Dijk olmasa bana göre bu sezon bu noktaya gelemezlerdi.

Futbol Federasyonunda ise yeni başkan Nihat Özdemir oldu. Seçime tek aday olarak giren Özdemir geçerli oyların tamamını aldı ve futbolun patronu oldu. Konuşmasında spor yöneticiliğine Ankaragücü'nde başladığını, Fenerbahçe'de uzun yıllar görev aldığını ve TFF'de de 4 yıl başkan vekilliği yaptığını hatırlatan Özdemir, projeleri devam ettirmek, yenilerini eklemek, Türk futbolunu daha da ileriye taşımak için federasyon başkanlığına aday olarak sizlerin huzurundayım ifadelerini kullandı. Nihat Özdemir’den en büyük beklenti ise adalet. Tüm kulüplere eşit mesafede ve tüm kurullarıyla adil kararlar veren TFF yönetimi futbolumuzun en önemli ihtiyacı. Yabancı sınırlamasının tekrar gündeme geldiği bu seçimlerde , şimdiden şunu söylemek gerekir ki ; yabancı sınırlamasını geri getirmek, ülke futbolumuza zerre yarar sağlamaz, aksine yeni Tarık Çamdal’lar, Alper Potuk’lar yetiştirir.

Tahincioğlu Basketbol Ligimizde yarı finallerde Fenerbahçe Beko – Tofaş serisinde Fenerbahçe 1-0 önde, Anadolu Efes – Galatasaray serisinde ise Efes 1-0 önde. Final serisinde yüksek ihtimal  Fenerbahçe – Anadolu Efes eşleşmesini bu sezon birkez daha izleyeceğiz.

NBA’de ise final serisi başladı. Golden State Warriors ile Toronto Raptors’ın ilk maçında kazanan Kanada ekibi Raptors oldu. Ne yapması gerektiğini bilen ve başarıya aç olan Raptors seride 1-0 öne geçti. GSW’de Kevin Durant’in olmaması, Toronto’da Kawhi Leonard’ı takım arkadaşlarının tamamlaması bu maçın senaryosu oldu.  Toronto savunmacılarının sürekliliği, Golden State’in artık 2016’dan çok farklı bir yapıda olması ise final serisinin ana senaryosu olacaktır. GSW 4-2 seriyi kazanacaktır muhtemelen ama gönlüm Toronto’dan yana.

HAFTANIN OLAYI

Sezonun sona ermesiyle transfer dedikoduları da başladı. Fenerbahçe’de sözleşmesi biten pek çok oyuncu ile yollar ayrılırken, gelir getirebilecek tek oyuncu Atletico Madrid’in ilgilendiği Eljif Elmas olacak görünüyor. Transfer gündeminin bu hafta bir numaralı ismi ise hem Fenerbahçe’nin hem Galatasaray’ın devrede olduğu isim Vedat Muriq .

HAFTANIN SÜRPRİZİ

İbrahim Üzülmez 1 Haziran’da 4 saatliğine Kasımpaşa’da teknik direktör oldu. Öğle saatlerinde imza atan Üzülmez ile akşama doğru fikir ayrılığını Kasımpaşa açıkladı ve sözleşmesi fesh edildi. Sadece bizim ülkemizde olabilecek bu ilginç durum haftanın sürprizi.

İNENLER

Golden State

Unai Emery

Mesut Özil

Tottenham

ÇIKANLAR

Milli Takımımız

Pascal Siekam

Alison Becker

Jurgen Kloop

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26