banner94

SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARI VİLÂYETTE…

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimlerinin Ankara ili mülkî hudutları dâhilinde; yasalar çerçevesinde, huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi am

SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARI VİLÂYETTE…

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimlerinin Ankara ili mülkî hudutları dâhilinde; yasalar çerçevesinde, huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi am

uğur demirbaş
uğur demirbaş
15 Şubat 2014 Cumartesi 21:04
632 Okunma
SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARI VİLÂYETTE…

MAHALLÎ İDARELER SEÇİMLERİ...

 

SİYASİ PARTİLERİN ANKARA İL BAŞKANLARI VİLÂYETTE…

 

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, 30 Mart 2014 Mahallî İdareler Seçimlerinin Ankara ili mülkî hudutları dâhilinde; yasalar çerçevesinde, huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi amacıyla alınması gereken tertip ve tedbirleri görüşmek üzere seçimlere katılan Siyasi Partilerin Ankara İl Başkanlarını Ankara Valiliğine davet ederek seçim güvenliğine ilişkin toplantı yaptı.

 Toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Vali Yardımcısı M. Fahri Aykırı, İl Jandarma Komutanı J.Kur.Albay Cengiz Tarım, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Barış ve Demokrasi Partisi Ankara İl Başkanı Ahmet Aday, DSP Ankara İl Başkanı Ahmet Ertekin, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu, DYP Ankara İl Başkanı Osman Yılmaz, Muhafazakar Yükseliş Partisi Ankara İl Başkanı Volkan Özyiğit, Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Bahadır Ulusoy, Hak ve Eşitlik Partisi Ankara İl Başkanı Mehmet Oktay Kalleoğlu, İşçi Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Hasan Yıldız, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi Ankara İl Başkanı Salih Uçar, Hür Dava Partisi Ankara İl Başkanı Reşat Uşar, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Ankara İl Başkanı Aydın Akyazı, Hak ve Özgürlükler Partisi Ankara İl Başkanı Haydar Cihaner, Liberal Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Sinan Şatır, Bağımsız Türkiye Partisi Ankara İl Başkanı Abdullah Terzi katılmıştır.

Vali Yüksel, toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Siyasi Partilerin Ankara İl Başkanlarına davete gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek  “30 Mart Mahallî İdareler seçimlerinin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesi için nasıl bir iş birliği yapılacağı ve demokratik ihtiyaç ve taleplerin yerine getirilmesinde nasıl koordinasyon sağlanabileceği konularını istişare etmek üzere toplandıklarını” söyledi.

 

      

 

 

   Milli İradenin tecelli ettiği bir demokrasi şöleni olarak tanımladığı seçimlerde Siyasi Partilerin Ankara İl Başkanlıklarına başarılar dileyen Vali Yüksel, “Anayasanın 127’nci maddesi ve 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanunun 8’inci maddesi gereğince, Mahalli İdareler Seçimleri ülke genelinde 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacaktır. Seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesinde hepimize önemli görevler düşmektedir.” dedi.

  Yüksek Seçim Kurulunun 554 Sayılı Kararı ile seçim dönemi ve seçim hukukuna ilişkin özel uygulamaların 1 Ocak 2014 tarihinde başladığını hatırlatan Vali Yüksel “Anayasamızın 79. maddesine göre seçimler ülkemizde yargı organlarının genel yönetim ve denetimi altında yapılmaktadır. Bu itibarla seçim dönemlerinde yapılacak iş ve işlemlerin yürütülmesi, seçimlerin güven ve huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi bakımından, seçim kurulları tarafından alınmış ve alınacak kararların herkesi, hepimizi bağlayıcı nitelikte olduğunda hiçbir tereddüt bulunmamaktadır. Seçim dönemi boyunca kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması, yasa dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi, kanunlara aykırılık durumunda da suç ve suçluların tespiti ile sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması görevlerinin de kanunlarla güvenlik kuvvetlerimize verildiği hususları da açıktır.” dedi.

 Vali Yüksel, konuşmasının devamında; “Milli iradenin kurallara göre tecelli etmesi, bir demokrasi şöleni olan seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleştirilmesi bakımından idare olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Siyasi Partilerimizin Ankara İl Başkanlıklarının seçim dönemindeki kanunî talepleri ve demokratik ihtiyaçlarının karşılanmasında samimi iş birliği anlayışı içerisinde olduğumuzu bilhassa belirtmek isterim.” dedi.

 Seçim iş ve işlemlerine ilişkin kanun ve kararlar Valilikçe bir dosya haline getirilerek, siyasi partilerin ihtiyaç duyacakları iletişim bilgileri de eklenerek dosyalar halinde tüm katılımcıların yararlanmaları için verildi.

 Vali Yüksel'in konuşma ve değerlendirmelerinden sonra İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan seçim güvenliğine ilişkin sunum yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı da sorumluluk alanı içerisinde seçim güvenliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı, siyasi parti İl Başkanlarının dilek ve temennileri ile sona erdi. 

Saygıyla sunulur.


Son Güncelleme: 15.02.2014 21:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26