banner94

SİSTEM VAR MI? YOK MU?

Nefes nefese son iki haftaya girilen ligimizde, sezon başından beri tartışması eksik olmayan hakemler bu haftaya da damga vurdu. 

SİSTEM VAR MI? YOK MU?

Nefes nefese son iki haftaya girilen ligimizde, sezon başından beri tartışması eksik olmayan hakemler bu haftaya da damga vurdu. 

uğur demirbaş
uğur demirbaş
13 Mayıs 2019 Pazartesi 09:07
480 Okunma
SİSTEM VAR MI? YOK MU?

Nefes nefese son iki haftaya girilen ligimizde, sezon başından beri tartışması eksik olmayan hakemler bu haftaya da damga vurdu.  19 Mayıs saat 19:00’da ülkemizde adeta hayat duracak ve Galatasaray-Başakşehir maçına kitleneceğiz. Hakedenin şampiyon olmasını umut ediyorum ancak, bu hafta Rize’de yaşananlar bizim heyecanla beklediğimiz lig sonucu için sanki çokta heyecanlanmamız gerektiğini gösteriyor.

Galatasaray bu hafta Çaykur Rizespor deplasmanındaydı. Maça etkili başlayan sarı kırmızılılar erken golübulsa da Rizespor dengeyi sağladı ve 90. Dakikaya 2-1 önde girdi. 90. Dakikada Galatasaray’ın kazandığı penaltı ve o golün getirdiği reaksiyonla 90+7 de bulduğu galibiyet golü Galatasaray’ı büyük bir sürpriz yaşamazsa şampiyonluğa ulaştıracaktır.

Ancak Fenerbahçe derbisinden bu yana, Galatasaray yönetiminin yaptığı açıklamalar ve en güçlü lobiye sahip olmaları haftalardır her maçta sonuca etki eden hakem hatalarını da beraberinde getirmeye başladı. Öyle ki bu hafta 90.dakikada kazanılan penaltının penaltıyla hiç alakası olmadığı halde VAR odasından da penaltı haberi gelerek karar verildi. ‘’ Bir takım şampiyon yapılmak isteniyor, VAR odası kayıtları elimizde’’ diyen Galatasaray yönetimi, kazandığı bu penaltıyla şampiyonluğa ulaşırsa ne düşünecekler merak ediyorum. Tabi ki ülkemizde hiç düşünülmeyecek herkes sonuca bakıp geçecektir. Geçen hafta da yazdığım gibi Galatasaray’ın iki kupada birden finale gelmesi tamamen hakemlere bağlanamaz, ancak arkadan ittiren bir güç olduğu da son haftalarda herkesin gördüğü bir gerçek.

Ülkemize bu yıl gelen VAR sistemi nerden tutsak elimizde kalan bir sistem. Şu haftaya kadar oynanan 576 maçın belki 500’ünde VAR sistemiyle ilgili sıkıntı oldu. Sistemin amacı futbola adil kuralları getirmekken ve tüm dünyada bu sisteme hızla geçilirken, biz  bu sistemi öyle berbat kullandık ki, adaleti değil, haksızlığı getirdik.  Uygulamada verilen kararların yanlışlığı dışında, uygulama süreleri o kadar uzun oldu ki en basit fauller de bile dakikalarca oyunun durduğu oldu. Avrupa’da 20-30 saniyede maksimum kararlar veriliyor ve oyun soğumuyor. Kısacası sistem geldi, adalet gitti. Düzelmesi içinse TFF ve MHK baştan sona tüm kurullarıyla temizlenip, dinamik, futbolu seven, en önemlisi dürüst insanlarla o mevkileri donatmak gerekir.

Başakşehir bu hafta Ankaragücü’nü evinde 2-1 mağlup etti ve şansını gelecek haftaya taşıdı. Taraftarsız takım, haftaya yoğun deplasman taraftar baskısını ne kadar kaldırırsa şansını da o kadar arttırır. Sezon sonuna doğru yaşlı takımın kondisyonunun düşmesi ve kendilerini diri tutacak taraftara sahip olmamaları Başakşehir’in en önemli dezavantajı olduğunu gösterdi.

Fenerbahçe evinde Akhisarspor’u yendi ve 10. Sıraya yükseldi. Son haftalarda aldığı sonuçlarla sezon boyu yaşadığı kara bulutları bir nebze dağıtan sarı lacivertliler,  son iki maçını da kazanarak gelecek sezonun şampiyon olabilecek kadrosunu kurma hedefinde. Kulübün gündeminde ise hedefe hızla ilerleyen FENER OL kampanyası var.

Gençlerbirliği ait olduğu yere, Süper Lige geri döndü. Ligin 33. Haftasında deplasmandaGazişehir Gaziantep sporu 2-0 yendi ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Gençlerbirliği ile birlikte Denizlispor’da yükselmeyi garantileyen diğer ekip oldu.

Dünyanın en iyi ligi Premier Ligde şampiyon belli oldu. Soluk soluğa geçen yarışta mutlu sona ulaşan ekip Manchester City oldu.  38 haftada 98 puan toplayan City’yi, 97 puanla Liverpool takip etti ve rekor puanlarlarla ilk iki sırayı aldılar. Liverpool için 30 sene sonra şampiyonluk ihtimali, Manchester City’nin son haftalardaki olağanüstü performansıilebu yılda olmadı. Premier lig kuşkusuz futbolun zirvesi!

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Şampiyonlar Ligi finalistleri Liverpool ve Tottenham tarihe geçen iki maçla finale yükseldiler.  Liverpool 3-0 ‘ın rövanşında Barcelona’yı 4-0 yendi, Tottenham ise 1-0 ın rövanşında ve 1-0 geriye düştüğü maçta deplasmandaAjax’ı 2-3 yendi ve finale çıktılar. Üstüste izlediğimiz bu maçları bence hayatımız boyunca çok görmeyiz.

HAFTANIN OLAYI

Futbolun zirvesi İngiltere, bu sene Avrupa kupalarında İspanya takımlarının hegemonyasını kırdı ve 4 takımla iki kupada finale çıkan tek ülke oldu. Şampiyonlar liginde Liverpool ve Tottenham, Uefa’da Arsenal ve Chelsea finallere yükseldiler.

İNENLER

Türkiye Futbol Federasyonu

Merkez Hakem Kurulu

VAR sistemi

Süper Lig

ÇIKANLAR

PepGuardiola

JurgenKloop

MauricoPochettino

UnaiEmery

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26