banner94

OTACIDA ÇIKAN ORMAN YANGINI KINIK KÖYÜNE ULAŞTI

Kızılcahamam Otacı Köyü yakınlarında orman yangın

OTACIDA ÇIKAN ORMAN YANGINI KINIK KÖYÜNE ULAŞTI

Kızılcahamam Otacı Köyü yakınlarında orman yangın

24 Ağustos 2012 Cuma 16:29
5328 Okunma

Kızılcahamam Otacı Köyü yakınlarında orman yangın

Edinilen Bilgiye göre Kızılcahamam Otacı köyü yakınlarında bu gün öğle saatlerinde yangın çıktı. Kuru otluk arazide başlayan yangın Taşlıca Köyü, Kınık ve İgmir köyleri yakınlarında bulunan ormanlık bölgeye doğru ilerlediği belirtildi.

Yangına Kızılcahamam Belediyesi itfaiye ekipleri, Ankara Bölge, Çamlıdere, Kızılcahamam Orman işletmesi yangın söndürme ekipleri ve arozöz iş makinaları ile çok sayıda yangın söndürme elemanı ve havadan ucak ile su bırakılan, yangın Otacı bölgesinde kontrol altına alınırken akşam saatlerinde rüzgarında çoğalması ile birlikte Kınık köyü harmanlar bölgesi üzerinde bulunan meşelik alanı sardı. Yaklaşık 150 hektarlık alanı kaplayan yangın sabaha kadar söndürme çalışmaları devam edecek.

Yangında Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit'in izinlı olması nedeniyle Kızılcahamam Kaymakamlığına Vekalet Eden Çamlıdere kaymakamı Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı coşkun Ünal, İlçe Jandarma Komutanı, Orman İşletme Bölge ve İlçe müdürleri incelemelerde bulundular.

Yangın için Belediye hopörlerindn anons yapılarak saat: 17.10'da Yeni Adliye binası önünden araç hareket edeceği belirtilmişti fakat yangın söndürme gönüllüsü 5 kişiden ibaretti, Orman işletmesi atacı ile götürülen 5 genç  ve çevre köylerden gelen vatandaşlar ile orman yangın ekipleri tarafından müdahale edilen yangın hala devam etmekte. 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YABANABAT KIZILCAHAMAMLILAR DERNEĞİ 2012-08-25 20:10:12

Her ne kadar can kaybı olmaması bunada şükür, rabbimiz dahada kötüsünden esirgesin cümlesini kurmamızı gerektiriyor olsada hepimizde biliyoruzki binlerce canlının öldüüğü yangını inşallah bir daha yaşamayız. Bu anlamda ilçemiz ile mağdur olan köylerimiz halklarına Muhtarlarımız ile Dernek Başkanlarımız huzurunda geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

Yabanabat
Kızılcahamamlılar Derneği Yönetim Kurulu

banner89

banner83

banner26