banner94

OKULLARA JEOPARK EĞİTİMİ

Jeopark eğitimi ilçemiz Cumhuriyet İlköğretimi okulu öğrencileri ile başladı. 23 Şubat 20110 Çarşamba günü Kızılcahamam belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda verilen ders ile öğrenciler jeopark ve ilçemizin doğal güzellikleri konusunda bilgilendirildi.

OKULLARA JEOPARK EĞİTİMİ

Jeopark eğitimi ilçemiz Cumhuriyet İlköğretimi okulu öğrencileri ile başladı. 23 Şubat 20110 Çarşamba günü Kızılcahamam belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda verilen ders ile öğrenciler jeopark ve ilçemizin doğal güzellikleri konusunda bilgilendirildi.

06 Şubat 2012 Pazartesi 05:03
782 Okunma
OKULLARA JEOPARK EĞİTİMİ
 Jeopark  eğitimi ilçemiz Cumhuriyet İlköğretimi okulu öğrencileri ile başladı. 23 Şubat 20110 Çarşamba günü Kızılcahamam belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda verilen ders ile öğrenciler jeopark ve ilçemizin doğal güzellikleri konusunda bilgilendirildi.

 

Bilindiği gibi belediyemiz ile kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, okullarımızda jeopark eğitimi yapılması konusunda mutabakata varılmış ve ilk önce okul idarecileri ile yapılan bir  dizi toplantıda jeopark konusu işlenmişti.

 

19 Ocak 2011 de ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu, “Jeopark Gönüllüsü” olmak istediklerini belirten bir yazı ile belediyemize başvurarak, ilk adımı atmış oldu. Ayrıca okulun strateji planında Jeopark projesine de yer vererek bu konudaki duyarlılıklarını göstermişlerdi.

 

Belediyemiz Jeopark Koordinasyon Merkezi sorumlusu Muzaffer Eker’ in hazırladığı derse Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Cumhuriyet İlköğretim okulu idareci, öğretmen ve öğrencileri yanında okul aile birliği temsilcileri de katıldı.

 

Okul Müdürü Ertuğrul İpek’ in niçin Jeopark Gönüllüsü olmak istediklerini ve kendileri için jeoparkın önemini belirttiği konuşmasında, konunun okulda bütün boyutları ile imkânlar nisbetinde ele almak istediklerini ve her türlü desteği verebileceklerini açıklamasının ardından sunuma geçildi.

 

Dersin başında, öğrencilere jeopark hakkında fikirleri soruldu ve çok sayıda öğrenci, konuyu bilip bilmedikleri ve jeoparktan beklentiler hakkında soru ve görüş yönelttiler.

 

Sunumda fotoğraf ve yazılarla Jeopark’ ın ne olduğu, ilçemiz ve bölgemiz için ne anlam taşıdığı, ilçemizdeki jeositlerin neler olduğu, buralarda jeopark duraklarının nasıl ve ne şekilde tanzim edileceği, yerel halka sosyo ekonomik anlamda neler getireceği ve Jeopark sürecinde bu güne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Coşkun Ünal ise; Cunhuriyet İlköğretim Okuluna bu örnek girişimleri dolayısıyla teşekkür ederek, Jeoparkın başından bu güne kadarki sürede gerçekleşen çalışmaları anlattı. Ardından toplum ve insan olarak çevredeki doğal güzellikleri tanıyıp korumanın, bunları turizme kazandırmanın ilçemiz için taşıdığı anlamı vurgulayarak, öğrencilerin bu konudaki gayretlerini övdü.

 

Jeopark projesinin gerçekleştiğinde ilçemizin popülaritesinin artacağını ve işsizliğe de çare olacağını belirten Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Türkiye’ de bir ilki gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını taşıdıklarını, jeoparkın ülke sınırlarını aştığını ve dünyadan ünlü bilim adamlarının ilçemizi ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

 

Toplantının ardından görüşlerini aldığımız öğretmen ve öğrenciler memnuniyetlerini dile getirirken, ilk fırsatta ilçemizdeki jeositleri görmek istediklerini belirttiler.

 

Jeopark eğitimi, Koordinasyon merkezinin hazırladığı program çerçevesinde ilçemizdeki farklı kesim ve okullarla devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26