banner94

NEFES KESEN MAÇLAR, SÜRPRİZ SONUÇLAR İLE MİLLİ ARAYA GİRDİK.

Haftanın açılış maçında, Fenerbahçe Kadıköy’de Antalyaspor’a 1-0 yenildi.

NEFES KESEN MAÇLAR, SÜRPRİZ SONUÇLAR İLE MİLLİ ARAYA GİRDİK.

Haftanın açılış maçında, Fenerbahçe Kadıköy’de Antalyaspor’a 1-0 yenildi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
07 Ekim 2019 Pazartesi 08:13
661 Okunma
NEFES KESEN MAÇLAR, SÜRPRİZ SONUÇLAR İLE MİLLİ ARAYA GİRDİK.

NEFES KESEN MAÇLAR, SÜRPRİZ SONUÇLAR İLE MİLLİ ARAYA GİRDİK.

Haftanın açılış maçında, Fenerbahçe Kadıköy’de Antalyaspor’a 1-0 yenildi. Bu sonuçla Ersun Yanal yönetiminde ilk iç saha yenilgisini alan sarı lacivertliler şampiyonluk yolunda bir yara daha aldı. Sezon başından beri bir türlü sağlanamayan ideal savunma dörtlüsü bu yenilginin temel sebebi. Kadroda olan Adil Rami, Serdar Aziz, Sadık Çiftpınar gibi direk stoperler yerine Yanal’ın bu bölgede Jailson tercihine sağ bek Isla’nın formsuzluğu ve gelişi güzel boş ortalarıda eklenince helva gibi olan defans maçı kazandıramadı. Vedat Muriqi sezon başındaki görüntüsünden bir hayli uzak,  Rodriges ve Moses’ın da sakatlıkları eklenince defansta zayıf olan takım ofanstada verimli olamadı ve Kadıköy’de gol atamadan mağlup oldu. Kadıköy’de gol atamadan Antalyaspor yenilgisinin ise en büyük sorumlusu şüphesiz Ersun Yanal.

Son 5 resmi maçını kazanamayan, bu maçlarda sadece 1 gol atabilen Galatasaray, kötü gidişatını bu hafta Gençlerbirliği maçında da sürdürdü. Son 30 yılın en kötü sezon başlangıcını yapan sarı kırmızılılarda bu maçta Falcao sakatlığı nedeniyle kadroya alınmadı. Cezası biten Fatih Terim ise saha kenarındaydı. Maça orta sahada Selçuk’la başlayarak şaşırtan Terim’in Belhanda ısrarı bu maçta da taraftarlarına saç baş yoldurdu. Sezon başından beri Galatasaray’ın bu durumunun sorumlusu olarak gördüğüm Fatih Terim, maç sonu oyuncularına gözdağı vererek radikal kararlar alacağını açıkladı. Ancak kadrosu ligin üzerinde olan bu takımın bu halde olması da hep dediğim gibi Terim’in sorumluluğundadır. Babel’in ülkemizde en iyi oynadığı sezonda Beşiktaş’taki başarısının sebebi gizli forvet, 9,5 numara oynaması iken, Galatasaray’da ısrarla kanatta denenmesi,  Belhanda ve Feghouli’nin tüm formsuzluklarına rağmen ilk 11’de oluşları kötü gidişatın ilk nedenleri. Ligimizin en istikrarlı ve karakterli oyuncularından Muslera kalesinden 6 şut çıkarttı. Kapanan rakibi çözebilecek isimlerin formsuzluğu, tatsız, ruhsuz futbolu ile Galatasaray’ın hiçbir maçı kazanma garantisi yok. Terim ise taraftarına Ocak ayı transfer dönemini işaret etti.

Beşiktaş şeytanın bacağını bu hafta kırdı. Evinde lider Alanyaspor’u tecrübeli golcüsü Burak Yılmaz’ın 1 gol 1 asistiyle 2-0 yenen siyah beyazlılar için maçın manşeti adeta ‘’Beşiktaş Yılmaz’’ oldu. Ancak tek maçla bu kadar kötü giden takımın toparlandığını ya da umut verdiğini söylemek doğru olmaz. Bu sonuçla milli araya moralli giren Beşiktaş derin bir nefes almış oldu. Bakalım bu arada takım toparlanacak mı yoksa taraftar desteği ile gelen tesadüf bir galibiyet mi izledik göreceğiz.

Ankaragücü’nde kötü gidişat sürüyor. Geçen hafta Başkent derbisini kazanan sarı lacivertli ekibimiz bu hafta Sivasspor’adeplasmanda 3-1 mağlup oldu ve son 4 haftadaki 3. Yenilgisini almış oldu. Hafta içi alınan ve beklenen seçimli genel kurul kararının takıma ve taraftara nefes aldırıp bu havanın değişeceği kanaatindeyim.

Karadeniz derbisinde gülen ekip Trabzonspor oldu. Zorlu Rize deplasmanından 2-1’lik galibiyetle dönen bordo mavililer çıkışını sürdürdü ve Milli araya 3. Sırada girdi. İlk hafta da yazdım, Trabzonspor bu yılı ilk üçte bitirecektir.

Avrupa liglerinde çok enteresan maçlar izledik bu hafta. BundesLiga’da ligin üst sıralarındaki tüm takımların puan kaybetmesi, son 6 maçta 5 galibiyet alan ve bu hafta da Augsburg’u 5-1 ile geçen M’gladbach’ı lider yaptı. Ligde ikinci sıraya ise Wolfsburg yükseldi.BundesLiga’da lider ile 8. Sıradaki Dortmund arasında sadece 4 puan var.

Futbolun beşiği İngiltere’de ise City evinde Wolves’a 2-0 yenilerek sürpriz puan kayıplarına devam etti. Lider Liverpool ise evinde LeicesterCity’i son dakika penaltısıyla 2-1 yendi ve 8’de 8 yaparak puan farkını 8’e çıkardı. Liverpool için son yıllarda o sene bu sene mi diyoruz ancak şampiyonluğa ulaşamadı. Ancak bu sene galiba o sene çünkü galibiyetlerin yanında futbol şansıda kırmızılıların yanında.

Basketbolda ligimizin başlamasının ardındanEuroleague heyecanı da başladı. Bu sezon 18 takımla oynanan ve daha uzun sürecek maratona temsilcilerimiz Fenerbahçe Beko Real Madrid, Anadolu Efes ise Barcelona yenilgileriyle başladı.

HAFTANIN OLAYI

Hafta içi oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarında 4 temsilcimizde yine galibiyetle tanışamadılar. Ülkeler sıralamasında ilk 10’un Şampiyonlar Ligine direk ekip gönderirken biz bu sıralamada Hollanda’ya geçilerek 11-12. Sıralara geriledik. Bu önümüzdeki sezon için geçerli değil ancak bu kötü gidişatımız, Hollanda’nın ise bu kadar iyi gidişi ile 2021-2022 sezonunda maalesef ön elemesiz şampiyonlar ligine takım gönderemeyeceğiz.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Ligimiz ve BundesLiga’da alınan sürpriz sonuçlar ile puan tabloları çok ilginç bir hal aldı. Almanya’da 1. İle 8. sıra arası fark 4, ligimizde lider Alanyaspor ile 10. Sıradaki Galatasaray arasındaki fark 4!

Süper Lig’de ilk 4 ‘de ne Fenerbahçe var ne Galatasaray var ne de Beşiktaş var.

İNENLER

Manchester City

Kasımpaşa

Kayserispor

Manchester United

ÇIKANLAR

Mgladbach

Başakşehir

Konyaspor

Göztepe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26