banner94

LİGLERDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

Derbi öncesi Fenerbahçe Kadıköy’de kazandı, Galatasaray 89. Dakikada 1 puana razı oldu.  Avrupa liglerinde ise ligimiz gibi üst sıralarda sürpriz ekipler yer alıyor. Sporun gündemi futbol.

LİGLERDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

Derbi öncesi Fenerbahçe Kadıköy’de kazandı, Galatasaray 89. Dakikada 1 puana razı oldu.  Avrupa liglerinde ise ligimiz gibi üst sıralarda sürpriz ekipler yer alıyor. Sporun gündemi futbol.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
23 Eylül 2019 Pazartesi 09:04
197 Okunma
LİGLERDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

DÜNYANIN SPORU - LİGLERDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

Derbi öncesi Fenerbahçe Kadıköy’de kazandı, Galatasaray 89. Dakikada 1 puana razı oldu.  Avrupa liglerinde ise ligimiz gibi üst sıralarda sürpriz ekipler yer alıyor. Sporun gündemi futbol.

Fenerbahçe tam 30 şut çektiği maçta Ankaragücü’nü 2-1 yendi ve derbiye moralli gitmeyi başardı. Yeni stoper Adil Rami çok kötü performans sergilerken şüphesiz takımın en iyisi bu sezon küllerinden doğan Ozan Tufan oldu. Sezon başından beri ideal defans hattını kuramayan Fenerbahçe için 5 haftada alınan 10 puan şimdilik fena değil. Sarı lacivertliler için bu sezonun kilit ismi Emre. Kaptan eğer takımdaysa takım şampiyonluğa inançlı bir görüntüye bürünürken, o olmadığında adeta geçen sene ki ruh geri dönüyor. Takımın görünmez lideri ise 5 maçta  4. Asistini yapan Alman yıldız MaxKruse. Ankaragücü ise önümüzdeki hafta Başkent derbisi öncesi üst üste 2. Mağlubiyetini aldı. Fenerbahçe için ilk haftalarda gösterdiği sürklase futbolun bittiğini ve alınacak her sonucun sürpriz olmayacağını söyleyebiliriz. Ancak ligin en hazır takımlarından biri.

Futbolda klişe söz olan ‘’atamayana atarlar’’ sözünü Malatya’da Galatasaray yaşadı. İstatistik olarak üstünlük sağlayamasa da çok net pozisyonlardan yararlanamayan sarı kırmızılılar derbi öncesi 89. Dakikada yediği golle maçtan 1-1 berabere ayrıldı. Maça beklenmedik bir 11’le başlayan Terim, Falcao’yu yedek soyundururken forvetteAndone’ye şans verdi. Terim’in bu ilginç tercihi derbi öncesi taktiksel bir değişiklik olarak yorumlanırken bana göre son derece yanlış. Getirene kadar deveye hendek atlatılan yıldız transfer ligimizin önemli deplasmanındagolü yiyince 90. Dakikada oyuna girmesinin izah edilebilir bir yönü yok. Bu yanlış ligimizin karakterinde var. Avrupa’da hafta içi fikstürü bile oynanırken, önümüzdeki hafta oynanacak maçlar için 1 hafta öncesinden kadroda revizyona gitmenin sonucu ağır olabiliyor. Çünkü her maç 3 puan kazandırıyor. İngiltere’den devam eden cezası sona eren Andone ilk kez ligimizde maça çıkmış oldu.  Galatasaray’ın temel sıkıntısı geçen sezon şampiyon olurken de burada yazdığım gibi, mağlubiyetlerde, kadro yapısı ya da oyuncu değişiklikleri kısacası taktiksel bir hata varsa bu hata asla Fatih Terim’e mal edilmiyor. Taraftarın gözünde sonsuz krediye sahip olan Terim’in bu durumu belki son sezonlarda kupalar kazandırıyor ancak yeri geldiğinde de olumsuz yönde eleştirilebilmeli.En başta Fatih Terim’in yardımcılığını yapacak insanların daha baskın karakterli daha fikrini söyleyebilecek hocalardan oluşması gerekliliği, Galatasaray’ın olmazsa olmazı. 7. Resmi maç 3 galibiyet. Biri Akhisar alt lig, biri son saniye Kayserispor, biri Kasımpaşa. Bu durumun nedenini Terim’e sorul(a)maması Galatasaray’ın en önemli sorunu.

Önümüzdeki hafta derbi haftası. 28 Eylül saat 20:00’de Galatasaray ve Fenerbahçe kozlarını Türk Telekom Arana’da kozlarını paylaşacak.

Avrupa’da ise sürpriz ekipler liglerin ilk sıralarında yer alıyor. En büyük sürpriz La Liga’da. İspanya’da 5. Hafta sonunda Barcelona 8. Sırada, Atletico Bilbao lider, Granada ise 3. Sırada yer alıyor. Bu sonuçlar umarım uzun süre devam eder. Çünkü izlemesi en keyifsiz liglerden biri bence La Liga. Her sene 2 takım arasında devam eden ligde bu tarz takımlar öne çıktığı sürece merak ve ilgimiz artıyor. Futbolun kalbi İngiltere’de ise haftanın maçında Liverpool deplasmandaChelsea’yi 2-1 yendi. Manchester City ise ilk 18 dakikada 5 gol bulduğu maçta Watford’u 8-0 mağlup etti.

Almaya’da Leipzig liderliğini sürdürürken, Seria A’da lider İnter. Mavi siyahlılar 4 maçta 4 galibiyet aldı Bakalım yıllardır süren Juventushegomonyası bu yıl İtalya’da sona erecek mi?

HAFTANIN OLAYI

Haftaiçi oynanan Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Liginde 4 temsilcimiz 1 puan kazandırırken, ülke puanı sıralamasında 11. Sıraya geriledik. Sezonu böyle bitirirsek, artık lig şampiyonumuz şampiyonlar ligine eleme turuyla başlayabilecek ve gruplara girememe tehlikesi ortaya çıkacak. Bu konuda en önemli rakibimiz Hollanda.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Haftanın sürprizi Gazişehir Gaziantepspor. Lige 5-0’lık Fenerbahçe yenilgisi ile başlayan ligimizin yeni ekibi,  son 4 haftada aldığı 3 galibiyetle 10 puana ulaştı.

İNENLER

Fatih Terim

Çaykur Rizespor

Manchester United

Kayserispor

ÇIKANLAR

Ozan Tufan

Granada

M.Gladbach

Real Madrid

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26