banner94

LİGDE ZİRVE YARIŞI KIZIŞTI

Beşiktaş Sergen Yalçın dönemine galibiyetle başlarken, haftanın maçında gülen taraf Trabzonspor oldu. Lider Sivasspordağıldı, Galatasaray beklendiği gibi rahat bir galibiyet aldı.

LİGDE ZİRVE YARIŞI KIZIŞTI

Beşiktaş Sergen Yalçın dönemine galibiyetle başlarken, haftanın maçında gülen taraf Trabzonspor oldu. Lider Sivasspordağıldı, Galatasaray beklendiği gibi rahat bir galibiyet aldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
03 Şubat 2020 Pazartesi 08:17
474 Okunma
LİGDE ZİRVE YARIŞI KIZIŞTI

LİGDE ZİRVE YARIŞI KIZIŞTI

Beşiktaş Sergen Yalçın dönemine galibiyetle başlarken, haftanın maçında gülen taraf Trabzonspor oldu. Lider Sivasspordağıldı, Galatasaray beklendiği gibi rahat bir galibiyet aldı.

Haftanın maçında sezonun en iyi futbolunu oynayan iki takım Trabzonspor ve Fenerbahçe, Trabzon’da  karşılaştı. Maçı 2-1 Trabzonspor kazandı ve maç eksiği olmasında rağmen Fenerbahçe’nin 1 puan önüne geçti. Maçta henüz ilk dakika tamamlanmadan son haftaların formda ismi MaxKruse ile öne geçen Fenerbahçe, oyun üstünlüğünü maç boyu sürdürmesine rağmen mağlup oldu. %65 topla oynama ve 518 pas ile rakibinin 2 katı pas yapan sarı lacivertlilerbu oyunun karşılığını alamadı. Bu sonuçla haftayı 5. Sırada tamamlayan Fenerbahçe zorlu fikstürünü de geride bırakmış oldu. Fenerbahçe’nin önündeki 14 maçın 8’i Kadıköy’de. Maç sonu Ersun Yanal yine iddialı konuştu ve şampiyonluk mesajı verdi.Kısacası Fenerbahçe iyi oynadı, kötü yenildi. Trabzonspor ise Hüseyin Cimşir ile ilk ciddi sınavını geçmiş oldu.Sörloth sezonun en iyi maçlarından birini oynadı. Fizik gücü soğuk kanlı oyunu ile takımını sonuca ulaştıran Norveç’li  forvet maçın en akılda kalan ismi oldu. Transfer döneminin son gününde kadrosunu daha da güçlendiren bordo mavililer geçen hafta ertelenen Malatyaspor maçını kazandıkları taktirde liderliğe ulaşacaklar.

Beşiktaş yeni dönemin ilk maçında Rize deplasmanındaydı. Maçı 2-1 kazanan siyah beyazlılar ligde 2 maç aradan sonra galip geldi. Sergen’in takıma olumlu bir hava getireceğini bekliyordum.  Oluşan bu hava Boateng gibi çok iyi bir transferlerde ivmelendi.  Bu hafta zirveyle puan farkını 8’e düşüren Beşiktaş’ın önünde 6 rakibi var. Sezonu ilk üçte tamamlayacaklarını düşünmüyorum. Alanyaspor’u geride bırakıp Başakşehir ile 4. lük için yarışacaklardır. Sergen Yalçın muhakkak Avcı döneminden daha başarılı olacaktır ancak ne kadar başarılı olabileceği bence tam bir kapalı kutu. Her iki sonuçta sürpriz değil. Toplayabildiği tüm puanları toplayıp önümüzdeki sezonun yapılanması planlanmalı.

Galatasaray galibiyet serisini sürdürdü ve liderle puan farkını 6. Sırada olmasına rağmen 5’e düşürdü.  Falcao ve Andone’nin yokluğunda forvette AdemBüyük’le başlayan Terim, zorlanmadan 3 puana ulaştı.Maçta 2 asiste imza atan Ömer Bayram bu sezon bu istatistiğini 8’e çıkardı. 2 hafta sonra Kadıköy’e kayıpsız gidecek gibi görünen sarı kırmızılılar için o maç sezonun maçına dönebilir. Galatasaray toparlandı ve Trabzonspor Fenerbahçe ile birlikte zirvenin en iddialı 3 takımından biri durumuna geldi.

Ankaragücü kritik iki maçtan 2 puan çıkarabildi ve son 6 maçta 4. Beraberliğini aldı. Galibiyet özlemi ise 13 maça çıktı. Transfer yasağının kalkmasıyla tam 15 transfer yapan temsilcimizde Kasımpaşa maçında öne çıkan ve benim de beğendiğim isim GersonRodrigues oldu. 24 yaşındaki forveti 6 aylığına kiralayan Ankaragücü için sezonun geri kalanında etkili olacağı aşikar. Sezon sonu ise ligde üst sıralardaki bir takıma gidecektir.2lu

Premier ligde Liverpool tarihi puan farkına ulaşırken haftanın maçında Mourinho’lu Tottenham, Guardiola’lı Manchester City’i  2-0 yendi. Almanya’da zirve değişti ve Bayern Münih zirveyi devraldı. İspanya’da ise Madrid derbisini Benzema’nın golü ile 1-0 kazanan Real Madrid liderliğini sürdürdü.

NBA’de KobeBryantanılmaya devam ediliyor. Efsane ismin anısına 2020 All Star formatı tamamen değişti. Yeni formata göre ilk 3 periyot 0-0 başlayacak ve son periyotta önde olan takımın sayısına Kobe’nin forma numarası olan 24 eklenecek ve hedeflenen sayıya ulaşan takım maçı kazanacak. Bu format değişikliği ile son derece güzel bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum.

HAFTANIN OLAYI

Göreve geldiği ilk günden beri tüm kurulları ile birlikte aldığı her karar tartışılan TFF yönetiminin istifa edeceği söylentisi konuşulmaya başlandı.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Lider Sivasspor’un sezon boyu etkili oyununu sürdürmesini beklemiyordum ancak Gaziantep deplasmanından 5-1 gibi farklı bir skorla mağlup dönmeleri haftanın sürprizi.

İNENLER

Leipzig

Yeni Malatya

Sivasspor

Manchester City

ÇIKANLAR

Fenerbahçe futbol takımının oyunu

Gaziantep FK

Tottenham

Lazio

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26