banner94

LİGDE SON DÖRT HAFTA NEFES KESECEK

Dev maçta kazanan Trabzonspor oldu ve bitime dört hafta kala Başakşehir ile iki puan farkını korudu. Süper Ligde son dört hafta nefesleri kesecek.

LİGDE SON DÖRT HAFTA NEFES KESECEK

Dev maçta kazanan Trabzonspor oldu ve bitime dört hafta kala Başakşehir ile iki puan farkını korudu. Süper Ligde son dört hafta nefesleri kesecek.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Temmuz 2020 Pazartesi 00:39
417 Okunma
LİGDE SON DÖRT HAFTA NEFES KESECEK

Dev maçta kazanan Trabzonspor oldu ve bitime dört hafta kala Başakşehir ile iki puan farkını korudu. Süper Ligde son dört hafta nefesleri kesecek.

Haftanın maçında Galatasaray ve Trabzonspor İstanbul’da karşılaştı. İlk yarıyı konuk ekip 1-0 üstünlükle kapattı. Galatasaray da ilk 45 dakikada kadro zafiyetinin üstüne, Feghouli’nin kırmızı kartı  eklenince Trabzonspor oyun üstünlüğünü aldı. VAR’dan gelen uyarı ile penaltı noktasını gösteren Cüneyt Çakır bana göre tartışmalı sayılabilecek karar ile uyarıyı dinledi. İlk yarısı hareketli ve pozisyonlu maçta hakem Cüneyt Çakır değil, VAR hakemi Ali Palabıyık’tı. Üç önemli kararda da gözünün önündekini çalmayan Çakır’ı sürekli VAR hakemi kenara çağırdı. İkinci yarıya Fatih Terim iki oyuncu değişikliği ile başladı. Linnes ve Ömer Bayram’la daha ofansif hale gelmeyi amaçlayan Terim kısıtlı, bence kafa olarak da ligi bitirmiş kadrosu ile istediğini yapamadı ve 70. Dakikada fark ikiye çıktı. Sezonun en iyi isimlerinden ve adı Fenerbahçe ile anılan Novak güzel bir kafa vuruşu ile takımının ikinci golünü attı. Maçın son dakikalarında kazandığı penaltıyı gole çeviren Galatasaray farkı bire düşürsede, son dakikada Sörloth sahneye çıkarak farkı tekrar ikiye çıkardı ve haftanın maçını Trabzonspor 3-1 kazandı. Son beş haftadır kazanamayan Galatasaray, şampiyonluk hesapları yerine artık ilk dörde girme hesapları yapıyor.

Fenerbahçe evinde Göztepe’yi 2-1 ile geçti. Özellikle maçın ilk yarısında son haftaların en iyi futbolunu oynayan sarı lacivertliler, UEFA iddiasını da sürdürmüş oldu. Takımın kadrodaki geleceği diyebileceğimiz Ferdi Kadıoğlu’nun iki golü ile sonuca giden Fenerbahçe’de gelecek sezonun planlamaları da devam ediyor. Hollanda’da yetişen Ferdi’nin henüz Milli Takımı belli değilken, Şenol Güneş’in genç yeteneği tartışmasız kadroya dahil etmesi lazım. Öte yandan hafta ortasında bir televizyon programına katılan Başkan Ali Koç, gelecek sezon için Emre’nin sportif direktöre yakın bir görev alacağını açıklarken en az 5-6 transfer yapılacağını söyledi.  Yıldız transfer olmayacağını ekleyen Koç, transferlerin finansal fairplay ölçüsünde yapılacağını da ekledi. Teknik direktörün ise belli olduğunu hatta gelecek sezon transfer onaylarını da kendisinin de olduğu bir ekibin verdiğini belirtti.

Başakşehirdeplasmanda 11 haftadır yenilmeyen Antalyaspor’u Dembaba ve Elia’nın golleriyle 2-0 yenmeyi başardı. Liderliğini sürdüren Başakşehir, bitime 4 hafta kala 2 puan farkla zirvedeki yerini korudu. Okan Buruk yönetiminde Abdullah Avcı’nın yapamadığı stres yönetimini yaparsa şampiyonluğun bir numaralı adayı durumundalar.

Ankaragücü için umutlar her geçen hafta azalıyor. Evinde Alanyaspor’a 4-1 yenilen temsilcimiz 25 puanla ligin dibine yerleşti. Son dört hafta umarım sarı lacivertli ekibimizin toparlandığı bir süreç olur, ancak buradan çıkma ihtimalimizi maalesef çok zor görüyorum.

Süper Ligde 31. Hafta mücadeleleri hafta içi oynanacak programla devam edecek. Lider Başakşehir Salı 21:00’de Denizlispor’u konuk edecek. Şampiyonluğun diğer adayı Trabzonspor ise Çarşamba 18:30’da Antalyaspor’u ağırlayacak. Heyecan dolu son dört hafta sonunda, Başakşehir ilk şampiyonluğuna, Trabzonspor ise yedinci şampiyonluğuna ulaşabilecek mi?

İlk iki takımın belli olduğu ligimizde, bir anda kendini Avrupa ihtimalinde bulan Fenerbahçe ile birlikte 5 takım ise Avrupa şansını sürdürür duruma geldi.  Şampiyonluk, Avrupa Kupaları ve küme düşme hattında son 4 haftada inanılmaz heyecanlı maçlar bizleri bekliyor.

Pandemi dönemi her yazımızın sonunda olduğu gibi 3 temel şartı hatırlatalım ;

Temizlik + Maske + Mesafe

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26