banner94

LİGDE İŞLER KIZIŞIYOR

Fenerbahçe kusursuz oynadı, Muslera kalesinde devleşti, Beşiktaş son saniyede güldü. Sezonun flaş ekibi Sivasspor liderliğine devam etti.

LİGDE İŞLER KIZIŞIYOR

Fenerbahçe kusursuz oynadı, Muslera kalesinde devleşti, Beşiktaş son saniyede güldü. Sezonun flaş ekibi Sivasspor liderliğine devam etti.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Aralık 2019 Pazartesi 09:31
445 Okunma
LİGDE İŞLER KIZIŞIYOR

Fenerbahçe kusursuz oynadı, Muslera kalesinde devleşti, Beşiktaş son saniyede güldü. Sezonun flaş ekibi Sivasspor liderliğine devam etti.

Haftanın açılış maçında Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği’ni özlenen ‘’Ersun Yanal futbolu’’ ile 5-2 mağlup etti. 90 dakika keyif veren bir futbol sergileyen Fenerbahçe, etkili oyunu ile sonuca gitti ve taraftarının şampiyonluk ümitlerini tazeledi. Sivasspor ve Beşiktaş maçları öncesi moral bulan sarı kanaryaları devre arasında kadar zorlu bir fikstür bekliyor. Fenerbahçe önündeki bu 3 maçını kazanırsa şampiyonluğun 1 numaralı adayı olarak lig arasına girer.

Galatasaray iki maç aradan sonra galip geldi ve Alanyaspor’u 1-0 mağlup etti. Bu hafta Galatasaray’dan ziyade Muslera’yıyorumlamak daha doğru olur. Şampiyonlar Liginde 28 kurtarışla en çok kurtarış yapan 2. Kaleci olan Muslera ligimizde de 11 gol ile kalesinde en az gol gören kaleci durumunda. Taffarel’in yaşattığı başarılar unutulmaz ancak Muslera’nın Galatasaray tarihinin en iyi kalecisi belki de en iyi yabancısı diyebiliriz. Yıllardır taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin sevdiği bir isim olan Uruguaylı file bekçisi sarı kırmızılı forma ile 9. Sezonunu geçiriyor. Kaleci için ileri bir yaş olmayan, 33 yaşında olan Muslera takımını bu sene adeta tek başına ayakta tutmaya çalışıyor. Bu hafta Alanyaspor’uBelhanda’nın penaltı golü ile deviren Galatasaray, galibiyeti net pozisyonlarda gole izin vermeyen Muslera’ya borçlu.

Tam 6 maç oldu. Beşiktaş üst üste 6 maçtır kazanıyor ve artık sezon başındaki o ölü toprağını üzerinden atmış durumda. İki kez geriye düştüğü Kasımpaşa deplasmanında 90+5 ‘de bulduğu galibiyet golü ile 3-2 kazanan siyah beyazlılar bambaşka bir duruma geldi. Bu sezon beni en fazla yanıltan takım Beşiktaş oldu. Tahminim Abdullah Avcı döneminin uzun sürmeyeceği ve hatta Avcı’nın Kasımpaşa ile anlaşacağı şeklindeydi. Ancak son haftalardaki toparlanan görüntüsü ile ligde bir anda 2. Sıraya çıkan Beşiktaş adeta dipten fırlayıp geldi. Fakat ne kadar iyi giderse gitsin kadro kalitesinin yetersizliği konusunda aynı fikirdeyim.  Sezon başı yaşadığı sıkıntılı dönemi atlatan siyah beyazlılar dümeni şampiyonluğa kırmış durumda.

Fenerbahçe ile birlikte sezon başından beri şampiyonluk adayım olan Trabzonspor iyi futbolunu ve çıkışını Antalya deplasmanında da sürdürürken, Lider Sivasspor ise bu haftayı da kayıpsız geçti. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri en yakın rakibi Beşiktaş’ın 3 puan önünde 30 puanla zirvede.Ankaragücü ise adeta serbest düşüşte. Son 6 maçını kaybeden temsilcimiz için yorumlarım her hafta maalesef aynı, umudumuz daha kötü 3 takım.

Premier ligde, haftanın maçı olan Manchester derbisinde kazanan kırmızılılar oldu ve UnitedCity’i 2-1 yendi. Bu sonuçla Solskjaer 3 gün içinde Mourinho ve Guardiola’yı yenerek takımı ve kendi adına çok önemli galibiyetler kazandı. Liverpool ise deplasmandaBournemouth’u 3-0’la geçti ve City ile puan farkını 16 haftada 14’e çıkardı. Premier Ligin en erken şampiyonluğu gelecek mi bilinmez ancak Liverpool’un 30 sene sonra şampiyon olacağı şimdiden ortada.

BundesLiga’da ise haftanın maçında M.Gladbach evinde Bayern Münih’i 2-1 yendi ve liderliğini sürdürdü. Alman devi Bayern 14 hafta sonunda ligde 7 .sırada.

HAFTANIN OLAYI

Haftanın olayı şüphesiz Muslera’nın maç sonu iki kolu mu yoksa farketmediğimiz 2-3 tane daha kolu var mı diye düşünmemiz oldu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Dünya futbolunun üst seviyesi Premier Lig’de şimdiden şampiyonun belli olması.

İNENLER

Konyaspor

Antalyaspor

Manchester City

Konyaspor

ÇIKANLAR

Abdullah Avcı

Everton

Newcastle United

Hatayspor

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26