banner94

LİGDE HEYECAN DOLU İKİNCİ YARI BAŞLADI

Ligde ikinci devre şampiyonluk adaylarının galibiyetleri ile başlarken, haftanın maçında Dolmabahçe’de kazanan lider Sivasspor oldu.

LİGDE HEYECAN DOLU İKİNCİ YARI BAŞLADI

Ligde ikinci devre şampiyonluk adaylarının galibiyetleri ile başlarken, haftanın maçında Dolmabahçe’de kazanan lider Sivasspor oldu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ocak 2020 Pazar 23:12
452 Okunma
LİGDE HEYECAN DOLU İKİNCİ YARI BAŞLADI

Ligde ikinci devre şampiyonluk adaylarının galibiyetleri ile başlarken, haftanın maçında Dolmabahçe’de kazanan lider Sivasspor oldu. Basketbolda ise All-Star haftasını geride bıraktık. Dünyanın en güzel ligi Premier Ligde ise Liverpool lig tarihinin en erken şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

Fenerbahçe ikinci yarıyı Gaziantep deplasmanında açtı. Zorlu deplasmandanKruse ve Vedat’ın golleri ile2-0 galibiyetle ayrılan sarı lacivertliler, kritik fikstürü öncesi kayıp yaşamadı. Maç boyu etkili bir futbol ortaya koyamayan Fenerbahçe, bireysel usta ayaklarıyla sonuca gitti. Bu sonuçla üst üste 2 deplasmandan galibiyetle ayrılan sarı lacivertli ekip deplasman fobisini de nispeten yenmiş oldu. Fenerbahçe’nin ligde haftaya Başakşehir ile evinde, sonraki hafta Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bu iki maçtan çıkarabileceği 4 puan Fenerbahçe’yi sezon sonuna kadar zirvede tutacaktır. Takımın en önemli dezavantajı ise henüz transfer yapamamasından kaynaklı kadrosunda sezon boyu yazdığım B planı eksikliği. Sol bek mevkiinden verim alamamanın dışında Muriqi dışında etkili bir ileri uç futbolcusunun olmaması Fenerbahçe’nin bu yarıştaki en önemli eksikliği.

Galatasaray evinde Denizlispor’u 2-1 ile geçti. Oynadığı futbol şampiyonluk oyunu olmasa da çok takımlı yarışta kazanmak en önemlisi. Sarı kırmızılılar adına maçın en önemli ismi yeni transfer sol bek Saracchi olurken Emre Akbaba’nın sahalara dönüşü muhteşem oldu. Ligin ilk yarısının kötü oyununda Fatih Terim’in en önemli ihtiyacı rotasyonu genişletmek iken Emre’nin iyi dönmesi, Taylan’ın kadroya dahil oluşu ilaç gibi geldi.Transfer sezonu kapanmadan alacağı iyi bir stoper Galatasaray’ın görüntüsünü olumlu yönde çok değiştirir.

Ünal Karaman’dan sonra nasıl bir futbol oynayacağı çok merak edilen Trabzonspor evinde Kasımpaşa’ya yarım düzine gol atarak ikinci yarıya başladı. Yola eski futbolcusu Hüseyin Cimşir yönetiminde devam eden bordo mavililer sezon başından beri ligin en iyi futbolunu oynayan birkaç takımdan biri. Bu hafta sezonun flaş ismi Sörloth ve Nwakaeme ile şov yapan Trabzonspor’un şampiyonluk yolunda rakipleriyle oynayacağı maçların kaderini belirleyeceğini düşünüyorum.

Haftanın maçında Beşiktaş ve Sivasspor İstanbul’da karşılaştı. Maçı lider Sivasspor 2-1 kazandı ve ligde 40 puana ulaştı ve 4 puan farkla da liderliğini sürdürdü. Aslında iki takım içinde haftalar önce yazdığım yorumların tek maçta görünmesi oldu diyebilirim.  Galatasaray ve Beşiktaş’ın 10 puan önünde olan Yiğidoların dümeni şampiyonluğa kırdığını Dünyanın Sporunu takip eden okurlarımız haftalar öncesinde okumuştu. Rıza Çalımbay’ın liderliğinde elinden geleni yapan takımın en önemli avantajı bana göre birden fazla takımla çekişmesi. Tek takımla yarışsa psikolojiyi kaldıramayabilirler ancak bu şekilde sanki daha rahat bir ortamdalar. Beşiktaş için Avcı döneminin başarısız olacağını hatta Abdullah Avcı’nın Kasımpaşa’nın başına geçeceğini yaklaşık 10-15 hafta önce yazdım ve hala aynı fikirdeyim. Beşiktaş’ın gerek yeni transferlerinin vasatlığı, gerekse Atiba, Gökhan, Caner gibi belli yaşa gelmiş oyuncuların yüksek tempoyu kaldırmakta zorluk çekmesi bu maçta takımı oyundan kopardı. Ne yapacağını bilmez bir görüntü sergileyen siyah beyazlılarda maçın bitmesine yaklaşık 5 dakika varken KArius’un rakip kalede gol araması aslında bu görüntünün özeti. Beşiktaş’ın mental olarak yarıştan koptuğu düşüncesindeyim. Ligi İlk üçte bitirmelerini bile zor görüyorum.

Temsilcimiz Ankaragücü bu hafta dagalibiyet yaşayamadı. Direk rakibi Konyaspor’a son dakikada yediği gol ile evinde 1-0 mağlup olan sarı lacivertliler 12 puanda kaldı. Önümüzdeki iki hafta yine direk rakipleri Kayserispor ve Kasımpaşa ile oynayacak olan temsilcimiz şimdiden sezonun en kritik iki maçına çıkacak. Bu iki maçta en az 4 puan ligde kalmamız için şart.

Premier ligde Cenk yeni takımı CrystalPalace ile City deplasmanında golle tanıştı. İlk defa 11 de çıktığı böylesine zorlu deplasmanda golü bulan Cenk,Premier ligde 10 gole ulaşan 3. Türk futbolcu oldu. Maç 2-2 biterken, City ise şampiyonluğa çoktan havlu atmış görüntüsünü sürdürdü. Haftanın maçında şampiyonluk için gün sayan Liverpool evinde Manchester United’ı konuk etti. Derbide gülen taraf 2-0’la Kloop’un öğrencileri oldu. Liverpool 23 maç sonunda 22 galibiyet 1 beraberlikle tarihe geçmeye adım adım ilerliyor.

Basketbol ligimizde All-Star haftasıydı. All Star maçını ShaneLarkin’in kaptanlığını yaptığı Kırmızı Takım, De Colo’nun kaptan olduğu Beyaz Takım’ı 144-126 yendi.  Birbirinden güzel basketlerin atıldığı maçta MVP ise İTÜ Basket oyuncusu ArchieGoodwin oldu. Etkinliklerde, üçlük yarışmasını Fenerbahçe kaptanı Melih Mahmutoğlu kazandı ve üst üste üçüncü kez bu yarışmayı kazanan tek isim olarak tarihe geçti. Smaç yarışmasını ise Pınar Karşıyaka’lıOnuralp Bitim kazandı.

HAFTANIN OLAYI

Hafta içi oynanan Türkiye Kupası maçlarında üç büyüklerde galip gelemezken, bu kupayı ikinci plana attıklarını gösterdiler. Bu hafta rövanş maçlarında üçünün bu turu geçebileceğini sanmıyorum.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Sivasspor’un 18. Hafta sonunda şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Beşiktaş’ın 10 puan önünde zirvede oluşu.

İNENLER

Arsenal

Kasımpaşa

Leicester City

Malatyaspor

ÇIKANLAR

Rıza Çalımbay

Wolves

TimoWerner

ErlingHaaland

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26