banner94

KÜTÜPHANE GÖNÜLLÜSÜ KADINLARDAN KÜTÜPHANE ŞEHRİ PROJESİ

2018 yılında Kızılcahamam Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan

KÜTÜPHANE GÖNÜLLÜSÜ KADINLARDAN KÜTÜPHANE ŞEHRİ PROJESİ

2018 yılında Kızılcahamam Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan

uğur demirbaş
uğur demirbaş
23 Ağustos 2020 Pazar 20:20
525 Okunma
KÜTÜPHANE GÖNÜLLÜSÜ KADINLARDAN KÜTÜPHANE ŞEHRİ PROJESİ

2018 yılında Kızılcahamam Halk Kütüphanesi bünyesinde oluşturulan “Kütüphane Gönüllüsü Kadınlar Grubu” salgın öncesine kadar ilçemizde okuma kültürü ve farkındalığı oluşturmak adına özellikle çocuklar için birçok faaliyette bulundu. Şimdi ise Kütüphane Şehri Projesi ile etkinliklerine devam ediyorlar.

Kütüpanne Platformu’nun AB destekli projesi olan “Kütüphane Şehri Projesi”ne paydaş olarak ilçemizi site,apartman,sokak bazında çocuklarımız ve aileleri işbirliğinde kütüphane şehrine dönüştürmek; salgın sürecinde çocuklarımızı kitaplarla mutlu etmek için çalışmalara başladılar.

Proje, okulöncesi ve ilkokul düzeyinde 100 kitabın her evden bir çocuğa verilmesi şeklinde gönüllü ailelere dağıtımı ve beraberinde verilen kitap afişlerinin evlerin camlarına en az 1 hafta süreyle asılması, fotoğraflanıp @kutupanne ve #kütüphaneşehri etiketiyle sosyal medya hesaplarından paylaşılmasını kapsıyor. Ayrıca afişlerin arkasındaki yönergeler ailece yapılacak keyifli etkinlikler sunuyor.

Edinilen bilgiye göre, etkinlik kısa sürede büyük bir talep gördü ve çok seçkin 100 kitap, 100 kitapsever çocukla buluştu. Bu tür etkinliklerin ilçemizde daha da yaygınlaşmasını ümit ediyoruz.

Anahtar Kelimeler:
KızılcahamamKütüphane
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26