banner94

KÜNEFE TATLISI TERMİNAL LOKANTASINDA

Kızılcahamam'da artık künefe tatlısı yok demeyin.

KÜNEFE TATLISI TERMİNAL LOKANTASINDA

Kızılcahamam'da artık künefe tatlısı yok demeyin.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Aralık 2014 Pazar 22:33
2235 Okunma
KÜNEFE TATLISI TERMİNAL LOKANTASINDA
Kızılcahamam'da artık künefe tatlısı yok demeyin.

Kızılcahamam Terminal binası içerisinde bulunan Terminal lokantasında sıcak sıcak künefe tatlısı yiyebilirsiniz.

Birde size Künefenin tarifini veriyoruz.
  • Öncelikle künefemizi hazırlamadan önce, evimizde mutlaka yapışmaması için teflon tava bulunması gerekiyor. Dolapta soğumuş olan tel kadayıfımızı dolaptan çıkarıyoruz, küçük küçük parçalara ellerimiz ile ayırıyoruz.
  • Bu işlemi yaptıktan sonra tavayı tereyağı ile güzelce yağlıyoruz. Bir yandan da su ile şekeri belli bir kıvama gelinceye kadar kaynatıyor, şerbeti bir kenara soğuması için bırakıyoruz.
  • Tereyağı tavada eridikten sonra kadayıflara içlerine geçecek şekilde yediriyoruz. Kadayıfları bıçak ya da elimizle alt üst olacak şekilde iki parçaya arıyoruz.
  • Ayırdığımız alt kısmı tavaya yerleştirip elimizle iyice bastırıyoruz. Üzerine tuzsuz peynirimizi bol bol rendeliyoruz. Üst kısmını da yerleştirdikten sonra üzerine güzelce bastırıyor, şekil veriyoruz.
  • Tavada güzelce çevirerek alt üst olarak pişiriyoruz. Ocaktan sıcak sıcak aldığımız künefenin üzerine daha önceden hazır ettiğimiz şerbeti döküyor, servise hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun!






























Son Güncelleme: 22.12.2014 22:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26