banner94

KÖY-DES SON GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

Kızılcahamam Köylere Hizmet Götürme Birliği son olağan genel kurul toplantısı Asya Termal Tatil Köyü Anadolu salonunda yapıldı.

KÖY-DES SON GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

Kızılcahamam Köylere Hizmet Götürme Birliği son olağan genel kurul toplantısı Asya Termal Tatil Köyü Anadolu salonunda yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
30 Ekim 2013 Çarşamba 21:06
2201 Okunma
KÖY-DES SON GENEL KURUL TOPLANTISINI YAPTI

Kızılcahamam Köylere Hizmet Götürme Birliği son olağan genel kurul toplantısı Asya Termal Tatil Köyü Anadolu salonunda yapıldı.

30.10.2013 Çarşamba günü saat: 11.00’da başlayan toplantıya Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, İlgenel Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, il genel meclis üyeleri Mustafa Keleş, Erdoğan Yıldırım, birlik encümenleri, Özel İdare Müdürü Süleyman Üncü ve köy muhtarları katıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan ilçe kaymakamı Mustafa Çit “ Köylere Hizmet Götürme Birliğinin, Büyük Şehir yasasının çıkmasıyla birlikte kapanacağını ve bu toplantının son kez yapıldığını vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti.  Köylere hizmet götürme birliği ve Özel idaremizle birlikte sürdürdüğümüz çalışmaların çok verimli geçtiğini ve bütün köylerin yatırım aldığını dile getirdi. Yıl sonuna kadar planlanan yatırımların ise gerçekleştirileceğini belirtti. 

İlçe kaymakamı ve aynı zamanda Birlik Başkanlığını yürüten Mustafa Çit tarafından 2013 yılı yapılan işler ve 2014 yılı özel idare ve Köy-des yatırımları slayt gösterisi eşliğinde yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Genel Kurul toplantısına Katılan İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu Köylere Hizmet götürme birliği çalışmalarını yakından takip ettiğini yatırımların gerçekleşmesinde elinden gelen gayretleri gösterdiğini dile getirerek büyük şehir yasası sonucu seçimlerden sonra köylerin Belediyelere bağlanarak hizmetlerin belediye tarafından götürüleceğini belirtti. Başkan Arslanoğlu konuşmasının sonunda; 1-3 Kasım tarihlerinde ilçemize gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Kasım 2013 tarihinde Kızılcahamam Doğalgaz’ın açılışını yapacağını belirterek köy muhtarlarını açılışa davet etti.

Genel kurul toplantısında Özel İdare Müdürü Süleyman Üncü tarafından 2013 yılı Ek Bütçenin ve 2014 yılı bütçesinin ibrazını yaparak, Köy-Des Tüzüğünün 35. Maddesi’nin değişilmesi hususu görüşülerek bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Değişiklik yapılan

MADDE 35 ( ESKİ) : Birlik meclisi üye tam sayısının üçte iki çoğunluğunun alacağı kararla feshedilebilir. Birliğin tasfiyesinin, mülki idare amirince belirlene üç kamu görevlisince yürütür. Tasfiye işlemleri en geç 1 yıl içinde sonuçlandırılır. Birliğin mal varlığı, birlik meclisince alınacak kararlar doğrultusunda ve üye birimlerinin birlik mal varlığına katılma oranlarına göre, katılma oranları belli değil ise mahalli idare birimlerinin nüfusları oranında dağıtılır.

MADDE 35 ( YENİ) : Birlik meclisi üye tam sayısının üçte ikisinin kararı ve Ankara valisinin onayı ile feshedilebilir. Birliğin tasfiyesinin, mülki idare amirince belirlene üç kamu görevlisince yürütür. Tasfiye işlemleri en geç 1 yıl içinde sonuçlandırılır. Birliğin mal varlığı, birlik meclisince alınacak kararlar doğrultusunda ihtiyacı olan kamu kurumlarına  hibe edilmek suretiyle dağıtılır. Birlik meclisi dağıtım işinde birlik encümenine yetki verir.

Köy- Des son genel kurul toplantısı dilek ve temennilerin ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek öğle yemeği ile sona erdi.




















































































Son Güncelleme: 30.10.2013 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ihbar 2013-10-30 21:25:49

karacaören köyü çay mahallesinin hala suları akmıyor

Avatar
karacaörenli 2013-10-30 22:20:16

bizim mıhtar nirde göremiyorum???

Avatar
odunda @karacaörenli 2013-10-31 23:05:53

köy odunu verilmiş ellaaam oraya gitmiştir

banner89

banner83

banner26