banner94

KOŞAN ADAM SARPIN UMUDU OLACAK

‘Koşan Adam’ Kemal Özdemir İstanbul’da başlattığı maraton dizisinde Kızılcahamam’a ulaştı.

KOŞAN ADAM SARPIN UMUDU OLACAK

‘Koşan Adam’ Kemal Özdemir İstanbul’da başlattığı maraton dizisinde Kızılcahamam’a ulaştı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
08 Ekim 2013 Salı 10:31
1066 Okunma
KOŞAN ADAM SARPIN UMUDU OLACAK

‘Koşan Adam’ Kemal Özdemir İstanbul’da başlattığı maraton dizisinde Kızılcahamam’a ulaştı.

Sarp’ın Umudu Derneği adına 1 Ekim 2013 Salı günü İstanbul Ataşehir’den ilk maraton ile start alan Kemal Özdemir, maratonlar dizisini 10 Ekim 2013 Perşembe günü Ankara’da bitireceği belirtildi.

7 Ekim’de Kızılcahamam’a ulaşan Kemal Özdemir Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal tarafından karşılanarak Misafir edildi. 8 Ekim sabahı Kızılcahamam Belediyesi önünde start alan koşan adamı İlçe Milli eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş ve öğrenciler uğurladı.

Start almadan önce konuşan Koşan adam Kemal Özdemir; 1-10 Ekim 2013 tarihlerinde gerçekleşecek olan maraton koşularının amacı, genlerinde Canavan hastalığı taşıyan, ancak umut dolu engelli bebek ve çocukların sessiz çığlığını duyurmaya çalışmak olduğunu söyleyerek kısaca Canavan hastalığında bahsetti; Canavan, beyni etkileyen, nadir, ölümcül ve genetik bir hastalık. Canavan hastalığı ile doğan bebekler, yutkunamaz, konuşamaz, oturamaz ve zamanla duyma ve görme yetilerini de kaybederler. Sürekli olarak, her türlü bedensel fonksiyon için özel cihaz ve malzemelere ihtiyaç duyan bu çocuklar, hayatlarını ilk 3-10 yıl arasında yitirirler ve bu süreyi de ağır engelli olarak geçirirler.

Ne yazık ki, Türkiye’deki Canavan ve diğer genetik hastalıklarla doğmuş ‘yenik’ bebek ve çocuklar, bu kısa ömürlerini, Avrupa ve Amerika’da yaşayan Canavan hastaları sahip olduğu türden haklara ve olanaklara sahip olarak geçiremiyorlar” dedi.

Kemal Özdemir Öğrencilere dağıttığı sarpın umudu yazılı balonları Kızılcahamam Belediyesi önünde havaya bırakarak umut olması dilekleriyle maratonuna başladı.

1 maraton koşacak olan Özdemir yarın sabah yine Belediye önünden son maratonu için start alarak 10 Ekim Perşembe günü Ankara da olmayı planlıyor.

















Son Güncelleme: 08.10.2013 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26