banner94

KONSEY KARARINI ALDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen Kent konseyi toplantısının ilki 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Saat 20.00’de, Şehit Mehmet Erdem Caddesi Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda, Kent Konseyi toplantısı yapıldı.

KONSEY KARARINI ALDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen Kent konseyi toplantısının ilki 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Saat 20.00’de, Şehit Mehmet Erdem Caddesi Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda, Kent Konseyi toplantısı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
14 Ağustos 2014 Perşembe 16:09
1047 Okunma
KONSEY KARARINI ALDI

Kızılcahamam Belediyesi tarafından organize edilen Kent konseyi toplantısının ilki 13 Ağustos 2014 Çarşamba günü Saat 20.00’de, Şehit Mehmet Erdem Caddesi Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda, Kent Konseyi toplantısı yapıldı.

Kent konseyi yürütme kurulunun belirlenmesi için yapılan toplantıya Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Genel Koordinatör İhsan Taşer, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, mahalle muhtarları ve siyasi partilerinin ilçe başkanları katıldı.

Kent Konseyinin oluşturulması için yapılan toplantıda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Muhittin Güney; “Kent Konseyleri, Mahalli vizyon ve amaçların belirlenmesinde, ortak fikri oluşturacak yön verici durumda olan, sorunların çözüme dönük faaliyetlerinde hemşehricilik hukuku çerçevesinde herkesi buluşturan ve tüm bu fonksiyonları yerine getirirken de sürdürülebilir kalkınma esasıyla hareket eden demokratik yapılardır.

Kent Konseyleri, Kent yaşamında; hemşehricilik bilincinin geliştirilmesi. Kentin hak ve hukukunun korunması, Çevreye duyarlılık, yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ve hesap verme ilkelerini hayata geçirmeye çalışır.

Ülkemizde Kent Konsey modelinin belediyeler için yasal bir zorunluluk haline getirilmesi ile bu oluşumların sayısında hızlı bir artış olmuş ve bu oluşumlar yerel düzeyde katılımın temel aracı haline gelmiştir.

Kızılcahamam Kent Konseyi; Kızılcahamamlıların, birlik, beraberlik ve dayanışmanın, sürdürülebilir kalkınmanın, hemşericilik bilincinin geliştirilmesi ve onların yerel yönetime katılımlarını sağlamak amacıyla kurulacak demokratik bir platform olacaktır” diyen konuşan Başkan Güney konuşmasının sonunda Kızılcahamam Kent Konseyinin oluşum yapısı hakkında bilgi vererek;

“Kaymakamlık, Belediye, Siyasi Partiler, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Muhtarlar, Meslek Odaları, Kamu Kurum ve Kuruluşları bulunacaktır. Böylesi güçlü bir yapı ile kurulacak olan Kızılcahamam Kent Konseyi, İlçemizde demokrasi platformu oluşturması açısından önemli bir yere sahip olacaktır” dedi.

Üç ayda bir yapılmasına karar verilen kent konseyinin yürütme kurulunun seçimi yapıldı.

Konsey başkanlığına Belediye Başkanımız Muhittin Güney Seçilerek, alt birimler ise şu şekilde oluştu.

Genel Sekreter; İhsan Taşer

Engelli Meclis Başkanı; Yusuf Şengül

Kadın Meclis Başkanı; Songül Ergelen

Çocuk Meclisi Başkanı; Yavuz Atak tarafından belirlenecek

Gençlik Meclisi Başkanı; Fatih Oral

Yürütme Kurulu;

Yusuf Ziya Ertürk, Kadir Yaman, Hacı İset, Mustafa Taşkın, Siyasi Partilerden AK Parti, BBP, CHP ve MHP  diğer yandan Odalarda aynı şekilde birer kurul üyesi belirleyecek.

Konseyin aldığı ilk karara göre Konsey Yılda 4 kere toplanarak Üç Ayda bir Konsey kurulunun belirleyeceği hafta içi mesai saati dışında bir günde sekreterya tarafından 10 gün öncesinden bildirilme kararı alındı.

Konseyin ilk gündemi Otopark oldu.

Katılımcılar Görüşlerini bildirerek;

Cadde üzerinde park eden araçlardan ücret alınması.

Katlı Otopark yapılması.

Esnaflar dubalar ile yer ayırıp kendi araçlarını park ederek dışarıdan gelen vatandaşların park etmelerini engelliyorlar.

Emniyet Teşkilatı ile görüşülerek düzensiz park edenleri uyarı ve ikaz.

İlçe trafik komisyonu ile toplanılarak görüşülmesi gereken bir konu araçlar yan park etsin yarım saatten sonra ücretli olsun Akşamları belirli bir saatten sonra ev sahipleri evlerinin önüne park etsin.

Konsey toplantısına katılan Alihsan Maden ilçe icerisinda açilen çözülmesi ve çevap bekleyen konular hakkında söz alarak konuşma yaptı. Sorunları şu şekilde sıraladı; Hız Engelleyici, Ego Süresi, Ego servislerinin saatleri, Ak Masanın amacı, Temizlik, Hastane Doktorları,Köpekler, Arıtma konularını aktardı.

Hastane asansörü önünde bulunan Çeltikçi durağına özel araçların çekilmemesi hususunda yardım istendi.

Yeni yapılan inşaatların altına otopark olmadan ruhsat verilmemesi

Otopark için Anket ve Referandum yapılması

Okullara verilen Beyaz barak ödülü gibi esnaflara da temiz esnaf ödülü verilmesi

Cadde Üzerinde bulunan marketler mallarını gece indirmeleri.

PTT arkasında bulunan gecekonduların denetlenmeleri

Konularında görüş alışverişi yapılarak ilçenin trafik planının yetkililerce çıkartılıp bir daha ki konseyde görüşülmesi kararı alınarak toplantı sona erdi.

 

 

 


Son Güncelleme: 14.08.2014 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26