banner94

KONSEY 100. YIL İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Kızılcahamam Kent Konseyi gündem maddesi olarak Kızılcahamam'ın 100. Yılı için çalışma başlatı.

KONSEY 100. YIL İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Kızılcahamam Kent Konseyi gündem maddesi olarak Kızılcahamam'ın 100. Yılı için çalışma başlatı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Kasım 2014 Cuma 23:42
1750 Okunma
KONSEY 100. YIL İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Kızılcahamam Kent Konseyi gündem maddesi olarak Kızılcahamam'ın 100. Yılı için çalışma başlatı.

Kent Konseyi 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Saat 18.00’de Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda Kent Konseyi Başkanı Muhittin GÜNEY, Konsey Yürütme Üyesi Kaymakam Mehmet YILDIZ, Kent Konseyi Genel Sekreteri İhsan TAŞER ve Yürütme Kurulu Üyeleriyle birlikte, Sivil Toplum Kuruluşlarından ve Mahalle Muhtarlarımızdan katılımcılarla birlikte olağan olarak toplandı.

Toplantıda gündem maddesi olan 1915 yılında kurulan Kızılcahamam için 2015 yılında 100 yaşına giren Kızılcahamam için neler yapılacağı ve Kızılcahamam'ın 100 yılı için çalışma gurubu kurulacağı belirtildi.

Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında neler yapılabilir

Kent Konseyinin açılış konuşmasını,  İlçe Kaymakamımız Mehmet YILDIZ yaptı. Konuşmasında Kent Konseyinin oluşumu ve Kent Konseylerinin önemini belirten Sayın YILDIZ, “ Yerel İdare, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumlarının oluşumlarıyla gerçekleştirilen Kent Konseylerinin, Sosyal ve Kültürel alanlarda yapılacak faaliyetlerin görüş ve önerilerinin sunulduğu toplantılardır, Burada Tavsiye kararları alınır ve Kent Konseyi tarafından yürütmeye konulur “ diyerek Kent Konseyinin öneminden kısaca bahsettikten sonra, Kızılcahamam Kent Konseyinin hayırlı olmasını temenni etti.

Toplantı Kent Konseyi Başkanı Belediye Başkanımız Muhittin GÜNEY’in konuşmasıyla devam etti. Konuşmalarına “ Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılı ” hakkında neler yapılabileceğinden ve bu konudaki görüş ve önerilerinden bahseden Başkan GÜNEY, “ TRT ile görüşülerek, İlçemiz için 100 Yıl Belgeseli çekilebilir, İlçemizden yetişen Bilim Adamlarıyla bu konuda bir çalışma yapılabilir, Yine İlçemizden yetişen Siyasilerimizle bir çalışma yapılabilir, Gelenek ve Göreneklerimizin deforme olmamasına özen gösterilerek, geçmişimize sahip çıkma adına çalıştaylar düzenlenebilir. Kısasa 2015 KIZILCAHAMAM YILI olacak “ diyerek sözlerini tamamlayan Başkan Muhittin GÜNEY, Bu etkinlik Belediyenin değil , Bütün Kızılcahamam’ın ve Kızılcahamamlıların programıdır. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz diyerek sözlerini tamamladı.

Kızılcahamam’ın 100 Yılında neler yapabiliriz. Bu konuda toplantıya katılan davetlilerin ve Yürütme Kurulu Üyelerinin fikirleri alındı, Bu konuda “ Çalışma Grubu “ oluşturuldu.

ÇALIŞMA GRUBU

1.     İhsan TAŞER                          Çalışma Grubu Başkanı

2.     Veli KARAKUŞ                      İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü - İlçe Milli Eğitim Temsilcisi

3.     Mustafa ÖZGÖREN                Halk Eğitim Müdürü

4.     Handan ARSLAN                    Ayşe Bezci Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Müdürü

5.     Nahit ŞAHİN                           İlçe Spor Müdürü

6.     Kerem ÇAYLI                         Belediye Temsilcisi

7.     A.İhsan KAYABAŞIOĞLU    Belediye Temsilcisi

8.     Osman KARASLAN               Basın – Medya Sorumlusu

9.     Cihangir CANTÜRK               Milli Eğitim – Öğretmen

10.  Şahabettin PARLAK                 Milli Eğitim – Öğretmen

11.  Ahmet AKTAŞ                          Emniyet Müdürü

12.  Hacı ÜNAL                                Eğitim Bir-Sen

13.  OTEL YÖNETİCİLERİ

 

 (Ayrıca çalışma grubuna gönüllü olarak katılmak isteyen Kızılcahamam’ın 100 Yılı çalışmalarında fikir ve fiziki olarak çalışmak isteyen katılımcılar olmuştur, Bunlarda çalışmalara katılarak Çalışma Grubu üyelerine destek verebilirler)

Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılı kutlamaları 01.01.2015 tarihinde başlayacaktır, 31.12.2015 tarihinde sona erecektir.

Kent Konseyi Toplantısında, Kızılcahamam’ın 100 Yılında neler yapılabilir sorusuna ise :

Muzaffer EKER ( Emekli Öğretmen) görüşlerini şöyle bildirdi ;

·         Jeopark Alanlarını daha verimli ve etkin hale getirebiliriz.

·         Bu konuda Sempozyumlar. Paneller düzenleyebiliriz.

·         Mastır Planı hazırlanmalı

·         Yabanabad konulu (Resim, Şiir, Kompozisyon, Makale vb) yarışmalar düzenlenebilir.

·         Eski Kızılcahamam resimleri, Fotoğraf Sergisi yapılabilir.

·         İlçemizde yaşayan ve yaşamış, 100 önemli kişinin hayatı kaleme alınıp tanıtılabilir.

·         100 Yıla ait promosyon çalışmaları yapılabilir.

·         Basılı görsel yayınlar yapılabilir.

·         Müze yapılabilir.

·         İnanç Turizmi geliştirilebilir.

·         Ülkemizdeki bütün Üniversitelere yazı yazılarak, 2015 yılı tezlerinin konusunun Yabanabad konulu yapmaları istenebilir. ( Tez çalışması yapacak örgencilerin Konaklama, Yeme içme gibi masrafları belediyemizce karşılanmak üzere)

Nizamettin ÖZTÜRK;

Kızılcahamam'ın 100. Yılınımı kutlayacağız, yoksa 100. yıl vesile yapıp top yekün bir süreçmi başlatacağız. Sorusunu sordu.

Hamza KOCAOĞLU ;

·         100 ncü Yıl kutlamaları yeni yılın ilk saatinden itibaren başlasın ( 01.01.2015 – Saat : 00.00 )

·         Sanayi Sitesi girişi üzerinde bulunan Bayrak Tepeye Led Lambalarla “ Kızılcahamam 100 yaşında “ yazılabilir.

·         Ankara Büyükşehir Belediyesiyle görüşülerek, Metro istasyonlarına, Halk Otobüslerine Kızılcahamam 100 yaşında reklamları verilebilir.

·         Bölge Milletvekillerimizle 2015 yılının ilk haftası konu ile ilgili bir Basın Toplantısı yapılabilir.

·         Ulusal ve Yerel basına Kızılcahamam 100 yaşında reklamları verilebilir.

·         Antetli kağıt kullanan kuruluşların, 2015 yılı süresince bu konuyu vurgulamaları düşüncesindeyim.

Yusuf Ziya ERTÜRK (Kızılcahamam Engelliler Derneği Başkanı)

·         Büyük İskender’in, Yıldırım Beyazıt’ın, Timurlenk’in gelip geçtiği bu coğrafyada, Yaşadığımız bu toprakların kıymetini bilmeliyiz. Köylerimizin tarihi dokuları ve özellikle isimlerini nerden aldıkları araştırılarak ortaya çıkartılmalıdır dedi. Hıdırlar ve Sipahi köyünü örnek olarak ifade eden ERTÜRK,

·         Kızılcahamam Kaplıcaları 1955 yılında KAPLICA unvanını almış, Yurdun her bir köşesinden doktor tavsiyesiyle tedavi amaçlı gelenler olurdu. 1987 yılında dönemin Belediye Başkanının Kaplıca doktorunu kovması sonucu, kaplıca diye nitelendirdiğimiz yerler UYUZ HAMAMI statüsüne girmiştir.

·         Öncelikle Kaplıcalarımızı gerçek kimliğine kavuşturmamız gerekmektedir. Kızılcahamam 100 yıla kimliksiz ve niteliksiz girmemeli dedi.

·         Fizik Tedavi Merkezinin kurulmasını da dile getiren Sayın ERTÜRK, Valilik Tesislerinin boşalttığı yerin Fizik Tedavi için çok uygun olduğunu, buranın görüşülerek biran önce Fizik Tedavi merkezi olması için girişimlerde bulunulması gerektiğini, Kızılcahamamın 100 yıla Fizik Tedavi Merkeziyle girmesi gerektiğini vurguladı.

Davut GÖKER ( Eğerli Alveren Köyü Dernek Başkanı)

·         Kızılcahamam’ın 100’ncü yılında, Kızılcahamamın Dünü, Bugünü ve Yarını konulu tanıtım yapılmalı. Kızılcahamam yurt içinde ve Yurt dışında düzenlenen tanıtım fuarlarında ve tanıtım organizasyonlarında layıkıyla temsil edilmeli. Bu konularda basınla diyalog halinde olup sık sık toplantılar düzenlenmeli.

·         Sivil Toplum Kuruluşları üzerine düşen sorumluluğu bilmeli ve tanıtımda yardımcı olmalıdır.

·         Konsey içerisinde Yurt dışı tanıtım komisyonuda oluşturulmalı. İlçemiz yurt dışında gerektiği kadar tanıtılmıyor. Oysaki bünyesinde 4 çeşit su barındıran tek ilçe Kızılcahamam. Bu değerlendirilmediği sürece tanıtımda eksik kalmış sayılırız.

Hacı ÜNAL ( Eğitim Bir-Sen)

·         Kızılcahamam markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeli. Bizim ilçe olarak marka olmaya ihtiyacımız var.

·         Butik Turizm ilçemizde de denenmeli.

Sedat BARUN (Saadet Partisi İlçe Başkanı)

·         Ankara Atatürk Kültür Merkezinde çeşitli günler düzenlenmekte ( Malatya günü, Çorum günü vb) bizlerde Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında Atatürk Kültür Merkezinde , yöresel ürünlerimizi ve kayraklarımızı sergileyerek Kızılcahamam adını tüm Türkiye’ye ve Dünya’ya duyurmalıyız.

Sefa YILDIRIM ( AK Parti İlçe Başkanı)

·         Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında emin adımlar atabilmesi için, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih BEZCİ, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan DOĞAN ve bunu benzer ilçemizden yetişmiş işadamı ve Akademisyenleri bir araya getirerek “Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında neler yapılabilir “ konusunu birlikte konuşup ortak fikre ulaşmalıyız.

·         Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılı tarihi belirlenmeli.

Sait Sağlam ( Orman İşletme Müdürü)

·         Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında bizde Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü olarak ilkbaharda, ilçemizde ağaçlandırılması öngörülen uygun bir yere, Okullarımızın da katılımıyla  “ Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılı Hatıra Ormanı “ adı altında ağaçlandırma çalışması yapabiliriz.

Mustafa KELEŞ ( Ak Masa Sorumlusu )

·         Bu sene Çanakkale’de 100’ncü yıl kutlamaları yapacak. Çanakkale’nin yapacağı etkinliklerde göz önünde bulundurularak, ortak fikirlerde çalışmalar yapılabilir.

·         Çanakkale  – Kızılcahamam 100 Yaşında gibi bir TV veya benzeri program yapılabilir.

 

19 Kasım 2014 Çarşamba günü Saat 18.00’de Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonunda toplanan Kent Konseyi, Saat 20.15 sularında Kızılcahamam’ın 100’ncü Yılında neler yapılabilir ve neler yapmalıyız önerisine verilen çeşitli cevap ve önerilerle sona erdi.


Son Güncelleme: 25.11.2014 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26