banner94

KIZILCAHAMAMDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu'nda yapılan öğretmenler günü programıyla başlayarak Kızılcahamam Belediyesi tarafından verilen akşam yemeğiyle sona erdi.

KIZILCAHAMAMDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu'nda yapılan öğretmenler günü programıyla başlayarak Kızılcahamam Belediyesi tarafından verilen akşam yemeğiyle sona erdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2016 Perşembe 23:25
1472 Okunma
KIZILCAHAMAMDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu'nda yapılan öğretmenler günü programıyla başlayarak Kızılcahamam Belediyesi  tarafından verilen akşam yemeğiyle sona erdi.

Kızılcahamam Milli eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenler Günü programının ardından Kızılcahamam Belediye Başkanımız Muhittin Güney tarafından saat 18:00’da Akasya Termal Tesisleri Nisa Düğün Salonu'nda öğretmenlere ve ailelerine akşam yemeği tertip edildi.

Yemeğe Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız ve eşi Şenel Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney ve eşi Ayşe Güney, Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş ve eşi Işıl Şerife Karakuş, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, Belediye Meclis Üyelerinden Kemal Öztürk, Yusuf Şengül, Murtaza Güngör, Songül Ergelen, İbrahim Yıldız, Murat Can, Günaydın Yüce, Hamis Tüfekci, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Askerlik Şube Başkanı Sefa Burak Gürleyen, İlçe Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, Ak Parti İlçe Başkanı Sefa Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğretmen aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını Kızılcahamam Milli Eğitim Müdür Vekili Veli Karakuş yaptı.  Açılış konuşmasının ardından ise Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney Konuşmasında;

Ulu Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 yılında Millet Mektepleri’ne BAŞÖĞRETMEN olduğu günü öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Bütün öğretmenlerimizin bu güzel ve özel gününü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır.

Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenilen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip, onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakarlığı da gösteren sizlersiniz.

Öğretmenlere en kıymetli varlığımız olan çocuklarımızı emanet ediyoruz, çocuklarımızla beraber aslında onlara geleceğimizi de emanet etmiş oluyoruz. Bundan dolayı Öğretmenlik mesleğinin kutsallığına ilişkin aslında çok söz söylemeye gerek yok.

 Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ;”Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek hem büyük sorumluluklar yüklemiş, hem de değerlerini anlatmıştır.

Değerli Öğretmenler, Sevgili Konuklar,

Öğretmenlik, varlıkların en şereflisi olan insanın yetişmesine hizmet eden, gelişmesine katkıda bulunan, terbiyesine etki eden en önemli mesleklerdendir. Bundan dolayı dinimizde eğitime, eğitimin temeli öğretmene büyük değer vermiştir. Bilginin dostu, cehalet ve karanlığın düşmanı olan dinimizin ilk emrinin “OKU” olması; eğitim ve öğretimin önemini açık bir şekilde ifade etmektedir.

Öğretmen; eğitip öğreten, gizli yetenekleri keşfedip ortaya çıkaran bir rehberdir. Öğretmen; öğrenciye ilim ve irfanı, din ve diyaneti öğretir, mutluluk yolunu gösterir, vatan ve insan sevgisini aşılar. Kendisinin de bir muallim olarak gönderildiğini ifade eden Peygamberimiz (S.A.V.), Bedir Savaşında görüldüğü üzere, okuma – yazma öğretimini sağlamak için savaş esirlerinden yararlanmıştır.

Bir Hadis-i Şeriflerinde “Ya Öğreten Ya Öğrenen, Ya dinleyen, Ya da Bunları Seven Ol” buyurmaktadır. Yine dört halifeden biri olan Hz. Ali; "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum " sözleriyle öğretmenin ve öğrenmenin önemine dikkat çekmiştir.

Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Eğer ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinde olacaksa, bu öğretmenlerimizin üstün gayretleriyle yetişen “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” sayesinde olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerimle; güzel Ülkemizin Aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyor,  saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum dedi.

 Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız konuşma yaparak tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Göreve yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Rehberlik Araştırma Merkezi öğretmeni Yaşar Sarı öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Öğretmenler Günü programında çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlerin ödülleri verildi.  Dombra Sanatçısı Arslanbek Sultanbekov kısa bir konser verdi.

Programın bitiminde ise Belediye Başkanımız Muhittin Güney'in öğretmenlerimiz için tertip ettiği akşam yemeği organizasyonu gerçekleştirildi.

Program çıkışında Belediye Başkanımız Muhittin Güney'in kaleme aldığı Ömer B. Hattab İsimli Kitabı öğretmenlere hediye edildi.

Son Güncelleme: 24.11.2016 23:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26