banner94

KIZILCAHAMAM'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başlayarak akşam yemeğiyle sona erdi.

KIZILCAHAMAM'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başlayarak akşam yemeğiyle sona erdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Kasım 2014 Pazartesi 21:45
2041 Okunma
KIZILCAHAMAM'DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Kızılcahamam'da 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk koyma töreniyle başlayarak akşam yemeğiyle sona erdi.

24 Kasım öğretmenler günü saat’10.00’da Güven İlk ve Orta okulu tarafından hazırlanan geleneksel öğretmenler günü programıyla başladı. Gün boyunca devam eden Öğretmenler günü saat:13:00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı salonunda Milli eğitim müdürlüğü ve Ayşe Bezci Turizm otelcilik Lisesi ortaklığı ile öğretmenler günü programı düzenlendi. Programa Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan Belediye Meclis Üyeleri, öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına İmam Hatip Orta Okulu Öğretmeni Sırma Gölcük Konuşma yaptı.  Ardından mesleğe yeni  başlayan öğretmenler Öğretmenlik Yemini ederek protokol konuşmalarına geçildi.

İlk konuşmayı  Kızılcahamam Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan yaptı, Aycan; öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değinerek Merhamet, muhabbet, sabır ve insanlığa hizmet mesleği olan öğretmenliği onurunu taşıyan değerli öğretmen meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlar selam, saygı ve muhabbetle Selamlarım dedi.

 Ardından konuşmalarını yapan Belediye Başkanı Muhittin Güney;

“Eğitim ve Öğretim, insana nitelik, kişilik, kültür, yargılama gerçeğe ulaşabilme becerisi kazandıran bir etkinlikler bütünüdür. Bu niteliklere ulaşabilen insan hem kendi vicdanı hem de toplumsal değer açısından yücelmiş, kendini bulmuştur. Günümüz insanı eğitim yoluyla bazı becerilerini geliştirme, üretken olma niteliğine ulaşmak zorunluluğundadır” diyerek sözlerine başlayan Güney konuşmasına şöyle devam etti.

“Hepimiz biliyoruz ki, öğretmenlik mesleğini diğer birçok meslekten ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey, eğitim ve kültürdür. Öğretmen ömür boyu öğrenen ve öğreten insan olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

24 Kasım 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” ’ni kabul ederek kara tahta başına bizzat geçip, yeni harflerimizin öğretilmesinde görev alması bu konuda örnek davranışı bu mesleği yüceltmiştir.

24 Kasım günü tüm öğretmenlere adanmış, armağan edilmiş bir gündür. Yurdumuzda ilk kez 24 Kasım 1981’de ÖĞRETMENLER GÜNÜ kutlamaya başlamıştır. Bir günde yetmemiş 24 – 30 Kasım tarihleri arasında “ÖĞRETMENLER HAFTASI” denerek öğretmenlerin, öğretmenliğin bir hafta boyu bütün sıcaklığı ile gündemde tutulması sağlanmıştır.

Bizler, bize teslim edilen öğrencileri, gül yetiştirenlere mahsus hevesle yetiştirmeliyiz. Okullar, bizim çiçek bahçelerimizdir. Bir öğretmen, tıpkı bir bahçıvan gibi her çiçeğin ayrı bakım, yaklaşım ve ihtimam gerektirdiğinin farkında olmalıdır. Öğrencilere anne, baba, ağabey, abla şefkati ile yaklaşan, onlara sadece teorik bilgiler aktarmak ile yetinmeyen; davranış diliyle onlara örnek olan öğretmenlere ne mutlu…

Öğretmenlik, varlıkların en şereflisi olan insanın yetişmesine hizmet eden, gelişmesine katkıda bulunan, terbiyesine etki eden en önemli mesleklerdendir. Bundan dolayı dinimizde eğitime, eğitimin temeli öğretmene büyük değer vermiştir. Bilginin dostu, cehalet ve karanlığın düşmanı olan dinimizin ilk emrinin “OKU” olması; eğitim ve öğretimin öneminin açık bir şekilde ifade etmektedir.

Öğretmen; eğitip öğreten, gizli yetenekleri keşfedip ortaya çıkaran rehberdir. Öğretmen; öğrenciye ilim ve irfanı, din ve diyaneti öğretir, mutluluk yolunu gösterir, vatan ve insan sevgisini aşılar. Kendisinin de bir muallim olarak gönderildiğini ifade eden Peygamberimiz (S.A.V.), Bedir Savaşında görüldüğü üzere, okuma – yazma öğretimini sağlamak için savaş esirlerinden yararlanmıştır. Bir Hadis-i Şeriflerinde “Ya Öğreten Ya Öğrenen, Ya dinleyen, Ya da Bunları Seven Ol” buyurmaktadır. Yine dört halifeden biri olan Hz. Ali peygamber de "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum " sözleriyle öğretmenin ve öğrenmenin önemine dikkat çekmiştir.

Öğretmenler, bu sözlerde en mümtaz yere sahiptirler. Başımızın tacı olan sayın öğretmen arkadaşlarım, hayatta sevgi elçisi, sınıfta yaşama sevinci, toplumda huzur, ülkede barışın simgesisiniz.

Bugün 24 Kasım öğretmene olan saygıyı yenileme ve yüceliğini anma günüdür. Böyle anlamlı bir günde kendimde bir eğitimci olarak sizleri kutlar, başarılar dilerim” dedi.

Programda konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız; Öğretmenlerin bu ülkenin geleceğini planladıklarını belirtti. Yıldız, iki öğrenci velisi olarak öğretmenlerden çok şey beklediğini çocukları eğitirken sadece klasik bir eğitimin dışında onları birer birey olarak toplum insanı olarak milli ve manevi değerleri değerlerini bağlı çağdaş Atatürkçü beyinler olarak yetiştirirseniz bu ülkenin geleceğinde çok mutlu ve refah bir hayat süreriz diyerek tüm öğretmenlerin Öğretmenler gününü kutladı.

Öğretmenler günü programında slayt gösterileri ve öğretmenlerden oluşan müzik koroları sunumlar yaparak program sona erdi.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney tarafından Aynı gün saat: 16:00'da Tüm Öğretmen ve Ailelerine Adem Özbekler Kültür Merkezinde Akşam yemek programı düzenledi. Yemeğe Protokolün yanı sıra Bölge Milletvekili Emrullah İşler katıldı. Yemek sonrasında öğretmenlere hitap eden Prof. Dr. Emrullah İşler; konuşmasının başında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak Öğretmenliğin Kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Üniversitede öğretmenlik yaptığını ve dünyaya yeniden gelsem hangi mesleği yapardınız diye sorsanız  yine aynı mesleği öğretmenliği seçerdim bu yüzden sizler çok önemli bir görev ifa ediyorsunuz  dedi.

İşler konuşmasının sonunda; önceden eğitimde güzel yazıya alıştırılmadığımızdan içimizde bir uhde kaldı. Geçtiğimiz yıllarda alınan bir kararla okullarımızda güzel yazı yazma el yazısı zorunlu hale getirildi. Batı dünyasında çok güzel yazılar yazıldığını gördüm buralarda düzgün yazılar yazılıyor ama biz Latin alfabemizi kullanıyoruz fakat cumhuriyetin ilk yıllarında el yazısı alışkanlı var ondan sonra terk edilmiş kendimizce bir yazı sitili geliştirmişiz bu yüzden sınıf öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. Milli Eğitimin başlatmış olduğu bu yazı kuralını sonuna kadar destekliyoruz ve kesinlikle kullanmanızda fayda var o güzel yazını nesiller inşallah sizlerin eseri olacak diyerek sözlerine son verdi.

Yemek programında Gurup Seyyah tarafından Türk tasavvuf musikisi konseri verilerek İlçemizdeki 24 Kasım Öğretmenler günü programı sona erdi.

 


Son Güncelleme: 24.11.2014 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26