banner94

KIZILCAHAMAMDA NEVRUZ BAYRAMI

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi ilçemizde de yapılan törenle kutlandı.

KIZILCAHAMAMDA NEVRUZ BAYRAMI

Baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi ilçemizde de yapılan törenle kutlandı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Mart 2017 Salı 16:06
1095 Okunma
KIZILCAHAMAMDA NEVRUZ BAYRAMI

Baharın müjdecisi olan  Nevruz Bayramı, tüm Türk Dünyası’nda olduğu gibi ilçemizde de yapılan törenle kutlandı.

İlçemizdeki Nevruz Bayramı etkinliği, 21 Mart 2017 Salı günü Kızılcahamam Şehit Hakan Gülşen Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa, İlçe Kaymakamımız Mehmet Yıldız, Belediye Başkanımız Muhittin Güney, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Muşmal, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Belediye Başkan Danışmanı ve Genel Koordinatör İhsan Taşer, Belediye Meclis Üyesi Songül Ergelen, Emniyet Müdürü Erol Dağdelen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız'ın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

 “Nevruz; yeni gün, yeni yılın ilk günü demektir. Bugün, geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı 21 Mart’a rastlamaktadır. Bu günlerde doğa da uyanıp canlanmaya başladığından Nevruz günleri, baharın da başladığı günlerdir.

Nevruz ateşini; İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney ve Kızılcahamam protokolü hep birlikte yaktılar. Türk kültürüne göre Türkler'in Ergenekon'dan çıkışını temsilen demir dövme töreni yapıldı.

Şenliğin diğer bölümlerinde ise yumurta tokuşturma geleneği canlandırılırken, Öğrencilerin Müzik programı ve Aşık ile Maşuk gösterisi ile devam eden programda, Yoğurt yeme yarışması, Ok atma ve halat çekme yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verilerek program öğlen yemeği ikramı ile sona erdi.




Son Güncelleme: 21.03.2017 16:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26