banner94

KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kızılcahamam’da etkinlikler düzenlendi.

KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kızılcahamam’da etkinlikler düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
19 Ekim 2018 Cuma 19:03
1466 Okunma
KIZILCAHAMAM’DA MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kızılcahamam’da etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda  çelenk koyma töreni ile başlayan 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı ile devam etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü Törenine ve toplantıya, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Muhittin Güney, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Acar, Belediye Meclis Üyeleri Durali Uygun, Adem Emin Atakul, Murtaza Güngör, Yusuf Şengül, İlçe Cumhuriyet Savcısı Serkan Celbek, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, İlçe Başkanları, Kamu birim müdürleri  ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Tören, İlçe protokolünün çelenk koyma töreninin  ardından istiklal marşı ile devam etti.

Tören günün anlam ve önemine binaen Kırköy Mahalle Muhtarı Mustafa Kadercan konuşarak;

Muhtarlarımız,  köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, yerel idarenin yerinden yönetimin parçası olarak görevlerini yerine getirmektedirler.

Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, 2016 yılından itibaren 19 Ekim  “Muhtarlar Günü” olarak belirlenmiştir.

Bu vesileyle teşekkürlerimizi sunar, muhtarlar günümüzün hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Ben şahsen  30’ncu yılına merdiven dayamış bir muhtar olarak zaman zaman çeşitli platform ve toplantılarda genelde muhtarlarımızın sorun ve sıkıntılarını dile getirirken aynı ortamda bulunan siyasi yetkililerimiz çözüm bulacakmışcasına peçete ve sigara peketlerinin üzerlerine yazdıkları notları oradan çıktıktan sonra unutulup ve atılan günleri ve yılları çok yaşadık.  Taki Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemine kadar, onun için kendilerine devlet  yetkililerine  bütün muhtarlarımız adına şükranlarımızı sunarken şu cümleleri de dile getirmeden geçemeyeceğim,

Demokratik ve laik cumhuriyetle idare edilen sosyal hukuk devletinde biz muhtarlar hiçbir siyası partiye bağlı ve zorunlu olmaksızın tıpkı bağımsız aday misali hür irade ile mahalli seçimle gelen seçilmişlerin içerisinde seçmenine en saygılı olan ve seçmeniyle birlikte yaşayan, seçmeni tarafından her an mercek altında olan, doğrusu ve yanlışı hemen belli olan oy veren vermeyen komşusunu ayırt etmeden hizmet veren, hizmet almak için çalışan,  sadece Kaymakamlık Makamına bağlı ve o makama sorumlu olan biz cefakar muhtarlar, bir tek siyasetçiye ihtiyaç duyup ayak bağı olmadan, tek başımıza hizmet için başvurduğumuz makamlarda en azından ilgi alaka görüp, hiç değilse acil olan hizmetlerimizi almak istiyoruz.  

Her türlü sorunumuzda  ve mahallelerimizle ilgili çalışmalarımızda yanımızda bulunan ve bizden desteğini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyor" dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeni ile Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı, Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya katılan muhtarlar, söz alarak Kaymakam Mehmet Yıldız ve Belediye Başkanı Muhittin Güney’e taleplerini ve isteklerini bildirerek gerekli birimlere yönlendirildi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Kızılcahamam Belediyesi tarafından  muhtarlara yemek daveti verdi.

Muhtarlara yemek davetinde konuşma yapan Belediye Başkanı Muhittin Güney konuşmasında “ Muhtarlar günü dolayısı ile siz değerli muhtarlarımıza düzenlediğimiz yemeğimize hoş geldiniz. Hepinizin bu özel gününü tebrik ediyorum.

Muhtarlık müessesesi ilk olarak Osmanlı Padişahı İkinci Mahmut döneminde 19 Ekim 1829 günü faaliyetlerine başlamıştır. Yıllardır da hizmet makamı olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Muhtarlarımız yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız vatandaşlarımızın kendilerine inanması ile göreve gelmektedir. Vatandaşlarımıza göre en makbul muhtar ise kendilerine ve mahallelerine hizmet eden muhtardır.

Muhtarlarımız devletin en ücra köşeye uzanan elidir. Gerek bu hakkı teslim etmek için, gerekse kamuoyunda farkındalık oluşturmak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında 19 Ekim günü muhtarlar günü olarak ilan edildi. Hepiniz milli iradenin birer temsilcisisiniz. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum.Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve devam eden muhtarlarla buluşma toplantıları sadece Türkiye için değil, dünya demokrasisi tarihi için önemli olaylardan biridir. Fiziki şartların iyileştirilmesi, muhtar ücretlerinin asgari ücret düzeyine çıkartılması elbette önemlidir. Ancak daha önemlisi, halkın içinden halkın seçtiği, demokrasinin adeta çekirdek yöneticileri olan siz değerli muhtarlarımızın yönetime daha fazla katılmaları, halkımızın talep ve isteklerinin gerçekleşmesine sundukları katkılardır. 19 Ekim anlamı ile sadece muhtarlar günü değil ayrıca milletin günüdür.

Sevgili muhtarlarımız, sizler de belediye başkanları, milletvekilleri gibi vatandaşlarımızın tercih ettiği, seçimle iş başına geçen meslektaşlarımızsınız. Hizmetlerimizi sizlerin de aracılık etmesi ile mahallelerinizde yaşayan vatandaşlarımıza götürmekteyiz. Çoğu zaman gelen talepleri yerine getirmeye gayret ettik ve çözüme ulaştırdık. Mümkün mertebe siz değerli muhtarlarımızın da gayretleri ile vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdiğimizi düşünüyorum. Bunu da sizlerle uyum içerisinde çalışarak gerçekleştirdik. Bu konuda hassas davrandığınız ve bizlere yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde işbirliği ile vatandaşlarımızın hizmetine birlikte koşacağımızdan hiç bir zaman şüphe duymuyorum.

Göreve ilk başladığımız zamandan bu yana ilçemizin önceden tespit ettiğimiz ve sonrasında gördüğümüz sorunlarını tek tek çözmeye gayret ettik. İlçemizin geleceğine yönelik yatırımlarımızı gerçekleştirdik ve hala da gecemizi gündüzümüze katarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kızılcahamamımız, nasıl daha iyi olur daima bunu düşünüyoruz.. Sizler de önce sorumluluğunu aldığınız mahallelerin, sonra da güzel ilçemizin daha da iyi olmasını isteyerek çalışmalarınızı gerçekleştiriyorsunuz ve şüphesiz bu şekilde de devam edeceksiniz.

Sizlerle birlikte çalıştığımız süreç içerisinde, belki de ülke tarihimizin en önemli günleri yaşandı. Karış karış her toprağında nice kahramanlık destanları olan kutsal vatanımız üzerinde oynanan kirli oyunlar artarak devam etti. Tarihimizin en büyük ihanetlerinden olan 15 Temmuz hain darbe girişimi de  sizlerle birlikte görev yaptığımız bu dönem içerisinde gerçekleşti. Bu zor günleri de ilçe bazında yine el birliği içerisinde geçirmeyi başardık. Bu süreçte yine muhtarlarımızla her zaman işbirliği yaparak uyum içerisinde görevimizi layıkıyla yerine getirdik. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların, terör faaliyetlerinin ve üst üste gelen yoğun seçim çalışmalarının arasında hep birlikte görevlerimizi yaptık ve vatandaşlarımızın bu yaşananlardan etkilenmeden hizmetleri almasına gayret ettik. Özellikle bu zamanlarda bizlere olan desteğiniz ve hassasiyetiniz için teşekkür etmek istiyorum.

Yine yakın zaman önce ilçemiz için çok önemli bir olayı daha gerçekleştirdik. Yıllar sonra hep birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızı ve AK Partimizi ilçemizde tekrar ağırladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanlarımızın  katılımları ile projelerimizin açılışını da Belediye binamız önünde gerçekleştirdik.  Bir hasret sona erdi ve inşallah bundan sonra da sürekli olarak ilçemize teşrif edecekler. Ben tekrar sizlere 5-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı süresince hem kendi katılımlarınız hem de vatandaşlarımızın katılımı hususunda gösterdiğiniz hassasiyet için de teşekkür etmek istiyorum.

Siz değerli muhtarlarımız için ne yapsak azdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere hediye ettiği bu anlamlı günde bizler de Kızılcahamam Belediyesi olarak yemekli toplantımızla gününüzü kutlamak, bir araya gelmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, tekrar 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Ardından konuşmalarını yapmak üzere İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutlayarak yaptıkları ve yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum dedi.

Son Güncelleme: 23.10.2018 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26