banner94

KIZILCAHAMAM SIFIR ATIK İÇİN BİR ARADA

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

KIZILCAHAMAM SIFIR ATIK İÇİN BİR ARADA

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Kasım 2019 Perşembe 17:39
857 Okunma
KIZILCAHAMAM SIFIR ATIK İÇİN BİR ARADA

Kızılcahamam Belediyesi tarafından düzenlenen Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

Kızılcahamam Belediyesi Nikah ve Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Eğitim toplantısına Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Ulubey, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, kamu kurum ve kuruluşları, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısında Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yaptığı açılış konuşmasında, geleceğimiz için çok önemli bir toplantı olduğunu ifade ederek Sıfır Atık’da pilot ilçe seçilen Kızılcahamam’ın örnek alınacak bir ilçe olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerektiğini vurguladı. Sıfır Atık biriminin çalışmalarından bahseden Başkan Acar, Nisan ayında kurulan Sıfır atık biriminin 5 ay içerisinde elde ettiği veriler doğrultusunda Haziran 2019’da haftalık toplanan geri dönüşüm atıklarının 1 ton olduğunu şimdi ise Kasım ayı itibari ile haftalık 5 ton’a yükseldiğini belirtti.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy selamlama konuşması yaparak Hayatımızda olması gereken bir kural olan Sıfır atık prensibini unutmamamız gerektiğini ve Avrupa’da ileri düzeyde olan geri dönüşüm alışkanlığını kazanmamız için bizde bu konuya duyarlı olacağız dedi.

Eğitim Toplantısının ilk konuşmacısı; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği Ankara Sorumlusu Abdullah Ömür olurken Pillerin hayatımızdaki rolünü ve kullanıldıktan sonra hayatımızdan çıkarırken neler yapılması gerektiğini anlattı.

Son olarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre İzinleri Şube Müdürü Ebru Dilber Çuhadar'ın sunumuna geçilerek Sıfır atık konusunda Kızılcahamam’ın çok yol kat ettiğini gördüklerini sadece kurumlarımızın düzenli toplayarak teslim etmeleri konusunda dikkat etmesi gerektiğini duyurarak maziden ve gelecekten örnekler ile çok ilgi çekici bir sunum gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 21.11.2019 21:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26