banner94

KIZILCAHAMAM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜRÜDÜ

“İdlib Şehitlerinin Künyeleri Şehit Ağacına Asıldı”

KIZILCAHAMAM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜRÜDÜ

“İdlib Şehitlerinin Künyeleri Şehit Ağacına Asıldı”

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Mart 2020 Cuma 18:53
1368 Okunma

Kızılcahamam’da İdlib Şehitleri İçin Yürüyüş Yapıldı

“İdlib Şehitlerinin Künyeleri Şehit Ağacına Asıldı”

Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda başlayan yürüyüş, Soğuksu Caddesi’nde bulunan şehit ağacında tamamlandı. Gençler büyük bayraklar açarken, vatandaşlar ellerinde bayraklarla ve taşıdıkları pankartlarla“Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “sloganları atarak yürüdü. Zaman zaman tekbir ve salavatlar getirip dualar ederek yürüyen kalabalık arasında engelli bir vatandaşın da elindeki Türk bayraklarıyla engelli aracı ile yürüyüşe katıldığı görüldü.

 En ön safta Şehit Zekeriya Yurdakul Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı askerlere destek verirken, yaşlı teyzeler ise elinde türk bayrağı ile Mehmetçikler için dua etti ve elindeki bayrağı öptü. Bu arada, yürüyüşe katılan kalabalık İdlib’deki şehit düşen Mehmetçiklerin rütbe ve isimlerini okuyarak devam etti.

Kalabalığın gerisinde yer alan bazı araçlar ise oluşturdukları konvoyla Mehmetçiklere destek verdi. Yürüyüş Şehit Ağacında son buldu.

Yürüyüşe binlerce vatandaşın yanı sıra Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Ocak ve İlçe Protokolü de katıldı.

“İdlib Şehitlerinin Künyeleri Şehit Ağacına Asıldı”

Yürüyüşün ardından Şehit Ağacında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Kızılcahamam Kaymakamı Can Aksoy, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar ve İlçe Protokolü tarafından İdlib şehitlerinin künyeleri ağaca asıldı.

Belediye Başkanı Süleyman Acar, “Bugünkü yürüyüşümüzün amacı şehitlerimizi unutmadığımızı, onların yanında olduğumuzu, birlik ve beraberliğimizi göstermekti. Bu yürüyüşümüzde de göstermiş olduk. Tabi öncelikle idlip’te ve bugüne kadar vatanı, dini ve namusu için şehit olan bütün şehitlerimizi rahmet anıyorum, yakınlarına da sabırlar diliyorum. Şehitler Tepesi bugüne kadar hiç boş durmadı, eğer şehitler tepesi boş dursaydı, Çanakkale Zaferi olmazdı. Eğer şehitler tepesi boş dursaydı, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde darbeciler başarılı olurdu. İşte o şehitler tepesi boş olmadığı için elbette vatanımız için, dinimiz için şehit veriyoruz ama eğer şehitler tepesi olmasaydı bugün biz burada Bu rahat ve refah içerisinde olamazdık. Şehitlerimizi anarak ve yad ederek unutmadığımızı göstermek istiyoruz. Şunu ifade etmek istiyorum ki şehitlerimizi unutan şehitler tepesini unutan, anlamını bilmeyen insanlara kişilere Rabbim fırsat vermesin.” ifadelerini kullandı.

İlçe Kaymakamı Can Aksoy, “Bugün burada sizleri birlik ve beraberlik içerisinde, bir arada görmekten çok mutlu oldum. İdlip şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizi anmak için ilçemizde belirli dönemlerde buraya gelerek şehitlerimizi anıyoruz. Bu yolculuk içerisinde 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda, devamında burada şehit ailelerimizle beraberdik. Güneydoğudan gelmiş Gazilerimizle beraberdik. İnşallah bir sonra ki zamanda da yeni nesillerimiz, bizim evlatlarımız da böyle omuz omuza ülkemizi daha yüksek noktalara çıkarmak için bu yollardan gelecekler. Şehitler tepesi boş değil ve boş kalmayacak. Bende ailesinde şehitleri olan bir ferdinizim. Eminim ki hepimizin ailesinde de Çanakkale’de olsun, Kurtuluş Savaşında olsun, güneydoğuda vermiş olduğumuz şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Bizler de her Türk’ün asker doğduğu gibi birer şehit adayı olarak yetiştirildik ve evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Ben emininki ülkemizin ihtiyacı olduğunda buradaki her kişi şehit olmak için bir dakika düşünmeyecektir. Bugün ordumuz saferde. Başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İlçe Müfttüsü Hasan Limon tarafından dua edilerek program sona erdi. 

Son Güncelleme: 07.03.2020 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26