banner94

KIZILCAHAMAM DOĞA VE TERMAL CENNET

Şifalı su bakımından zengin olan Türkiye'de önemli termal alanlar mevcut.

KIZILCAHAMAM DOĞA VE TERMAL CENNET

Şifalı su bakımından zengin olan Türkiye'de önemli termal alanlar mevcut.

03 Şubat 2012 Cuma 11:43
2858 Okunma
KIZILCAHAMAM DOĞA VE TERMAL CENNET

Şifalı su bakımından zengin olan Türkiye'de önemli termal alanlar mevcut.

Ankara'da kaplıca denince akla Kızılcahamam geliyor. Kızılcahamam, tesis yönüyle de bir hayli zengin. Tesislerde listenin başını Asya Termal çekiyor. Yıllık 200 bin civarındaki ziyaretçisiyle önemli bir potansiyele sahip olan tesisler; doğası, toplantılar için geniş salonları, açık büfe yemekleri, spor alanları, şifalı suyu ve nezih odalarıyla Türkiye'nin önemli tatil yerlerinden.

Asya Termal, siyasiler için de bir çekim merkezi. AK Parti'nin kamp programlarını gerçekleştirdiği mekan; sendikalar, sivil toplum kuruluşları, şirketler, dernekler ve eğitim kurumlarının organizasyonlarında tercih edilen ilk adreslerden. Asya Termal, ayrıca dünyaya mal olan Türkçe Olimpiyatları'na da yıllardır ev sahipliği yapıyor. Her bahar mevsiminde dünyanın dört bir yanından gelen gençler, Türkçe ile ilgili hünerlerini burada sergiliyor. Her sene Türkçenin yıldızlarını ağırlayan otel, burada konaklayan yabancı öğrencilerin hayatlarında renkli bir anı olarak yer ediniyor.

Tesislerde 450 adet apart süit oda mevcut. Her odanın banyosunda termal suların aktığı Osmanlı muslukları var. Asya Termal'in suları romatizmal hastalıklardan kan dolaşımı ve kalp hastalıklarına, solunum yolu hastalıklarından kemik sorunları ve kireçlenmeye kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. 5 yıldızlı tesiste doğal güzellikler arasında gezi ve yürüyüş alanları, halı saha, tenis kortu, voleybol sahası var. Bayanlar için ilave açık havuzlar, özel fitness alanı, Türk hamamı ve sauna oluşturulmuş. Lunapark ise önümüzdeki yaz devreye girecek. 300 personelin sürekli çalıştığı tesis bünyesindeki 20 salon sayesinde toplantılara ve eğitim seminerlerine ev sahipliği yapıyor.

Asya Termal, yurtdışından da yoğun ilgi görüyor. Özellikle Avrupa ile Ortadoğu ülkeleri en çok rağbet gösterenler arasında. Fiyatlar Avrupa'ya göre daha uygun olduğu için birçok Avrupalı turist jeotermal tedavi için Türkiye'yi tercih ediyor.

Asya Termal Genel Müdürü Mustafa Güngör, jeotermal, doğa ve kongre turizmi hizmetini aynı anda verdiklerini belirtiyor. Florlu bir yapıya sahip sularının şifa kaynağı olduğunu dile getiren Güngör, Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji uzmanı bir doktorun tesislerinde tam zamanlı çalıştığını vurguluyor. Göngör şu bilgileri veriyor:

"Konuklarımız önce doktorumuza muayene oluyor. Onun önerileriyle birlikte burada jeotermal ve balneo terapi metotları uygulanıyor. Kontrolün ardından müşterilerimiz doktorun önerileri çerçevesinde şifalı sulardan istifade ediyor. Bütün odalara Osmanlı musluklarıyla termal su gidiyor."

Konaklama ve doluluk oranların her geçen gün arttığını anlatan Güngör, "Bank Asya kredi kartına 6 taksit yapıyoruz. Grup ve münferit konaklamalarda fiyatlarımız değişiyor. Hafta sonu 4 kişinin geceleme fiyatı yarım pansiyon 400 lira. Hafta içi fiyat biraz daha düşüyor." diyor. Müşteri memnuniyetini ölçmek için anketler yaptıklarını aktaran Güngör, formdaki iletişim bilgilerinden müşterilere ulaşarak gerekli izahın yapıldığını ve bu tür geri dönüşlerin müşterileri de memnun ettiğini vurguluyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26