banner94

KIZILCAHAMAM DA TOPLU İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Kızılcahamam Belediyesi Tarafından düzenlenen Açık hava İftar yemeği Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

KIZILCAHAMAM DA TOPLU İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Kızılcahamam Belediyesi Tarafından düzenlenen Açık hava İftar yemeği Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
22 Nisan 2022 Cuma 09:18
1284 Okunma
KIZILCAHAMAM DA TOPLU İFTAR YEMEĞİ DÜZENLENDİ

Kızılcahamam Belediyesi Tarafından düzenlenen Açık hava İftar yemeği Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kızılcahamam 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanına kurulan iftar sofrasına İlçe halkı yoğun ilgi gösterdi. İftar yemeğine  Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Emrullah İşler, Nevzat Ceylan, MHP Ankara Milletvekili Nevin Taşlıçay, İlçe Kaymakamı Can Aksoy, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Büroktarlar, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, Kamu kurum ve Kuruluşlarının idari amirleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar programına katılan Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum PTT önünde karşılanarak vatandaşları selamladı. Programda Kur'an Tilaveti okundu, Akşam Ezanının okunmasıyla birlikte iftarlar açıldı. İftardan sonra Belediye Başkanı Süleyman Acar selamlama konuşması yaparak katılımcılara önül soframıza oşgeldiniz dedi. Yine sahneye gelen AK Parti Ankara Milletvekillerinden Emrullah İşler de vatandaşları selamladı.

İftar programında konuşan Kurum, millet ve devlet aşığı Kızılcahamamlıların iftar yemeğinde buluştuğunu belirterek, “Davamız ‘Hakkı söyleyip hak ettiği yere çıkarmaktır.' Hedefimiz ‘Milletimizi ve devletimizi en yüksek noktaya taşımaktır.' Ulaşmak istediğimiz zirve; ‘Çocuklarımız için, yavrularımız için; sesi, sözü, gücü, kudreti dünyanın dört bir yanına uzanacak bir medeniyet inşa etmektir. Büyük bir gururla ve gönül rahatlığıyla söylemek isterim ki; Hakk'ın davasını tutup kaldıranların bugün 15 Temmuz meydanında olduğunu görüyorum. Millet ve devlet aşıkları buradadır. Bu aziz vatanı zirveye çıkaracak olan irade işte tam karşımdadır” diye konuştu.

“Evlat, annenin hamurundan yoğurulur”

Konuşmasının devamında ana ocağına kavuştuğu belirten Kurum, “Allah'a şükür biz bugün Kızılcahamam'a, sevdiğimiz şehre, ana ocağına kavuştuk. ‘Evlat, annenin hamurundan yoğurulur.' Elhamdülillah; bizim hamurumuzda Kızılcahamam'ın havası var, toprağı var, suyu var, muhabbeti var. Hamurumuzun yoğrulduğu bu topraklarda, Ankara'mıza, şehirlerimize her zaman hizmet etmeye aşkla, azimle, kararlılıkla devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Milletimizin yaralarını sarmak için seferber olduk”

Kurum konuşmasında afet durumlarında şehir şehir gezdiklerine dikkati çekerek, “Biz; selde Kastamonu, Bartın ve Sinop'taydık. Deprem'de Elazığ'a, Malatya'ya, İzmir'e gittik. Yangınlar oldu hemen iki saat sonra Antalya'da, Muğla'da olduk. Günlerce afet bölgelerinde milletimizin yanında olduk. Milletimizin yaralarını sarmak için seferber olduk. Milletimize işte böylesi zor zamanlarda hizmet etmek, onların yanında olmak, bizler için bir görevlerin en büyüğüdür, vazifelerin en kutsalıdır. Allah bizi milletimize mahcup etmesin. Milletimiz, bize nerede ve ne zaman ihtiyaç duyduysa orada olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Tıpkı Ankara Çankaya'da yıkılan Açelya Apartmanında olduğu gibi; işte burada, Kızılcahamam'da, Kasaplar Çarşısı'nda çıkan yangından hemen sonra siz kıymetli hemşehrilerimizin yanında olduğumuz gibi. Kızılcahamam'ın simgesi Kasaplar Çarşısı'nda yangından sonra yaraları hep birlikte sardık” dedi.

“Türkiye'nin önündeki oyunları bozacak ruh buradadır”

Bakan Kurum konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz Ankara'nın ilçelerini hiç kimsenin insafına bırakmayacağız, terk etmeyeceğiz. Önümüze engel çıkartıp içerideki taşeronlarıyla büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmak isteyenler var ve onlara Kızılcahamam'dan 15 Temmuz Meydanı'ndan diyoruz ki; elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz buradayız. Türkiye'nin önündeki oyunları bozacak ruh buradadır. İşte tam bu meydandadır. Akçakese'den Bademli'ye, Bulak'tan Çavuşlar'a, Doğanözü'nden Kalemler'e, Taşlıca'dan Yukarıkese'ye kadar Kızılcahamam'ın tüm yiğitleri burada, Ahileri burada, seymenleri burada! Bu ruh; Cumhur İttifakıdır, bir millet cephesidir. Bu cephe; 15 Temmuz'da hain FETÖ'cülere set olmuş, kan vermiş, can vermiştir ama vatanını asla teslim etmemiştir."

Konuşmaların ardırdan hemşerimiz Murat Kurum'a Belediye Başkanımız tarafından hediye takdim edildi.Diğer taraftan Kasaplar çarşısının yapımı ve desteklerinden dolayı kasaplar adına Sizin Kasap Saibi Mustafa Aydın Bakana Çiçek takdim etti.

İftar programı Çevre Şeircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un çeşitli ziyaretleri ile sona erdi.

Son Güncelleme: 24.04.2022 00:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26