banner94

KIZILCAHAMAM'DA 370 BİN ADER FİDE DAĞITILDI

Kızılcahamam Belediyesi, çiftçilere destek amaçlı %50 hibeli fide dağıtımını, düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

KIZILCAHAMAM'DA 370 BİN ADER FİDE DAĞITILDI

Kızılcahamam Belediyesi, çiftçilere destek amaçlı %50 hibeli fide dağıtımını, düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
21 Mayıs 2021 Cuma 18:00
998 Okunma
KIZILCAHAMAM'DA 370 BİN ADER FİDE DAĞITILDI

Kızılcahamam Belediyesi, çiftçilere destek amaçlı %50 hibeli fide dağıtımını, düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Kızılcahamam Belediyesi, belediye binası önünde gerçekleştirdiği törenle, çiftçilere %50 hibeli 370 bin adet sebze fidesi dağıttı. Törene AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Belediye Başkanı Süleyman Acar, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Çiftçiler ve misafirler katıldı.

Törende,  Kızılcahamam Belediyesi Kırsal Kalkınma Müdürü Kahraman Özdoğan, muhtarlar adına konuşma yapan Çiğirler Mahalle muhtarı Mehmet Erkaya desteklerinden dolayı Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a Teşekkür etti.

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Süleyman Acar şunları kaydetti: "Doğal, kültür ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, 104 mahallemiz ve yaklaşık 1700 kilometre kare yüz ölçümü ile cennet ilçemiz Kızılcahamam’ın tarımsal potansiyelinin de farkındayız. İlçemizi tüm bu zenginliklerini bir bütün halinde geliştirip ilerletmeye özen gösteriyoruz.  Bu amaçla 2020 yılı Kasım ayında, Belediyemiz bünyesinde Kırsal Hizmetler Birimini kurduk. Konusunda deneyimli arkadaşlarımızı bu birimde görevlendirerek derhal çalışmalara başladık. Bu birimi kurmamızda ki en önemli amacımız, tarım ve hayvancılığın ilçemizde gelişmesi, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ekilmedik 1 karış toprak bırakılmaması ve bu kapsamda gerek çiftçilerimizin gerekse tarım ve hayvancılık alanlarında yeni çalışan vatandaşlarımıza destek olunmasıdır. Kırsal Hizmetler Birimimiz bu amaçla kurulduğu günden beri mahallelerimizin içerisinde tarım ve hayvancılık ile iştigal eden vatandaşlarımızla devamlı irtibat halindeler. Destek, hibe ve yardım konularını çiftçilerimize ulaştırmak, bilgilendirmek ve bu konudaki çalışmaları hayata geçirmek için devamlı sahada görev yapmaktadırlar. Bununla birlikte 104 mahallemizin tarım hayvancılık ile ilgili envanter ve bilgi çalışmalarını sürdürmektedirler.

Yaklaşık 7 aydır sürdürdüğümüz Kırsal Hizmetler çalışmalarımıza bugün bir yenisini daha ekleyerek, Fide dağıtım projemizi hayata geçiriyoruz. Bu proje ile 650 aileye ulaşmış bulunmaktayız. Dağıtacağımız 370 bin adet fide Kızılcahamam’da tarım arazilerimizin, bağ ve bahçelerimizin daha fazla hareketlenmesini sağlayacağına inanıyoruz İlçemizde ne kadar fazla tarım olursa, üretim artarsa, tarım arazilerimizden bol ve bereketli ürünler toplarsak bizler de o denli mutlu oluruz. Ekili alanların artması ve çiftçinin kazanması gerçekten çok önemli. Yerli ve milli imkânlarla üretilen fidelerle inşallah çok daha fazla ürün elde edeceğiz."

Anahtar Kelimeler:
BelediyeFideDağıtım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26