banner94

KIZ MESLEKTEN ÖRNEK TANITIM

Kızılcahamam Kız Teknik ve Meslek Lisesinin İlçe alan/dal tanıtımı kapsamında hazırlamış olduğu El Sanatları Teknolojisi Alanı Dekoratif El Sanatları dalı tanıtımı yapılmıştır.

KIZ MESLEKTEN ÖRNEK TANITIM

Kızılcahamam Kız Teknik ve Meslek Lisesinin İlçe alan/dal tanıtımı kapsamında hazırlamış olduğu El Sanatları Teknolojisi Alanı Dekoratif El Sanatları dalı tanıtımı yapılmıştır.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Mayıs 2014 Cuma 17:36
1532 Okunma
KIZ MESLEKTEN ÖRNEK TANITIM


Kızılcahamam Kız Teknik ve Meslek  Lisesinin İlçe alan/dal tanıtımı kapsamında hazırlamış olduğu El Sanatları Teknolojisi Alanı Dekoratif El Sanatları dalı tanıtımı yapılmıştır. Tanıtım programına İlçe Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Muhittin Güney,  Jandarma komutanı Onur AKYÜZ İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş, şube müdürleri, birim amirleri, okul müdürleri ve ortaokul 8. Sınıf öğrencileri katılmıştır. Programda El Sanatları eğitiminin içeriği,  eğitim ve istihdam imkânları hakkında bilgi verilmiştir.  Dekoratif el sanatları alanında yapılan eğitim ile; geleneksel ve yöresel ürün hazırlama, giyim ve ev aksesuarları yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim vermek amaçlanmaktadır. El sanatları teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler:

Dokuma fabrikaları,

Dokuma ve boya atölyeleri,

Halı deseni hazırlayan işletmeler,

Turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan işletmeler,

El halısı dokuyan atölyeler,

Sanayi nakışı yapan işletmeler,

Desen üretimi yapan işletmeler,

Lazerle aplike kesen firmalar,

Çeyiz yapan işletmeler, El nakışı üretimi yapan atölyeler,

Makine nakışı üretimi yapan atölyeler,

Moda evleri,

Brode deseni hazırlayan firmalar,

Brodenakışı yapan firmalar,

Perdeciler,

Yorgancılar,

Döşemeciler,

Mefruşat mağazaları,

Ev tekstili işletmeleri, v.b. yerlerde çalışabilirler.

 

El Sanatları Alanında meslek lisesinden mezun olan öğrenciler yüksek öğrenimlerine aşağıda belirtilen seçeneklerle devam edebilirler:

Meslek yüksekokullarının(2  yıllık ön lisans);
  * Halı ve Kilim,
  * Tekstil Dokuma,
  *Dokuma,
  * Halıcılık,

    Tekstil Pamuk- Pazarlama,
  * İplikçilik bölümlerine sınavsız geçiş hakkına sahiptir.

Mesleki eğitim fakültelerin (4 yıllık lisans);
  *Tekstil öğretmenliği,
  *Tekstil Dokuma ve örgü öğretmenliği bölümlerine devam edebilirler.          

 Kızılcahamam, tarihî ve tabiî yapısıyla turizm açısından, zengin bir potansiyele sahiptir. İlçemizin ekonomik olarak en büyük geliri Kaplıca turizmi olup, şifalı suları her gün yüzlerce insana hizmet vermekte ve bu sayı yaz aylarında artış göstermektedir. El sanatları turizmin ayrılmaz bir parçasıdır. Turist için gittiği yöreye ait olan bir el sanatı ürünü satın almak, hem yaşadığı kişisel tecrübenin bir delili, hem de evine döndüğünde kendisi için anı niteliği taşıyan bir eşya olacaktır.      Yapılan istatistiklere göre ülkemizin 12 milyar dolar turizm gelirleri içerisinde en büyük payı el sanatları ürünleri oluşturmaktadır. Bu sebeple Dekoratif el sanatları alanın da  eğitim görecek genç kızlarımız turizm sektöründe çok yönlü potansiyele sahip olan Kızılcahamam İlçesinde yöresel, dekoratif  özellikte turistik eşyalar tasarlayarak, üreterek hem ilçe kalkınmasına ve tanıtımına hem de aile bütçesine katkı da bulunacaklardır. İlçemizde Kızılcahamam Kız teknik ve Meslek Lisesi Anadolu türünde El Sanatları alanında eğitim verilmektedir. Bu alanda eğitim almak isteyen merkezi yerleştirme sınavına girmiş öğrencilerin tercih yapmaları gerekmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılının inşaatı tamamlanan ve donatımı yapılan okulda başlayacağını belirten okul müdürü Nilüfer TAŞCI merkezi yerleştirme sınavına giren ortaokul 8. Sınıf öğrencilerinden istemeleri halinde ayrıca Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek alanı Pastacılık dalını da tercih edebileceklerini ifade etti.

 

























Son Güncelleme: 09.05.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26