banner94

KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam’da tarımsal projeleri tek çatı altında toplamak ve çiftçiye destek olmak için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurdu.

KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam’da tarımsal projeleri tek çatı altında toplamak ve çiftçiye destek olmak için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurdu.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
06 Ekim 2020 Salı 08:34
1629 Okunma
KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU

Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam’da tarımsal projeleri tek çatı altında toplamak ve çiftçiye destek olmak için Kırsal Hizmetler Müdürlüğü kurdu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Ekim ayı meclis toplantısında alınan karar ile Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün kurulduğunu, amaçlarının Kızılcahamam’da turizm ile birlikte kentin en önemli ekonomik potansiyeli olan tarımı en üst noktaya çıkarmak ve böylece hem çiftçinin daha fazla kazanmasını hem de ülkenin ihtiyacı olan tarımsal ve hayvansal üretimi artırmayı hedeflediklerini söyledi.

6360 Sayılı Büyükşehir yasası ile Kızılcahamam’da 104 köyün mahalleye dönüştüğünü, mahalleye dönüşen bu yerleşim yerlerinde temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu hatırlatan Başkan Acar, “Kızılcahamam Türkiye’nin en fazla köye sahip ilçelerinden biriydi. Bu mahalleler kırsal kimliğini koruyor. 2 Ekim tarihinde gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduk” dedi.

"ARACISIZ TARIMDA ÖRNEK İLÇE OLACAĞIZ"

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kızılcahamam’da da "aracı"nın büyük bir problem olduğuna dikkat çeken Başkan Acar, “Çiftçimiz hak ettiği parayı kazanamıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kızılcahamam’da da asıl parayı aracı kazanıyor. Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğü kurulmadan önce ciddi bir hazırlık yaptık; üretici ile tüketicinin buluştuğu satış kanalları kuracağız; ürünlerin markalaşması için çalışma yapacağız. Kızılcahamam aracının tamamen ortadan kalktığı ilk ve örnek ilçe olacak” ifadelerine yer verdi.

"TOPYEKÜN HİZMET HAMLESİ"

Kızılcahamam Belediyesi bünyesinde kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü'nün, kent genelinde üretim faaliyeti yapan her mahallede aktif çalışacağına ve üreticinin her süreçte yanında olacağına dikkat çeken Başkan Acar, "Müdürlüğümüz tamamen kırsal kalkınma ve üretim çalışmalara ilişkin görevlendirildi. Bu müdürlüğü kurmamız, bu işi ciddiye aldığımızı ve omuzladığımızı gösterir. Kırsal bölgelerimizde sağlayacağımız güç birliği ile kalkınmayı da hızlandıracağız. En baştan söylediğimiz gibi Kızılcahamam’da herkes kazanacak. İlçe çapında topyekün hizmet anlayışı ile üretimi geliştirmeyi ve bölgemizdeki özel ürünlerin tüm Türkiye’de tercih edilebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

"24 SAAT ULAŞILABİLEN BİR MERKEZ OLACAK"

Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğünün, ilçedeki tüm muhtarların 24 saat ulaşabileceği bir merkez olacağı bilgisini veren Başkan Acar, şöyle konuştu: “Tarım ve hayvancılık alanındaki tüm işleri mahalle muhtarlarımız ile yaşama geçireceğiz. Ayrıca Kırsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Müdürlüğümüz, çalışmalarında üretim ile alakalı tüm üniversite, vakıf, dernek, birlik, kamu ve özel kurumlarla koordineli çalışacak."

Yeni kurulan Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün başına Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığında Şube Müdürü olarak görev yapan ve aslen Kızılcahamamlı olan Kahraman Özdoğan getirildi.

Son Güncelleme: 06.10.2020 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26