banner94

KATEM HOBİ ATÖLYESİ KURDU

Kızılcahamam Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa hazırlanan Hobi Atölyesi Açılış Töreni Yapıldı.

KATEM HOBİ ATÖLYESİ KURDU

Kızılcahamam Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa hazırlanan Hobi Atölyesi Açılış Töreni Yapıldı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
10 Ekim 2013 Perşembe 15:26
2047 Okunma
KATEM HOBİ ATÖLYESİ KURDU

Kızılcahamam Endüstri Meslek Lisesi ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa hazırlanan Hobi Atölyesi Açılış Töreni Yapıldı.

09.10.2013 Çarşamba Günü Saat:14:00'da Endüstri Meslek Lisesi Konferans salonunda yapılan açılış programına İlçe Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Cumhuriyet Savcısı Vekili, İlçe Jandarma komutanı, Milli eğitim Müdürü, Okul Müdürüleri Öğretmenler, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Öğrenciler katıldı.

KATEM tarafından hazırlanan Hobi Atölyeleri proje amacı ve İşlevi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Dr. Şener Karabulur şunları anlattı;

PROJE ÖZETİ

Oluşturulacak hobi atölyeleri  yoluyla, öğrencilerin kreatif yeteneklerini ortaya koymaları, yaşamlarında zorunlu olarak yaptıklarının dışında, kendisini ifade etme fırsatı sunarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacaktır. Hobiler yoluyla yeteneklerin sergilenebilmesi kişilerin hayatına renk katarken, bireyde pozitif duyguların oluşmasına ve kendisini tanımasına ve çevresindekilere tanıtmasında katkıda bulunur, bulunduğu ortamda  kendisini ifade etme fırsatı verir. Bireyin yeteneklerini ortaya koyabileceği bir ortamda hobi edinmesi, onun eğlenme ve öğrenmesinin yanı sıra kendi yeteneklerini  geliştirmesine ve ifade etmesine katkı sağlar. Kendi yetenekleri ve gelişiminin takdir edildiğini gören ergenler de özgüven gelişimi olumlu yönde gelişir. Göz ardı edilmeyecek bir gerçekte çocukların anne ve babalarını rol model olarak almaları ve onları taklit ederek öğrenmeleridir. Bu nedenle ebeveynlerinin de oluşturulacak atölyelerde hobi faaliyeti içerisinde bulunması hem gençlere rol model olacak hem de birlikte nitelikli zaman geçirme fırsatı sunacaktır. Boş  zamanlarının büyük kısmını internet kafe ve oyun salonlarında geçiren gençler sanal ortamda  arkadaşlıklar kurarak sosyal yaşamdan uzaklaşmaktadırlar. Hobi atölyelerinde gerçek kişilerle aynı ortamı paylaşarak, sosyal yaşama aktif olarak katılmış olacaktır.

 

PROJENİN GENEL  AMACI

                Okulumuzda eğitim öğretim gören 14-20 yaş aralığındaki gençlerin aileleri ile birlikte, okul bünyesinde oluşturulacak hobi atölyelerinde uzaktan kumandalı maketler yapıp, düzenlenecek yarışmalara katılımlarını sağlayarak, yeteneklerini sergileme imkanı sunmak ve  sosyal yasama daha fazla katılımlarını sağlamak.

 

PROJENİN ÖZEL AMAÇLARI

Okulumuzda eğitim öğretim gören…….

1- 14-20 yaş aralığındaki gençlerin velileri ile birlikte,  oluşturulacak hobi atölyelerinde gerçek ortamda gerçek kişilerle bir araya gelmelerini sağlamak.

2- Öğrencilere kreatif yeteneklerini sergileyebilme imkanı sunarak,  özgüven   kazanmalarını sağlamak.

3-  Velileri ve akranlarıyla aynı ortamda kaliteli zaman geçirmelerini sağlayarak, sağlıklı sosyalleşmelerine katkı sunmak.

4- Hobi edinmenin ve ailece birlikte vakit geçirmenin önemi hakkında farkındalılık  oluşturmak.

5- Ergen bireyleri sanal ortamlar ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak.

6- Grup ile çalışma alışkanlığı kazandırmak.

7- Gençlerin ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkmasına katkı sağlamak.

8- Okulumuza hobi atölyesi kazandırmak.

 

 FAALİYETLERİMİZ

 

Ø  Dört farklı atölye ortamı oluşturulacak.

  1. Uzaktan kumandalı araba yapım atölyesi
  2. Uzaktan kumandalı bot yapım atölyesi
  3. Uzaktan kumandalı robot yapım atölyesi
  4. Maket uçak yapım atölyesi

Ø  Belirlenen kriterlere göre her atölye için 10 öğrenci ve 10 veli olmak üzere toplamda 80 kişi bu atölyelerde haftanın belirli günlerinde eğitim alabilecekler

Ø  Ayrıca katılımcılara atölye eğitimleri başlamadan önce Temel Elektronik Kursu verilecek, eğitimler devam ederken Ergenlik Dönemi Gelişim Özellikleri ile Kaliteli Zaman Geçirme ve Zaman Yönetimi seminerleri verilecek.

 

Projenin Süresi                          9 ay

Projenin Bütçesi                      95.200,00TL

Eş Finansman Oranı                   9.520,00TL

Ajans Tarafından Sağlanan Hibe Desteği          85.680,00 TL 





































Son Güncelleme: 10.10.2013 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bülent uyar 2013-10-10 20:10:29

okul müdürü büyük adam tüm emegi gecenleri kutlarım

banner89

banner83

banner26