banner94

KADIKÖY'DE 21 YILLIK SERİ SONA ERDİ!

Kadıköy’de 21 sene sonra seri bitti ve Galatasaray kazandı. Fenerbahçe geçen haftaki görüntüsünden farklı bir oyun gösteremezken, Galatasaray son 7 maçta 7 galibiyetle şampiyonluğun bir numaralı adayı haline geldi.

KADIKÖY'DE 21 YILLIK SERİ SONA ERDİ!

Kadıköy’de 21 sene sonra seri bitti ve Galatasaray kazandı. Fenerbahçe geçen haftaki görüntüsünden farklı bir oyun gösteremezken, Galatasaray son 7 maçta 7 galibiyetle şampiyonluğun bir numaralı adayı haline geldi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
24 Şubat 2020 Pazartesi 08:28
436 Okunma
KADIKÖY'DE 21 YILLIK SERİ SONA ERDİ!

Kadıköy’de 21 sene sonra seri bitti ve Galatasaray kazandı. Fenerbahçe geçen haftaki görüntüsünden farklı bir oyun gösteremezken, Galatasaray son 7 maçta 7 galibiyetle şampiyonluğun bir numaralı adayı haline geldi.

Haftanın maçına Fenerbahçe bilinen Kadıköy derbi baskısını kuramadan çok kötü bir oyunla başladı. Gustavo ve Emre’nin yokluğunda Tolgay Arslan ve Tolga sürprizi ile sahaya çıkan Ersun Yanal adeta harakiri yaptı. Nitekim Fenerbahçe şanslıydı ve 21. Dakikada penaltı kazanarak 1-0 öne geçmeyi başardı. Ancak golden sonra hiçbir varlık gösteremeyen ev sahibi ekip Galatasaray’ın tempolu oyununa da reaksiyon gösteremedi. Sahanın belki de en uzun ismi Donk’a duran topta alınmayan önlem maçı 40. Dakikada 1-1’e getirdi. İkinci yarıda da aynı etkisiz oyununa devam eden Fenerbahçe Falcao’nun penaltı golüyle 1-2 geriye düştü. Sonra belliydi ki ya 2-2 olacak ya 1-3. Maç başından beri en etkili ve yorulmayan isim Onyekuru, maçın son dakikalarında klasik Fenerbahçe’nin yediği gol olan Jailson’un geçilip kaleye çekilen şut ile golü buldu ve tam 21 sene sonra Kadıköy’de galibiyeti getiren skoru belirledi.

Ersun Yanal bu maçta kendi ipini çekti. Geçen hafta derbide yenilmeme serinin bitmesi durumunda istifa edeceğini yazmıştım.Jailson’dan stoper, Tolga’dan kanat olmayacağını anlaması Fenerbahçe’ye pahalıya mal oldu. Tolgay Arslan sezon boyu toplamda 27 dakika oynarken, böylesine önemli maçta ilk 11’de kendine yer buldu. Fenerbahçe’nin nasıl oynaması gerektiğini sezon boyunca maç sonu basın toplantılarında anlatan ancak pratikte gösteremeyen Yanal ile yolların ayrılması tek seçenekti ve maç sonu da beklenen karar geldi. Fenerbahçe yarışta havluyu geçen hafta attı ancak bu maçla şampiyonlar ligine bir sezon daha veda etti.Maç boyu dakika dakika gördük ki Fenerbahçe derbiye hiç hazırlanamamış. Maç başladı ve Fenerbahçe’yi yakından takip eden herkes maçı kazanamayacağını henüz ilk dakikadan anladı.

Rakibinin aksine Galatasaray derbiye hem mental hem de fizik olarak iyi hazırlanmış. Fatih Terim’in maç öncesi ‘’en kötü 22 sezona çıkar rahat olun’’ talimatı verdiği oyun oynanırken hemen belli oldu. Son haftaların iki formda ismi Adem ve Emre Akbaba’nın yedek soyunması beklenmeyen bir karardı. Onyekuru’nun stoper arasına ve bekle stoper arasına yaptığı koşular çok akıllıca ve maçın kilit taktiklerinden biri oldu. Orta sahada Lemina’nın eksikliğinin hissedilmemesi de maçı kazandıran parametrelerden biriydi. 21 sezon sonra biten seri ile yarışın 1 numaralı adayı haline gelen sarı kırmızılılar için en önemli avantaj şüphesiz Fatih Terim’in şampiyonluk tecrübesi. 23. Hafta sonunda Galatasaray ligde 2. Sıraya yükselirken zorlu fikstürü öncesi de moral depoladı. Derbi galibiyetiyle bambaşka bir konuma gelen sarı kırmızılıların ideal 11’inde Belhanda yerine Emre Akbaba’nın oynamaması ise bana göre düşünülemez. Bu maçta bu kadro başarı sağladı ama atmosferi daha düşük maçlarda Belhanda takımı yakan isim haline döner. 

Sonuç olarak 21 sene sonra gelen galibiyetin yanında Galatasaray için bir diğer önemli şey, şampiyonluğun favorisi konumuna gelmeleri oldu. Trabzonspor’la çekişecekleri bu yarışta, Terim’in tecrübesi ile bence yüzde 70 favori durumdalar.Nitekim kurt hoca, oyuncularının rehavete girmemesi için maç sonu sıcağı sıcağına serinin bitmesi önemli değil, önemli olan şampiyonluk demeciyle hedefi gösterdi. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü ise yerli olmalı ancak Aykut Kocaman olmamalı. Benim görüşüm ise Erol Bulut.

Haftanın diğer önemli mücadelesinde ise Beşiktaş lider Trabzonspor’u ağırladı. Beşiktaş sezon boyunca en etkili, en iyi futbolunu ortaya koydu ve sayısız gol pozisyonunu değerlendiremedi. Farka gideceği maçta karşısına sezonun en iyi ismi Alexander Sörloth çıktı ve tek başına direndi. 2-2 biten maçta çok kritik 1 puanı cebine koyan Trabzonspor şampiyonluk yolunda önemli bir puan alırken, Beşiktaş ilk üç için kritik 2 puanı kaybetti. Beşiktaş’ın bir an önce Elneny Diaby gibi boş futbolculardan kurtulması gerekir.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin önümüzdeki haftadan itibaren yapacağı şey gelecek sezonun planlaması olmalı.

Başkent derbisinde, Gençlerbirliği Ankaragücü’nü 1-0 yendi. Daha fazla ihtiyacı olan takım şehrimizin sarı lacivertli ekibiydi ancak kazanan kırmızı siyahlılar oldu.Bu sonuçla Ankaragücü küme düşme hattından kurtulamadı ancak kurulan iyi kadro ile ligde kalacağını önümüzdeki 5-6 hafta içinde gösterecektir. Kayserispor ve Kasımpaşa’nın yanına üçüncü ekibin Konyaspor olacağını düşünüyorum.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Fenerbahçe evinde üç büyük rakibine 49 maç sonra kaybetti

HAFTANIN OLAYI

Galatasaray 20 sezon sonra, Kadıköy’de zafere ulaştı.

İNENLER

Fenerbahçe teknik heyeti

Fenerbahçe yönetimi

ÇIKANLAR

Galatasaray teknik heyeti

Fenerbahçe taraftarı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26