banner94

İSTANBUL'A GERİ GÖNDERİLDİLER

Doğu Türkistanlı Otobüslere bindirilerek İstanbul’a uğurlandılar.

İSTANBUL'A GERİ GÖNDERİLDİLER

Doğu Türkistanlı Otobüslere bindirilerek İstanbul’a uğurlandılar.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
05 Ocak 2019 Cumartesi 13:26
2629 Okunma
İSTANBUL'A GERİ GÖNDERİLDİLER

Çin’in Uygar Türklerine uyguladığı zulmü protesto etmek için 16 Aralık 2018’de İstanbul'dan Ankara'ya doğru yürüyüşe geçen Doğu Türkistanlılar 02 Ocak 2019 tarihinde Kızılcahamam’a ulaştı. Kızılcahamam bir gece konaklayan Doğu Türkistanlı heyet Kızılcahamam Belediye Başkanlığına, Kızılcahamam AK Parti İlçe Teşkilatına ve Kızılcahamam Ülkü Ocaklarına ziyaretlerde bulundular.

03 Ocak 2019 Perşembe günü sabah saatlerinde Ankara’ya yürümek için yola çıkan gurup polis ve jandarma engeline takılarak durduruldu. Yapılan açıklamaya göre yürüyüş izinlerin olmadığı belirtilerek Kızılcahamam’a geri gönderildi.

Doğu Türkistanlı gurubun bir kısmı Kızılcahamam da bir otelde ücretli kalırken, bir bölümünü de önceki dönem Belediye Başkanı Coşkun Ünal’a ait olan otelde misafir edildi.

Polis tarafından otelden çıkartılmayan Doğu Türkistanlı gurup’a destek vermek için İYİ Parti Konya milletvekili ve eski Türk Büro-Sen genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un ilçemize geldiği belirtildi.

Kızılcahamam Kaymakamlığı tarafından yapılan görüşmelere katılan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent İşbir, yaptığı açıklamada, Doğu Türkistanlı Kardeşlerimiz buraya kara davalarını savundular seslerini duyurdular sabah burada yapılacak bir basın açıklamasının ardından yürüyüşlerine son vererek İstanbul’a geri uğurlanacaklar dedi.

Sabah saatlerinde polis eşliğinde otellerden çıkarılan Doğu Türkistanlı gurup 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi meydanında basın açıklamasında bulundular.

BASIN AÇIKLAMASI;

“Sayın cumhurbaşkanım sizin hak tarafta zalime karşı mazlumun yanında dik duran bir Müslüman Lider olduğunuz için bizim de yer yüzündeki bir numaralı mazlum olduğumuzu insanın dili ile anlatmaya mümkün olmayan bir zülüm içerisinde bırakıldığımızı size iletmek istiyoruz bizim isteğimiz tıpkı Suriye ve Filistinli kardeşlerimiz için yaptığınız gibi bize de sahip çıkmanız bize de destek olmanızı istiyoruz.

Çin hükümeti 1949’dan yurdumuzun Doğu Türkistanı işgal altına aldığından beri toprak sahipleri olan bizlere yaptığı zülüm kalmadı İslamiyeti öğrendikleri suç sayılıp din talebelerini tutukladı İslamiyeti öğrettiği, dini sohbetlerde oldukları suç sayılıp din adamlarımızı tutukladı.

Çocuklarımızın sayısı çok olduğu suç sayılıp bir çok insana para cezası ve hapis cezası uyguladı hatta anne karnındaki bebeklere zorla kürtaj yaptırıldı yüce Allah’ın evi olan camilerimiz yerle yeksan edildi Allah’ın kelamı olan kuranı kerimlerimizi zehirli afyon gibi gördüler ve evlerden toplayarak çöp yakıyor muş gibi ateşe verdiler devlet memurlarını Uygur türkü yöresine göre giyindikleri için kadınları tesettürlü oldukları için gençleri sakal bıraktığı İçin servet sahibi olanların milletin eğitimine yardım ettikleri için suçlu sayarak tutukladılar ay yıldızlı kırmızı tişört giyenleri Türk milliyetçisi diye tutukladılar çocuklar ve ergenlere hapse atamadıkları için daha iyi eğitim vermek adına yatılı okullara gönderdiler özetle işgalci için hükümeti Doğu Türkistandaki hakimiyetlerini temellendirmek için toprak sahipleri olan biz Uygurlarla yapmadıkları işkence göstermedikleri zülüm kalmadı.

İşgal edilmiş Doğu Türkistan 60 yıldır hiçbir engelsiz yürüttüğü terör eylemlerinin herhangi bir müdahaleye uğramaması sonucunda Çin rejiminin özgüveni git gide arttığı ve dünyanın bu Sesizliğe ÇKP nin Doğu Türkistan soykırım başlatmasına yeşil ışık yaktı neticede yıl 2015 Çin rejimi doğu Türkistan’da Müslüman Türk ırkını yönelik soykırımı resmi olarak başlattı işkal edildikten sonra Uygur Türklerine göre biraz daha durumda olan Kazak Kırgız gibi uluslara da bu kez hiç istisna yapılmadı demek oluyor ki onların gözünde suçu olmak için Türk olmak yeterli Çin hükümeti doğu Türkistan’ı cehenneme dönüştürdü ve dünya buna sessiz Çin hükümeti Doğu Türkistan da Müslümanları dini inkar etmeye alkol tüketmeye domuz eti yemeye zorluyor bacılarımız ise hi virüsü taşıyan Çinli erkekler tarafından tecavüz edilmeye bırakılıyor Bizim tahammülümüz kalmadı şu an biz mazlumların yardıma çok ihtiyacımız var bizim isteğimiz tıpkı Suriye ve Filistinli kardeşlerimiz için yaptığınız gibi bize de sahip çıkmanız bize destek olmanız”

Doğu Türkistanlı Otobüslere bindirilerek İstanbul’a uğurlandılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26