banner94

İLÇEMİZDE KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kızılcahamam'da vatandaşlar son hazırlıklarını tamamlıyor.

İLÇEMİZDE KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kızılcahamam'da vatandaşlar son hazırlıklarını tamamlıyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
02 Ekim 2014 Perşembe 01:18
1346 Okunma
İLÇEMİZDE KURBAN BAYRAMI HAREKETLİLİĞİ BAŞLADI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kızılcahamam'da vatandaşlar son hazırlıklarını tamamlıyor.

Kızılcahamamlılar Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlıklarını aldı hazırlıklar sürüyor. Bayrama sayılı günler kala ilçe halkımız alışverişlerine devam ederken, berberlerde traş ve demirciler de bıçak biletme kuyrukları oluştu, market alışverişleri tamamlanıyor Ankaradan gelenler köylerine ulaşma telaşesinde Bayram trafiği yoğunlaşıyor.

Kızılcahamam Sanayi Sitesi Mezbaha mevkiinde, Kızılcahamam Belediyesi tarafından oluşturulan alana kurulan Kurban satış pazarına gün geçtikçe ilgi büyüyor. Kurban sahipleri Büyük Baş ve Küçük baş kurbanlıklarını sergileyebileceği ve koruyacağı alanların yapımına hızla devam ediyor.

Kurulan Kurban satış pazarı hakkında bilgi veren Kızılcahamam Belediyesi Veteriner Hekimi Murat Duman; Büyükbaş hayvanlarda 2 yaş ve üstü Küçük baş hayvanlarda 1 yaş ve üstü (ya da 6 aydan büyük olacak, annesi kadar gösterişli olacak) olan hayvanlar kurban vasıflarını tamamlamıştır. Hayvanın kurban olabilmesi için bütün uzuvlarının tam olması ( Kulak, boynuz, topallık, gözleri v.s) şarttır” diyerek sözlerini tamamladı.

Veteriner Hekim Murat duman son olarak vatandaşlarımıza, ilçe Mezbahasında Kesim yaptırmak isteyenler için Mezbahamıza gelerek önceden sıra alınması gerektiğini ve 150 TL ücret yatırılması gerektiğini belirtti.

Kızılcahamam Sanayi Sitesi Mezbaha mevkiine kurulan kurban satış merkezinde Satışı yapılan Küçük baş Kurbanlıkların 500 TL ve 1000 TL, Büyük Baş Kurbanlıkların ise 3.000 TL ile 9.000 TL fiyatlar arasında satışa sunulacağı belirtildi.

Bizlerde İlçe Halkımızın ve Misafirlerimizin Bayram boyunca huzurlu ve sağlıklı bayram geçirmeleri için bazı uyarılarda bulunmak istedik;

Bunlara Dikkat Edin?


Bayram öncesi trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın araç kontrollerini yaptırarak yola çıkmaları yolculuk esnasında emniyet kurallarına uymalarını gerektiğini unutmamalılar

Kurban satışları esnasından müşterilerden alınan paraların sahte olup olmadığına emin olmaları.

Kurban kesimlerinde işi ehline bırakmalarını olası bir kazaya yol açmamalarını

Bayramda tüketilecek yiyecekleri dikkatli tüketmelerini istiyoruz.

Resmi Bayramlaşma Töreni Nezaman?

Kızılcahamam’da geleneksel Resmi Bayramlaşma törenini de günü ve saati belirlendi.

Kızılcahamam Kaymakamlığı ve Kızılcahamam Belediyesi Tarafından Her Bayram yapılan Resmi Bayramlaşma Töreni bu Yılda Kurban Bayramının 2. Günü 05.10.2014 Pazar günü  Saat 14:00’da Yabanabat Kültür Merkezi Sultan Fatih Düğün Salonunda Yapılacak ardından ise İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Huzur evi Ziyareti Yapılacağı açıklandı.

Belediyeden Mezarlık Ziyaretleri

Her Yıl olduğu gibi Kurban bayramında da Kızılcahamam Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan Mezarlıklara Arife günü şehir merkezinden otobüs seferleri yapılacağı açıklandı.





















































Son Güncelleme: 03.10.2014 01:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26