banner94

HOCALI KIZILCAHAMAM'DA YAŞATILACAK

Kızılcahamam Belediyesi, Azerbaycan Büyükelçiliği ve Azerbaycan Gençlik Teşebbüsleri İçtimai Birliğinin ile ortak olark, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 1992'de yapılan katliamda hayatını kaybedenlerin anısında anıt parkın temel atma töreni düzenlendi.

HOCALI KIZILCAHAMAM'DA YAŞATILACAK

Kızılcahamam Belediyesi, Azerbaycan Büyükelçiliği ve Azerbaycan Gençlik Teşebbüsleri İçtimai Birliğinin ile ortak olark, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 1992'de yapılan katliamda hayatını kaybedenlerin anısında anıt parkın temel atma töreni düzenlendi.

25 Şubat 2012 Cumartesi 17:48
1863 Okunma
HOCALI KIZILCAHAMAM'DA YAŞATILACAK

Kızılcahamam Belediyesi, Azerbaycan Büyükelçiliği ve Azerbaycan Gençlik Teşebbüsleri İçtimai Birliğinin ile ortak olark, Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde 1992'de yapılan katliamda hayatını kaybedenlerin anısında anıt parkın temel atma töreni düzenlendi. 

Törene; Kızılcahamam İlçe Kaymakamı Mustafa Cit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Jandarama Komutanı Mustafa Hazırbulan, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar, , Azerbaycan-Türkiye diasporasının önde gelen isimlerinden Eflatun Nimetzade, Çeltikçi Belediye Başkanı Hidayet Demirhan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil toplum kuruluşları Temsilcileri, Azerbaycan Askeri Ateşesi Albay Enver İbrahimov ve Türkiye'de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hocalı Katliamının 20. yılında Kızılcahamam’a temeli atılan Hocalı Anıt Parkının temel atma töreninde tüm Şehitlerimizin huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve Hem Azerbaycan’ın hem de Türkiye Cumhuriyetinin Milli marşları okundu. Törenin ilk konuşmasını Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal yaparak törene uzaktan yakından katılan herkese teşekkür etti. Başkan Ünal konuşmasında; “ 20 yıl önce son 100 yılın en büyük katliamı yaşandı ve ne hikmetse de Egemen güçlerce de bu olayın üzeri kapatılmak istendi. 613 kişi katledildi yüzlerce kişi sakat kaldı, katledilen ve sakat kalanların yaşadıkları topraklar ise işkal altında.

“BİZ OSMANLININ TORUNLARIYIZ”

Biz Ermeni’yiz diye çıkanlara söylüyorum biz asla ermeni değiliz, biz ermeni olamayız. Hatta hepimiz Türk’üz de diyemeyiz, çünkü Cenab-ı Allah o Türklük şerefini de nasip etmez. Türklük Cenab-ı Allah’ın, çok ayrı bir şekilde bizlere vermiş olduğu bir lütuf, biz ne mutluyuz ki islamın yıllardır bayraktarlığını yapan, üç kıtaya nam salmış, gittiği her yere adaleti gittiği her yere imarı, hoş görüyü götürmüş, yer güzüne bundan sonra gelmeyecek bir milletin torunlarıyız yani Osmanlının Torunlarıyız. Tarihte şu görülmüştür ki Osmanlıya ihanet edenler, kıyamete kadar bunun  cezasını çekeceklerdir.

Bizim içimizde bir uhde olarak kalan Hocalı katliamı için ne yapa biliriz diye düşündüğümüzde bize gelen ilk fırsatı değerlendirerek Kızılcahamam Belediyesi tarafından bu yerin tahsisi yapılarak Büyükelçiliği ve Azerbaycan Gençlik Teşebbüsleri İçtimai Birliğinin ile ortak bir şekilde buraya bu gün temel atacağız. Nasip olursa önümüzdeki yıl yine burada 26 şubat günü açılışını yapacağız” dedi

Temel atma törenin açılışında konuşan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Paşayeva, "Azerbaycan'daki şehit edilen kardeşlerinizi bundan da soğuk bir gecede katliama maruz koyulan kardeşlerinizi anmak için buraya gelenlere Hocalıda ki kardeşleriniz ve hayatın sakatlıkla sağ kurtarabilmiş Hocalılar adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Hocalı şehitlerinin 'bizi unutmayın ve unutturmayın' dediğini belirten Paşayeva, "Bize adalet karşısında da hesap verin diyor. Bu anıt bize ve gelecek nesillere 'ne unut ne de unuttur' diyor. Bu çok önemli bir meseledir. O insanlar orada Hocalı sakini oldukları için katledilmediler, o insanlar orada Türk ve Müslüman olmanın bedelini ödediler" dedi.

"GERÇEKLERİ HAYKIRARAK DUYMAYANLARA DUYURACAĞIZ"

Paşayeva, Ermenilerin 'Haçın Hatıra' adlı kitap yazdıklarını dile getirerek, "Yazdıkları kitapta o insanları neden öldürdüklerini, özleri, kendileri itiraf etmiş. O yüzden hiçbir zaman Hocalı Soykırımı'nı, sadece Hocalı'yı değil, Anadolu'da ve Azerbaycan topraklarında 20. yüzyılın öncesinde Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamları unutmamalıyız" diye konuştu.

"Biz maalesef bu doğruları 'büyük milletiz, bize yakışmaz' diye anlatmadıkça, Ermeni yalanları ayak tuttu, yürüdü, üzerimize gelmeye başladı" diyen Paşayeva, şunları kaydetti:

"O yüzden gerçekleri haykırarak görmeyenlere, duymayanlara göstereceğiz, haykıracağız. 'Tarihte olmayan yalanları kabul etmektense gerçekleri görün, insanlık adına' diye beraber çalışacağız. Ben inanıyorum biz birlik ve beraber içerisinde bunu yürüttükçe daha da çok başarılar elde edeceğiz."

"HOCALI KATLİAMI HALEN DEVAM EDİYOR"

Kızılcahamam Belediye Başkanı'nın 2013 yılının şubat ayında Hocalı Anıtı'nın açılışının gerçekleştirileceğini kendisine söylediğini dile getiren Paşayeva, "Ben istiyorum ki Azerbaycan ve Türkiye el ele vererek, bugün işgal altında inleyen topraklarımızı işgalden kurtaralım. 'Hocalı katliamı bitmedi, bugün de devam ediyor, sağ kalmış çok az sayıdaki Hocalılar bugün de evlerine dönemiyor. Hocalı adında bir kenti yeryüzünden silmişler, dağıtmışlar orada.' İnşallah böyle anıtlarımızı ve bayraklarımızı o

şehirlere yeniden dikelim. Umarım böyle anıtın açılışını Hocalı'da, Karabağ'da yapabilelim" dedi.

Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar da, Hocalı'da yaşananların bugün de hatırlanarak yaşatılması gerektiğini ifade ederek, "Unutmayacağız, unutturmayacağız. Çünkü yeni katliamlar, vahşetler, soykırımlar yaşanmasın. Bizim en temel görevlerimizden birisi budur. Belediye başkanına böyle bir anıtın açılışına vesile olduğu için teşekkür ediyorum" dedi.

Diğer yandan Törene katılan Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bagirov, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Necdet Ünüvar ve Azerbaycan-Türkiye diasporasının önde gelen isimlerinden Eflatun Nimetzade  birer teşekkür konuşması yaptılar.

Konuşmaların ardından İlçemiz Emekli İmamlardan Fevzi Ünver tarafından dua edilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26