banner94

HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YANİ KURSLAR

Kızılcahamam Halk Eğitim merkezi tarafından açılacak kurslar belirlendi.

HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YANİ KURSLAR

Kızılcahamam Halk Eğitim merkezi tarafından açılacak kurslar belirlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
15 Nisan 2014 Salı 16:21
652 Okunma
HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YANİ KURSLAR

Kızılcahamam Halk Eğitim merkezi tarafından açılacak kurslar belirlendi.

İlçemizde farklı alanlar oluşturmak adına Eğitime gerçek anlamda katkı sağlayan Halk Eğitim Merkezi bu sefer doğa, Hayvancılık ve bitki örtüsüne önem veren kurslar açıyor. Kurslara katılma isteyenler Halk Eğitim Merkezine müracaat edebilirler.

AÇILACAK KURSLAR;

Arı Yetiştiriciliği

Bahçecilik

Meyve Bahçeleri Gübreleme

Ağaç Budama

Meyve Yetiştiriciliği

Gül Yetiştiriciliği

Fidan Üretimi

Bitki Zararları ile Mücadele

Bahçe Bakımı

Keçi Yetiştiriciliği

Süs Ağaçları

Fidan Üretimi

Arılar mükemmel yaratılmış hayvanlardır. Arılar sadece bal yapmakla görevli değillerdir. Başka bir görevleri doğada ki ekosistemi dengede tutmaktır. Arılar günde binlerce çiçek dolaşırlar ve çiçekler arasında ayakları ile taşıdıkları polenleri dağıtırlar böylece bitkilerin döllenmesini ve çoğalmasını sağlarlar. Arılar olmasaydı çiçekler döllenemezdi ve dünyada büyük bir kuraklık olurdu. Bilim adamları arıların dünyadan kaybolmasından 3 sene sonra dünyada hayatın duracağını söylerler.  

 

Bitkiler yeryüzünde yaşamın anahtarıdır. Bitkiler olmasaydı pek çok canlı organizma yaşamını sürdüremezdi; çünkü üstün yapılı yaratıklar, yaşam biçimleriyle, besinlerini doğrudan yada dolaylı olarak bitkilerden sağlarlar. Oysa pek çok bitki, gerekli besinlerini güneş ışığından yararlanarak kendisi üretmektedir.
Bitkilerin varlığı yeryüzündeki canlılığın devamı için vazgeçilmezdir. Bu cümlenin taşıdığı önemin tam olarak kavranabilmesi için şöyle bir soru sormak gerekir: 
"İnsan yaşamı için en önemli unsurlar nelerdir?" 
Bu sorunun cevabı olarak akla elbetteki oksijen, su, besin gibi temel ihtiyaç maddeleri gelir. İşte tüm bu temel maddelerin yeryüzündeki dengesini sağlayan en önemli faktör yeşil bitkilerdir. Bundan başka yine yeryüzündeki ısı kontrolünün sağlanması, atmosferdeki gazların dengesinin korunması gibi, sadece insanlar için değil bütün canlılar için son derece büyük önem taşıyan başka dengeler de vardır, ki bütün bu dengeleri sağlayanlar da yine yeşil bitkilerdir. 

 


Son Güncelleme: 15.04.2014 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26