banner94

HAFTANIN MAÇINDA PUANLAR PAYLAŞILDI

Haftanın maçında Trabzon’da puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe deplasmanda yine kazanamadı. VAR sistemi tartışılmaları gündemden düşmüyor. Milli Takımımızın Euro 2020 rakipleri belli oldu

HAFTANIN MAÇINDA PUANLAR PAYLAŞILDI

Haftanın maçında Trabzon’da puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe deplasmanda yine kazanamadı. VAR sistemi tartışılmaları gündemden düşmüyor. Milli Takımımızın Euro 2020 rakipleri belli oldu

uğur demirbaş
uğur demirbaş
01 Aralık 2019 Pazar 23:59
315 Okunma
HAFTANIN MAÇINDA PUANLAR PAYLAŞILDI

HAFTANIN MAÇINDA PUANLAR PAYLAŞILDI

Haftanın maçında Trabzon’da puanlar paylaşıldı. Fenerbahçe deplasmanda yine kazanamadı. VAR sistemi tartışılmaları gündemden düşmüyor. Milli Takımımızın Euro 2020 rakipleri belli oldu

Fenerbahçe Göztepe ile İzmir’de karşılaştı. Deplasmanlarda kazanmayı unutan sarı lacivertliler 2 sezondur oynadığı 18 deplasmanın sadece 3’ünü kazanabildi. Bir sonraki deplasmanı ise ligin lideri Sivasspor.Serdar Aziz’in etkili oyunu dışında geri kalan futbolcular vasattı. Garry Rodriges’in anlık parlamaları da Fenerbahçe için alternatif olamaz. Mücadele 2-2 sona erdi ve VAR sistemi bu maçla yine gündeme geldi. Maç 1-1 devam ederken Göztepe’nin kullandığı penaltıyı Altay kurtardı ve oyunu hızlı başlattı. Atağın devamında Fenerbahçe golü buldu ve 2-1 öne geçti. Ancak VAR sistemi devreye girdi ve Göztepe’nin kullandığı penaltıda Altay’ın çizgide olmadığı tespit edilerek penaltı tekrar edildi. Böylece aynı dakika içinde Fenerbahçe 2-1 hem öne geçti hem de geriye düştü. Kurallar gereği penaltıda kalecinin çizgi üzerinde olması ve penaltı kullanılana kadar ceza sahası içine hiçbir futbolcunun girmemesi gerekiyor. Bu kural gereği bu penaltının tekrar edilmesi doğruydu. Ancak geçen hafta Fenerbahçe’nin beraberlikle döndüğü Malatya deplasmanında Emre’nin kaçırdığı penaltıyı kullandığı an ceza sahasına giren futbolcuların olması ve kaleci Farnolle’nin çizginin nerdeyse 1 metre önünde olması VAR incelemesine gitmedi. Şu ana kadar ligde Fenerbahçe’nin kazandığı maçlardaki hakemlerin bir sonraki hafta görev alamaması da ortadayken yaşanan bu durumda akıllara VAR sisteminin takımlara göre farklı mı uygulandığı sorusu geliyor. Doğru cevabın ne olduğu uzun süre tartışılır ama tartışılmaz bir gerçek var ki bu sistemi rezil ettiğimizdir. Futbolun bizim ülkemizden çok üst seviyede oynanan Premier Lig’de VAR kararları için 29 saniyede karar verme hedeflenirken ligimizde nizami goller dahi en az 1 dakika inceleniyor ve maçların sonuna komik dakikalar ekleniyor +9 gibi. Bu kadar futbolu kolaylaştıran sistemi bu kadar elimize yüzümüze bulaştırmamız çok ilginç.

Haftanın maçında Trabzonspor ile Galatasaray karşılaştı. 1-1 biten maçta ne şiş yandı ne kebap.İlk yarıda çok durgun beraberliğe razı iki takım görüntüsü vardı. Bu tip maçlarda klasik olan kilidi duran top açtı ve Sörloth’un golü ile bordo mavililer 50. Dakikada öne geçti. O dakikadan itibaren hareketlenen oyunda Galatasaray 90. Dakikada Nagatomo’nun golü ile beraberliği yakaladı ve iki takımda 1 puana razı oldular.  İlk 50 dakika ve son 40 dakika olarak ikiye ayırabileceğimiz maçta iki takımda net fırsatları gole çeviremediler.  Galatasaray geriye düştüğünde bu sezon göremediğimiz reaksiyonu gösterdi ve mücadelesiyle baskıyı kurdu ve golü buldu. Fatih Terim’in Belhanda’ya tahammülünün nedeni belli ki devre arasında Katar ya da Uzakdoğuya satmak için. Maçın 50. Dakikasından sonra gördüğümüz futbol Fatih Terim futboluydu. Galatasaray bu oyunu bakalım önümüzdeki haftalarda sürdürebilecek mi?Bu sonuçla Galatasaray 20 puana yükselirken Trabzonspor puanını 23'e çıkardı.

Ankaragücü Alanyaspor’adeplasmanda 5-0 yenildi ve kötü gidişatını sürdürdü. Geçen hafta Ankaragücümüz için en büyük umudumuzun daha kötü 3 takımın olması gerektiği ve devre arasında etkili transferlerin olması gerektiğini yazmıştım. Yorumlanacak bir oyun oynayamadığımız için bir an önce iyi kötü devre arasına girmek takımımızın imdadına yetişeceğini düşünüyorum.

Premierlig’de Manchester City Newcastle ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Liverpool evinde Brighton’ı 2-1 ile geçti ve aradaki farkı şimdiden 11 puana çıkardı. Sezonun flaş ekibi Leicester City Everton’ı 2-1 mağlup edip 2. Sıraya yükseldi ve üst üste son 6 maçını kazanmış oldu.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Euroleague’de yoluna dolu dizgin devam eden temsilcimiz Anadolu Efes’in Bayern Münih’i 104-75 yendiği maçta yıldız guardShaneLarkin 49 sayı attı ve Euroleague tarihinde bir maçta en fazla sayı atan oyuncu oldu. 12’de 10 üçlükle oynayan Larkin  53 verimlilik puanıyla tarihe geçti.

HAFTANIN OLAYI

Milli takımımızın Euro 2020 gruplarındaki rakipleri İtalya, İsviçre ve Galler oldu. Çok iyi kura çektik ve gruptan çıkma şansımız çok yüksek. Turnuvanın açılış maçında Roma’da İtalya ile oynayacak olan Millilerimiz sonra Bakü’ye geçecek ve 2 maçını kardeş ülkemizde oynayacak. A grubuna düşmemiz turnuvanın 13. Ev sahibi takımı da olmamıza vesile oldu.

İNENLER

Kasımpaşa

Gaziantep FK

Arsenal

Everton

ÇIKANLAR

Denizlispor

Göztepe

Leicester City

Sheffield Utd

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26