banner94

HAFTANIN MAÇINDA NE ŞİŞ YANDI NE KEBAP

Haftanın maçında puanlar paylaşıldı, Beşiktaş çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe ise serbest düşüşe devam etti.

HAFTANIN MAÇINDA NE ŞİŞ YANDI NE KEBAP

Haftanın maçında puanlar paylaşıldı, Beşiktaş çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe ise serbest düşüşe devam etti.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
09 Mart 2020 Pazartesi 11:53
249 Okunma
HAFTANIN MAÇINDA NE ŞİŞ YANDI NE KEBAP

Haftanın maçında puanlar paylaşıldı, Beşiktaş çıkışını sürdürdü. Fenerbahçe ise serbest düşüşe devam etti.

Haftanın açılış maçında Beşiktaş temsilcimiz Ankaragücü’nü evinde 2-1 yendi ve Sergen Yalçın dönemindeki iyi oyun ile çıkışını sürdürdü. Bu sonuçla son 6 maçta 4 galibiyet alan siyah beyazlılar Avrupa kupaları için iddiasını korudu. Beşiktaş yönetimi tam zamanında yaptığı teknik direktör değişikliği ile Fenerbahçe’nin düştüğü duruma düşmedi ve toparlanarak yoluna devam etmeye başladı. Futbolcuların yeni sisteme uyum sağlaması, taraftarın teknik direktörüne sahip çıkması ve bu yeni durumun iyi yönetilmesi ile kadrosu bana göre vasat olan Beşiktaş kötü günlerden çıkmış görünüyor. Haftaya oynayacağı Galatasaray maçı ise kazanırsa bu iyileşen tablonun imza maçı olup, çok başka şeyler konuşmamıza neden olabilir.

Ankaragücü ise iyi başladığı sezonun ikinci yarısında yeniden kabus görmeye başladı. Üst üste alınan 3 mağlubiyetle 17. Sıradan kurtulamayan temsilcimizin acilen toparlanması lazım. Önümüzdeki iki hafta nispeten iddiasız rakiplerle oynanacak maçlardan en az 4 puan alınmalı ki zorlu fikstür öncesi düşme korkusu ortadan kalksın.

Öte yandan Beşiktaş-Ankaragücü maçında sezon başından beri bir türlü düzgün işlemeyen VAR sistemi bu kez temsilcimizi vurdu diyebiliriz. Kaptan Sedat’ın ceza sahası içinde Karius’un müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyon net penaltı ancak hakem VAR’dan çağrılmadı. Hatta son dakikada kazanılan penaltı bariz ceza sahası içindeyken, dışarda kararı çıkıp daha sonra penaltı verilmesi de maçın ilginç kararlarındandı.

Fenerbahçe’de ise serbest düşüş sürüyor. Kadıköy’de Denizlispor ile 2-2 berabere kalan sarı lacivertliler son 6 resmi maçını da kazanamadı. Şubat ayı başında şampiyonluğun bir numaralı adayı olan sarı lacivertliler son 5 maçta alabildiği 2 puanla 7. Sıraya kadar geriledi. Fenerbahçe’nin lige havlu attığını derbiden önce Ankaragücü yenilgisinde yazmıştım. O hafta yapılmayan teknik direktör değişikliği Fenerbahçe’yi darmaduman etti ve bir anda geçen seneki görüntüye dönüldü. Fenerbahçe’de artık kronik hale gelen ‘’kaybeden’’ görüntüsü, ölü toprağı bir türlü camiadan atılamadı. Ali Koç öylesine büyük krediye sahip ki başka bir başkan olsa bu 2 senede çoktan istifa baskısıyla gönderilirdi. Seçim beyannamesinde, alınacak futbolcuları, çalışacak scout ekibinin belli olduğunu ifade eden Koç, 2 senedir söylediklerinden çok uzak bir yönetim gösteriyor. 2 senede 4 teknik direktör ve onlarca vasat boş oyuncu aldı ki Fenerbahçe, takımda elle tutulur Gustavo ve Vedat haricinde 1 tane futbolcu yok. Kimse kendi mevkisinde oynamıyor, ruhsuz, ne yaptığından habersiz bir futbol oynanıyor. Gelecek için ise umut şimdilik sıfır. Volkan ve Emre’ye takımı teslim etmek ise son derece yanlış bir karar olur. Camia için önemli bu iki ismin bu mevkiye gelmesi için bence en az 5-6 seneye ihtiyaçları var. Fenerbahçe için yapılacak tek şey tüm kadro gönderilemeyeceğine göre, çok etkili bir ismin teknik direktörlük görevine getirilmek olmalı. Bu isimle gelecek sezonun geç kalınan planlanmasına başlanmalı ve Türkiye Kupasına ulaşılmalı. Tek kurtuluş reçetesi bu.

Lig lideri Başakşehir Göztepe deplasmanında 3-0 kazandı ve Avrupa Ligi Kopenhag maçı öncesi liderliğini sürdürdü. Sırasıyla Trabzonspor, Alanyaspor, Ankaragücü ve Galatasaray ile oynayacağı 4 hafta Başakşehir’in yıllardır bulunduğu şampiyonluk mücadelesinde bu sene mutlu sona ulaşıp ulaşamayacağını gösterecek.

Trabzonspor Gaziantep deplasmanından 1-1 beraberlikle döndü. Sivasspor ve Galatasaray maçının beraberlikle bitmesi, bu puan kaybının olumsuz etkisini giderse de şampiyonluk yarışında kolay maçın olmadığı bu maçta görüldü. Son dakikada verilmeyen gol Trabzonspor’un bir numaralı gündemi maddesi olurken, ertelenen Yeni Malatyaspor maçı artık çok önemli bir hale geldi.

Haftanın maçında ise Sivasspor ile Galatasaray Sivas’ta karşılaştı. Ligin genel görünümünün aksine tempolu güzel maç oldu ve müsabaka 2-2 sona erdi. Bu maçta şampiyonluk mücadelesi veren tecrübeli bir takımla, tecrübesiz takım arasındaki farkı net olarak ilk yarıda gördük. Maça son derece etkili başlayan ev sahibi ekip üçüncü pozisyonda Muslera’yı geçebildi ve 7. Dakikada öne geçti. Golden sonra tecrübesiyle oyuna ağırlığını koyan Galatasaray 14. Dakikada çalışılmış duran top organizasyonunda Falcao ile golü buldu ve eşitliği sağladı. Golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline alınan sarı kırmızılılar, Galatasaray formasıyla 100. Resmi maçına çıkan Feghoulli ile 2-1 öne geçti. İkinci yarı ilk yarıya göre daha durağan bir oyun vardı. Sivasspor şanslı bir penaltı kazandı ve 59. Dakikada penaltıyı Muslera’nın kurtarması sonucu dönen topu tamamlayan Emre Kılınç skora dengeyi getirdi. 8 maçlık galibiyet serisi Sivas’ta sona eren Galatasaray ve Sivasspor için bu maçta ne şiş yandı ne kebap. Sonuçta Galatasaray’ı Sivas’tan alınan 1 puan bence bozmaz. Şampiyonluk yolunda en önemli parametre olan ‘’tecrübe’’ sadece Galatasaray’ın cebinde.

Premier Lig’de Liverpool şampiyonluk için gün sayarken, Manchester City’nin  Avrupa’dan 2 yıl men edilmesi ile 5. Sıra şampiyonlar ligi için yeterli hale geldi. Şampiyonluğun belli olduğu ligde 5.lik çekişmesi heyecanlı ve bu sıra için 5 takım aday. Seri A’ya tüm Dünya’yı vuran Coronavirüsü damga vurdu ve maçlar ertelenmeye ya da seyircisiz oynanmaya başladı.  Şampiyonluk yolunda Lazio ve Juventus’un çekişmesi sürüyor. La Liga’da Barcelona ve Real Madrid’in kıyasıya zirve mücadelesi sürerken bence artık bu iki üst düzey takımın maçları bile ilgi çekmiyor. Avrupa’da Premier Lig açık ara izlenesi öndeyken , benceBundesLiga bu alanda 2. Lig.

HAFTANIN OLAYI

Tüm şampiyonluk adaylarının puan kaybettiği haftada Başakşehir İzmir deplasmanından galibiyetle döndü ve zirve 3 puan farkla zirveye yerleşti.

HAFTANIN SÜRPRİZİ

Yarışa havlu atan Beşiktaş’ın haftaya Galatasaray’ı yenmesi durumunda farkın 3’e düşecek olması.

İNENLER

Fenerbahçe yönetimi

Fenerbahçe’nin tüm futbolcuları

Ankaragücü

Göztepe

ÇIKANLAR

Okan Buruk

Muslera

Sergen Yalçın

Kasımpaşa

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26