banner94

GENÇLERDEN RESURULLAH'A YAKIŞIR BİR PROGRAM

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Gençlik Kolları tarafından Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

GENÇLERDEN RESURULLAH'A YAKIŞIR BİR PROGRAM

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Gençlik Kolları tarafından Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
29 Nisan 2014 Salı 09:08
1809 Okunma
GENÇLERDEN RESURULLAH'A YAKIŞIR BİR PROGRAM

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Gençlik Kolları tarafından Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

28.04.2014 Pazartesi Günü Saat 20:00’de İlim Yayma Cemiyeti Kemal Güran Kültür merkezinde gerçekleştirilen Kutlu Doğum Programına; Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin İlhan, Milli Eğitim Müfettişi Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Demirtaş, İlçe Müftümüz Tahsin Aydın, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Alper Burak Öztürk’ün yaptığı Kutlu Doğum programında, Açılış Konuşmasını Gençlik Kolları Başkan Vekili  Emin ASAN’ yaptı. Asan katılımcılara; “bizleri kırmayarak davetimize icabet eden siz değerli konuklarımıza en içten şükranlarımı sunar programımızı hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim” diye konuştu.

Programa konuk olarak katılan Burhan Açıkgöz Kuran-ı Kerim okudu.

Kuran-ı Kerimin okunmasının Ardından Selamlama konuşmasını yapan  Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney bir konuşma yaparak Peygamber Efendimizin Ahlakından bahsederek örnek tek insan olduğunu vurguladı, Güney konuşmasının sonunda programı  hazırlayan ilim yayma cemiyeti Kızılcahamam şubesi gençlik kollarına teşekkür etti.  Ardından ise Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit kısa bir Selamlama konuşması yaptı.

Programda Olcay ŞAHİN  ve İlahi Korosu sahne alarak birbirinden güzel eserler seslendirdi.

İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Gençlik Kollarının hazırladığı Kutlu Doğum etkinliğine Erzurum’dan katılan İlahiyatçı Şair ve Yazar Tarık ZİYAD,  Hz. Muhammed’i Sevmek konulu bir konferans hazırlayarak katılımcılara duygulu anlara yaşattı. Konferansta üç konuyu ele alan ilahiyatçı yazar Tarık Ziyad 16. Yüzyıl başlarında Katip Mehmet han’ın Peygamber Efendimize yazdığı aşk dolu şiirleri Kutlu Nebiye hediye götürmesini,  Sultan 1.Ahmet’in Peygamber Efendimiz ile yaşadığı çok önemli bir hususu, Peygamber Efendimiz ölümünden sonra, Bülbül sesli Bilal’in peygamber aşkı ile geçen zamanını çok akıcı bir üslupla anlattı.

Konferanssın ardından İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Oğuzhan Çelik ilehi seslendirdi.

Erzurum’dan katılan İlahiyatçı Şair ve Yazar Tarık Ziyad ve Hafız Burhan Açıkgöz’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Programın bütün yükünü omuzlayan İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Sakızcıoğlu Kapanış konuşmasında; Kutlu Nebiyi zihinlerde tutmak, onu hatırlamak adına düzenlediğimiz kutlu Doğum programımızda Peygamber efendimizi bir lahza hatırlatabildiysek ne mutlu bizlere diyerek, Katılımcılara Teşekkür etti.

Programın sonunda İlim Yayma Cemiyeti Kızılcahamam Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Emekli İmam Mustafa Acar Hoca Dua ederek programa sona erdi.

Gençlerin hazırlamış olduğu profesyonellere taş çıkaran programda her şey düşünülmüş, Kızılcahamam’da yapılan bu tür etkinliklerde alışık olmadığımız bir manzarayla karşılaştık Basına ayrılan birkaç sandalye vardı. Gençler basının kıymetini biliyor olsa gerek, konu açılmışken böyle güzel bir programda içeriğinde gereksiz olacak fakat değinmeden geçemeyeceğim Kızılcahamam’da basın olmak o kadar zor ve basit ki, mesela davet edildiğiniz veya edilmediğiniz bir programa katılırsınız programı baştan sona takip edersiniz geç saate kadar orada bulunursunuz program biter ve Basının programı daha yeni başlamış olur herkes evinde internet başında bu etkinlikten haberdar olmak için bekler biz o etkinliği haberleştirip yayına verdiğimizde bi o kadar daha zaman geçmiştir. İşte sadece kısa bir anekdot. Basit olan ise bu tür programlarda etkinliklerinin gerek duyuru kısmında gerekse haber konusunda önemi olduğu söylenilen haber siteleri-Basın hiç umursanmaz sadece bir fotoğrafçı gözüyle bakılır varlığından yokluğundan kimsenin haberi olmaz ama o etkinlik büyük bir kitleye ulaşır ve haber olur vesselam.


















































































































Son Güncelleme: 30.04.2014 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26