banner94

GALATASARAY HIZ KESMEDİ

Avrupa’da ligler yavaş yavaş ısınırken,ligimizde kritik maç son şampiyon Başakşehir ile Galatasaray arasında oynandı.

GALATASARAY HIZ KESMEDİ

Avrupa’da ligler yavaş yavaş ısınırken,ligimizde kritik maç son şampiyon Başakşehir ile Galatasaray arasında oynandı.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
20 Eylül 2020 Pazar 23:36
277 Okunma
GALATASARAY HIZ KESMEDİ

Avrupa’da ligler yavaş yavaş ısınırken,ligimizde kritik maç son şampiyon Başakşehir ile Galatasaray arasında oynandı.

Haftanın maçında kazanan 2-0 ‘la Galatasaray oldu ve lige ikide iki ile başladı. Maçın ilk yarısı zaman zaman hareketli olsa da genelde durağan bir 45 dakika izledik. Nitekim devreyi 1-0 önde kapatan Galatasaray golü penaltıdan buldu. Maçın ikinci yarısınaBaşakşehir baskılı başladı. Ancak golüBelhanda ile Galatasaray buldu. 2-0 geriye düşen Başakşehir baskıyı arttırsa da golü bulamadı.

Galatasaray’ı maça son derece konsantre gördüm. Sakatlık ve ceza yaşamadığı sürece sarı kırmızılı takımın hücum hattı lig standartınınüzerinde. Hafta içi Neftci Bakü maçı ile birlikte 1 haftada 3 galibiyet alan Galatasaray bunu hücum hattının hareketliliği ile sağladı. Golden önce Fatih Terim’in yaptığı değişiklikler ise dikkat çekiciydi. Falcao ve Arda’yı oyundan alan Terim, Babel ve Diagne’yi oyuna alarak aynı pozisyonlara güç kazandırdı. Bu tip oyunda, skoru tutma değişiklikleri ilk olarak orta sahaya yapılır ancak bu Galatasaray için şu an mümkün değil. Takımda tek sıkıntı bu güçlü hücum hattı ile defans arası bağlantıyı kopartacak takımlara karşı ne yapacağı. Çünkü orta sahası buna çok müsait. Buraya geçen hafta yazdığım gibi tipik 6 ve 8 numara alınması gerekiyor. Günümüz futbolunda artık numaraların net rolleri kalmasa da Taylan ve Belhanda ile uzun ligin sonu gelmez. Alınması gereken isim eski Fenerbahçeli yeni Beşiktaş’lı Josef De Souzatarzında olmalı.

Maçta Galatasaray adına tek olumsuz nokta, Florya’da giymesi gereken formayı ligde giyiyor olması. Haftaya Pazar saat 19:00’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak sarı kırmızılı ekipte moraller son derece yerinde.

Beşiktaş evinde öne geçtiği maçta Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Geçen hafta Trabzon deplasmanından rahat galibiyetle dönen siyah beyazlılar için o galibiyetin yanıltıcı olabileceğini yazmıştım.  Çünkü Trabzonspor ve Beşiktaş’ın bu sene şu haftaya kadar ki ortak noktaları vasat kadroları. Beşiktaş onbiri herhangi bir Anadolu takımının formasını giyse ligde ilk 10-12 civarlarında kalır.  Bu nedenle Beşiktaş’ın oynadığı futbolu yorumlamanın şu an için bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Siyah beyazlılarda cevapsızsorular ; golleri kimler atacak ? Asistleri kimler yapacak?

Futbolda keyif veren, insanın izledikçe izleyesi gelen ligi,Premier Lig’de yine çok güzel maçlar seyrettik. GarethBale’in döndüğü Tottenham deplasmanda Southhampton’ı 5-2 yenerken Son Min4 gol, Kane ise 4 asist 1 golle inanılmaz bir maç çıkarttılar. Son şampiyon Liverpool deplasmandaChelsea’yi 2-0 ‘la geçti.Roma’daki temsilcimiz Cengiz ÜnderLeicester City’ye transfer oldu. Böylece Çağlar ile Altınordu’dan sonra bir kez daha takım arkadaşı oldular.Önünde Perez ve Barnes gibi önemli isimlerin olduğu mevkisinde, umarım Cengiz’de Çağlar gibi takımının değişmez ismi haline gelir.

Haftanın bir diğer flaş skoru BundesLiga’dan geldi.  Bayern Münih evinde Schalke 04’ü 8-0 yendi.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26