banner94

FUTBOLDA MİLLİ ARA ZAMANI

Fenerbahçe kazandı, Galatasaray ilk yenilgisini aldı.  Beşiktaş’ta ise kötü gidişat sürüyor.

FUTBOLDA MİLLİ ARA ZAMANI

Fenerbahçe kazandı, Galatasaray ilk yenilgisini aldı.  Beşiktaş’ta ise kötü gidişat sürüyor.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
05 Ekim 2020 Pazartesi 00:03
298 Okunma
FUTBOLDA MİLLİ ARA ZAMANI

Fenerbahçe kazandı, Galatasaray ilk yenilgisini aldı.  Beşiktaş’ta ise kötü gidişat sürüyor.

Fenerbahçe evinde lige çok iyi giren Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti. Maçın tek cümle ile özeti ; Eğer bir takımın atanı ve tutanı iyiyse o takım zor yenilir. Tıpkı Fenerbahçe’de olduğu gibi. Samatta ve Cisse ile çok iyi iki forvet transfer eden sarı lacivertlilerin kalesi Altay ile güvende. Muhtemeldir ki Altay bir iki sezon içinde rekor bir bedelle yurt dışına gider. Kadrosunu Perotti ile daha da güçlendiren Fenerbahçe şu an için ligin en güçlü ve en geniş rotasyonlu kadrosuna sahip. Tabi bunu kağıt üzerinde görüyoruz. Henüz takımın birbirine alışması ve uyum sürecini tamamlamamış olması önemli. Milli arada daha da güçleneceğini düşündüğüm Fenerbahçe gerek güçlü forvetleri, tartışmasız orta sahası ile zirvenin ortak ekiplerinden biri olacağı ortada. Takımın tek sorunu lider stoperinin olmayışı. 

Beşiktaş’ta işler yolunda gitmiyor. Lige flaş Trabzonspor galibiyeti ile başlayan siyah beyazlılar için o hafta, bu galibiyetin yanıltıcı olabileceğini, kadrosunun vasat olduğunu yazmıştım. Milli araya girilirken de aynı fikirdeyim.  O maçtan sonra Lig ve Avrupa’da maç kazanamayan Başiktaş, bu hafta da evinde Gençlerbirliği’ne 1-0 yenildi. Transferin bitimine saatler kala kadrosuna sağ bek Valentin Rosier’ı takıma katan yönetim bence acil iş bitirici hücum oyuncusu almalı. Genel olarak aslında çokta kötü oynamayan Beşiktaş sanki hızlanmaya çalışan arabada vites geçirilmemesi gibi bir durum yaşıyor. O vitesleri geçirici, hücumda top ayağına geldiğinde taraftarın heyecanlanacağı isim Beşiktaş’ta yok. Bu yenilgi ile üst üste ikinci mağlubiyetini alan Beşiktaş 4 puanda kalırken temsilcimiz Gençlerbirliği 20 yıl aradan sonra Beşiktaş’ı İstanbul’da yenmeyi başardı. Milli aranın ardından bay haftası olan Beşiktaş’ın önünde tam 21 gün var.

Haftanın kapanış mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa’ya 1-0 mağlup oldu. Yusuf Erdoğan’ın müthiş golü ile galibiyete ulaşan Kasımpaşa’nın skoru tutan oyunu ve paslaşma hızını çok beğendim. Babel’in ve Emre Taşdemir’in birkaç pozisyondaki etkinliği dışında fazla üretkenlik gösteremeyen Galatasaray oyun sistemini sahaya yansıtamadı. Nedeni Galatasaray kazanırken buraya yazdığım gibi transfer döneminde orta sahasını güçlendirememesidir. Sarı kırmızılılarda defansın bel kemiği Lyundiama ile ileri üçlü arası büyük bir uçurum var. Etebo nispeten iyi ancak Taylan ve Belhanda ligimizin sertliğini kaldırabilecek ikili değil. Bu durum da ortaya çıkan tabloda Galatasaray bir maçta farklı da kazanabilir, yenilebilirde. Kısacası orta sahasının saatli bomba oluşu bu sezon Fatih Terim’in bir hayli başını ağrıtacak.

Maalesef Ankaragücü lige iyi başlamadı. 4 haftada 3 maç oynayan temsilcimiz bu hafta evinde Kayserispor’a 1-0 yenildi. 1 puanda kalan Ankaragücü için Milli ara çok önemli. Bu aranın ardından toparlanıp ardarda galibiyetler gelmezse bu sezonda geçen sene gibi zor geçecektir.

Haftanın ilginç noktalarından biri de oynanan on maçın dokuzunda sadece dokuz gol atılabilmesi oldu. Milli takımımızın Uluslar Liginde oynayacağı Rusya ve Sırbistan maçları nedeni ile lige 2 hafta ara verildi.Bakalım bu aradan sonra takımlar lige nasıl dönecekler.

Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’da Avrupa’ya veda etti. Glasgow Rangers’a deplasmanda 2-1 yenilen sarı kırmızılılar Avrupa Ligine katılamadı. Başakşehir ise kendine göre şampiyonlar liginde ölüm grubuna düştü diyebiliriz. PSG – Manchester United ve Leipzig ile aynı gruba düşen temsilcimiz şu an ki formuyla 1 puan bile alması zor. Avrupa Liginde direk gruplara kalan Sivasspor ise güzel kura çekti. I Grubunda Villareal, Karabağ ve Maccabi Tel Aviv ile eşleşen Yiğidoların alacağı her puan ülkemiz için çok önemli. Her yıl UEFA ülke sıralamasında daha da geriye giden ülkemiz 12. sıraya gerilemiş durumda.  Bu sıralamada önemli olan ilk 11 ülke arasında yer alabilmek. Ülkemiz bu sıralamanın dışında kaldığı sürece 2022-2023 sezonundan itibaren lig şampiyonu bile direk şampiyonlar ligine gidemeyecek.

Avrupa’da bu hafta Seria A’da geçen sezon kaldığı yerden devam eden Atalanta’ya değineceğim. 3 haftada tam 13 gol atan lacivert siyahlılar Gasperini yönetiminde Avrupa’nın en formda ekibi konumunda. Artık nadir gördüğümüz 3-5-2 sistemini son derece güzel oynayan Kuzey İtalya ekibi bu sezon Juventus ve İnter ile zirvenin adayı.

Fransa Ligue 1 ‘de ise Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı’yı kadrosunda bulunduran Lille  6 maçta 4 galibiyet ile zirvede. Bu hafta deplasmanda Strasbourg’u 3-0 yenen Lille’de golleri Burak, Zeki ve Renato Sanches kaydetti.

NBA’de Lakers ve Miami arasında final heyecanı yaşanıyor. 2-0 önde olan Lebron liderliğindeki Lakers muhtemelen seriyi 4-0 ya da 4-1bitirip uzun sezonun ardından şampiyonluk yüzüğünü takacak. Lebron bunu başardığında Cavs, Miami ve Lakers ile üç farklı takımda şampiyon olarak tarihe geçecek.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26