banner94

ESNAF ARAÇ PARKINDAN ŞİKAYETCİ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal tarafından Cengiz Topel Caddesi ile Ankara cadesi ( PTT - Hükümet Konagı arası) esnaflar ile 10 Ocak 2013 Perşembe günü saat 19:00’da toplantı yapıldı.

ESNAF ARAÇ PARKINDAN ŞİKAYETCİ

Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal tarafından Cengiz Topel Caddesi ile Ankara cadesi ( PTT - Hükümet Konagı arası) esnaflar ile 10 Ocak 2013 Perşembe günü saat 19:00’da toplantı yapıldı.

10 Ocak 2013 Perşembe 23:13
1437 Okunma
ESNAF ARAÇ PARKINDAN ŞİKAYETCİ
Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal tarafından Cengiz Topel Caddesi ile Ankara cadesi ( PTT - Hükümet Konagı arası) esnaflar ile 10 Ocak 2013 Perşembe günü saat 19:00’da toplantı yapıldı.

Kızılcahamam Belediyesi Pansiyon Evleri Restaurant’ında yapılan yemekli toplatıya Belediye Başkanı Coşkun Ünal, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Yüce ve esnaflar katıldı.
 
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Coşkun Ünal; Kızılcahamam’ın en büyük sorunlarından birinin trafik sorunu olduğunu, İlçemizde çok sayıda araç olduğu için trafik sorununun çok fazla olduğunu, bunun için 11 Nisan 2011 tarihinde yolların geliş ve gidiş olarak ayrıldığı söyledi. Bunu yaparken halkın ortak menfaatlerini düşündükleri, bunun çok riskli bir karar olduğunu, önceki Belediye Başkanlarının bunu düşündüklerini, fakat buna kimsenin cesaret edemediğini söyledi. Yaz mevsiminde İlçemize 10-15 bin civarında aracın giriş yaptığını, sadece Kızılcahamam trafiğine kayıtlı 6500 aracın bulunduğunu söyledi.

Toplantıya katılan aynı caddenin esnafindan, yeni düzenlenen yol uygulamasından memnun olanda vardı olmayanda. Esnaslar yaşadıkları sorunları şöylşe dile getirdi. Çam taksi yetkilileri tek yön yol uygulamasından memnun olduklarını fakat trafik Işıklarının çok uzun yandığından şikayetci olduklarını söylediler.  Balıkcı Mustafa Bülbül tek yön yol uygulamasından memnun olmadığını ve park sorunundan şikayetci olduğunu dile getirerek İşyerinin bitişiğinde bulunan Emniyet Müdürülüğünden rahatsız olduğunu dile getirdi. Polislerin Galericilik yaptığını söyleyen Mustafa Bülbül Belpınar satış mağazasının önünde polislere ait satılık aracların olduğunu kendi dükanının önünde ise polislere ait şahsi araçlarının olduğunu ve bu araçlar haftalarca bu bölgede park halinde kaldığını belirtti. Polis arkadaşların Belediye Zabıtalarına bile karşı geldiklerine şahit olduğunu söyleyen Bülbül Gökmen İş Merkezinde bulunan Kahvelerden'de rahatsız olduklarını söyledi. Cadde Esnafı Feridun Işık işyerleri önüne yapılan uzun süreli parklardan rahatsı olduklarını ve bu park siztemine bir uygulamanın başlatılmasını istedi. Ankara Caddesi üzerindeki Işık İşhanı Esnafı Yavuz Yiğiter Işık İşhanının bir tadilata alınması çatısının açık olduğundan çok soğuk ve bakımsız olduğunu dile getirdi. Yiğiter cadde üzerine park sorununda geçtiğimiz günlerde Zabıta arkadaşların talimatı ile araçlar arka arkaya çekiyorlardı. bu uygulamadan çok memnunduk 3 araçta yanyana çekse trafik kilitlenmiyordu ama bu bölgeye gelen insanlar araçlarını dikine çekip uzun süreli kalıyorlar süreli park uygulaması bu durumu çözecektir. Diğerbir konu olarak bir önerim daha olacak diyen Yiğiter Mavi Bayrak uygulaması başlatılabilirmidiye soru yöneltti.

Bunların üzerine tektek görüşlerini belirten Esnaf Orak sorun olana araç parkının Süreli park olmasını ve belirli bir süreden sonra park parası alınmasını istedi. diğer sorunları şöyle sıralayan Esnaf İlçemizdeki Esnaflara Eğitim seminerleri düzenlenmesi, Işık İşhanının Tadilatının yapılması, Mavi Bayrak uygulaması, Kahve Önlerinde Sigara içilmemesi ve Esnafların Araçlarını dükkanlarının önüne cekmemesi gibi sorunlar konuşuldu.















Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26