banner94

DÜNYANIN SPORU - SEZON PANDEMİ GÖLGESİNDE BAŞLADI

Futbolda 2020-2021 sezonu başladı. Bu sezon malesefpandemi gölgesinde geçecek. Tarihimizde ilk defa 21 takımla oynanacak ligimizde kıyasıya rekabet ilk haftadan başlarken transfer döneminin devam ediyor olması gündemin bir numaralı maddesi.

DÜNYANIN SPORU - SEZON PANDEMİ GÖLGESİNDE BAŞLADI

Futbolda 2020-2021 sezonu başladı. Bu sezon malesefpandemi gölgesinde geçecek. Tarihimizde ilk defa 21 takımla oynanacak ligimizde kıyasıya rekabet ilk haftadan başlarken transfer döneminin devam ediyor olması gündemin bir numaralı maddesi.

uğur demirbaş
uğur demirbaş
14 Eylül 2020 Pazartesi 00:23
352 Okunma
DÜNYANIN SPORU - SEZON PANDEMİ GÖLGESİNDE BAŞLADI

Futbolda 2020-2021 sezonu başladı. Bu sezon malesefpandemi gölgesinde geçecek. Tarihimizde ilk defa 21 takımla oynanacak ligimizde kıyasıya rekabet ilk haftadan başlarken transfer döneminin devam ediyor olması gündemin bir numaralı maddesi.

Ligin açılışını son iki seneyi hayal kırıklığı ile geçiren Fenerbahçe yaptı. ÇaykurRizespor’u deplasmanda 2-1 yenen sarı lacivertlilerde Erol Bulut dönemi galibiyetle başladı. Takım oyununu yorumlamak için henüz çok erken ancak özellikle Gökhan ve Caner’in takıma katkısı ilk maçtan kendini gösterdi.Fenerbahçe bu sene adeta şampiyonluk kadrosu kuruyor. Geçen sezonun en iyi futbolcularını toplayan sarı lacivertlilerde şimdi gündemforvet transferi. Vedat Muriqi’i 20 Milyon Euro’ya Lazio’ya gönderen Fenerbahçe bu transferle kasasını doldururken alacağı forvet ya da forvetler ise merak konusu. 30 gol atması kesin bir forvetle anlaşıldığını söyleyen sportif direktör Emre Belözoğlu, ikinci bir forvet transferi yapacaklarını da ekledi. Forvetin yanı sıra sağ kanat ve lider stoper transferi şu an olmazsa olmaz takviyeler. Tanımladığım bu 3-4 transferi yaparsa, sarı lacivertli ekip ligin başı itibariyle şampiyonluğa en yakın kadroyu kuran takım konumunda.

Transferlerden Enner Valencia dışında hepsinin verimli olacağı ilk maçtan belli oldu. Valencia ise maç eksiğini kapatırsa ligimizde iş yapar. MarcelTisserand ve Lemos takımın lider stoperleri olması zor ama takımın Avrupa’da olmayışı bu sorunu çözebilir. Asıl soru ise, Sosa,Gustavo, Ozan ve Mert Hakan orta sahasından kimin dışarda kalacağı.

Galatasaray evinde geçen sezonun son bölümünün flaş ekibi Gaziantepspor’u 3-1 ile geçti. Falcao’nun yıldızlaştığı maçta Arda Turan yıllar sonra takımın kaptanı olarak sahadaydı. Galatasaray şu an için bence kapalı kutu. Yönetim adeta Fatih Terim’in kucağında takımı bıraktı ve Terim bu durumdan hiç de memnun görünmüyor. Mensah, Okay, Kaan Ayhan gibi istediği transferlerin yapılamaması Terim’i yine her sezon yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkarmaya zorlayacak görünüyor. Sarı kırmızılı takımın kadrosunda en eksik bölge orta saha. 6 ve 8 numaralarının olmayışı, Belhanda’nın dengesiz oyunu, Taylan’ın tecrübesizliği uzun ligi bitirtmez.

Haftanın maçında Trabzonspor ile Beşiktaş Trabzon’da karşılaştı. Maçı 3-1 Beşiktaş kazandı ve lige çok iyi bir başlangıç yaptı. İki takım içinde ortak nokta kadrolarının vasatlığı. İstedikleri transferleri henüz yapamayan iki takımda ligde bu şekilde ilerleyemezler. Beşiktaş hafta içi Sergen Yalçın’ın Covid-19 testinin pozitif çıkmasıyla sarsıldı. Trabzon deplasmanında teknik direktöründen yoksun çıkan siyah beyazlı ekip çok baskınve iyi oynamadı ama öz oynadı. Trabzonspor en iyi iki oyuncusu Sosa ve Novak’ı Fenerbahçe’ye kaptırmasının yanında birde geçen sezonun en iyilerinden Sörloth’un Trabzon’a gelmemesi ile bir anda kadro kalitesi bakımından geçen seneden uzaklaştı. Bunun yanında Trabzon gibi futbolla yatıp futbolla kalkan bir şehirde yabancı teknik adam olmaz, uymaz. Eddie Newton’un uzun süre takımın başında kalacağını sanmıyorum. Ancak geçen sene Ünal Karaman ve Hüseyin Cimşir başarılıyken gönderilmesi düşünüldüğünde, Trabzonspor’a şu antrenör gelse başarılı olur da diyemiyorum.

2 yılda 8 hoca değiştiren temsilcimiz Ankaragücü evinde Erzurumspor’u ağırladı.Temsilcimiz maçtan maalesef 2-1 mağlup ayrıldı. Ankaragücü’nün geçen sezondan fazlasıyla ders çıkarması gerekir. Tarihte hiç olmayacak bir şekilde ligde kalan sarı lacivertli temsilcimiz her 3 puanın kıymetini bilmeli. Ankaragücü yeni forma kiti ise ligin açık ara en iyisi. Tasarımda emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

Futbolun açık ara zirvesi Premier Lig bomba gibi başladı. Son şampiyon Liverpool ile lige uzun süre sonra dönen Leeds United’ın 7 gollü maçında kazanan 4-3 ile Liverpool oldu. Benim takımım Fulham ise bu yıl lige döndü ancak evinde Arsenal’e 3-0 mağlup oldu. 

Dünya futbolunun bir numaralı transfer maddesi ise Messi oldu. Beklediğim üzere Barcelona’da kalan yıldız isim kontratındaki 700 milyon Euro serbest kalma maddesine takıldı. Manchester City’ye gitmek isteyen Messi ne kadar uğraşsa da La Liga’dan ayrılamadı. Bu durum madalyonun görünen yüzü. Görünmeyen tarafı ise özellikle Ronaldo’nun gidişi ile kan kaybeden ve bende dahil çoğu futbol severin ilgisi olmayan LA Liga’danMessi’de ayrılsaydı FIFA büyük zarar görürdü.

NBA’de finale adım adım gidiyoruz. Batı Konferansı finaline ilk çıkan ekip Kral Lebron James’in liderliğinde 10 yıl sonra Los Angeles Lakers oldu.  Lakers, Batı Konferansı finalinde Denver Nuggets-Los Angeles Clippers (2-3) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Doğu Konferansı finalinde ise Miami Heat ile Boston Celtics mücadele edecek.

Spor sadece bir eğlence aracı.  Asıl olan sağlık. Bu nedenle pandemi bitene kadar dikkat etmemiz gereken üç şey ;

TEMİZLİK + MASKE + MESAFE

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26